Nová vlajková loď od Asusu bude podporovať Bluetooth 5.0

Novú certifikáciu bezdrôtovej technológie zverejnila spoločnosť Bluetooth SIG. Verzia 5.0 by mala byť prítomná buď v niektorom z nových smartfónov Asusu.

Pripravovaný smartfón od Asusu, ktorý získal certifikáciu Bluetooth 5.0, existuje zatiaľ len pod označením ZS551KL. Označenie ZS550KL niesol v USA model Zenfone 3 Deluxe. Vzhľadom na to by mohlo ísť o nejaký variant k modelu Zenfone 4, ktorý by sa tak dočkal Deluxe alebo Pro verzie. Asus by mal novinky vo svojom portfóliu predstaviť už budúci mesiac na výstave v Taiwane.

Bluetooth 5.0 prináša dvojnásobný nárast prenosovej rýchlosti, ktorá ponúkne hodnotu 2 Mbit/s. Okrem toho má najnovšia verzia bezdrôtovej technológie nižšiu spotrebu energie a vyšší dosah, ktorý narástol z 50 metrov (pri verzii 4.2) na 200 metrov. Osemnásobne sa zväčšila tiež dátová kapacita, čo prináša nové možnosti v oblasti IoT, ktorá ponúka bezdrôtové prepojenie zariadení.

Môžeme sa tak dočkať nových aplikácií, s novým spôsobom interakcie medzi zariadeniami, nakoľko je možné prenášať vyššie objemy dát na väčšie vzdialenosti. Bluetooth 5.0 je spätne kompatibilný so staršími rozhraniami Bluetooth, takže sa nemusíte báť, že vám s novým smartfónom nebude fungovať vaše bezdrôtové príslušenstvo.

Zdroj: gsmarena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu