Bluetooth 5.0 je tu. Prináša štvornásobný dosah a dvojnásobnú rýchlosť

Organizácia Bluetooth Special Interest Group (SIG) oficiálne prijala Bluetooth 5 ako najnovší štandard. Medzi kľúčové vlastnosti patrí vyššia rýchlosť, väčší dosah a zlepšená spolupráca s inými bezdrôtovými zariadeniami.

Aktuálny Bluetooth 4.2 dostal oficiálne svojho nástupcu. Už v júni sme spoznali špecifikácie nového štandardu Bluetooth 5.0. Tešiť sa môžeme na štvornásobný dosah, dvojnásobnú rýchlosť, nižšiu spotrebu energie a osemnásobnú kapacitu vysielaných správ. Aj bez potreby spárovania. Prenosová rýchlosť by sa tak mala zvýšiť na 2 Mbps a dosah na otvorenom priestore bez prekážok by mal byť až 400 metrov.

Svoje využitie nájde Bluetooth 5 v internete vecí (IoT), umožní jednoduché interakcie naprieč širokou škálou rôznych pripojených zariadení. Očakáva sa, že do roku 2021 bude k internetu pripojených 48 miliárd zariadení, z toho takmer tretina bude disponovať Bluetooth technológiou.

Prvé produkty s Bluetooth 5 by mali prísť do dvoch až šiestich mesiacov a je možné, že zariadenia s najnovším štandardom stretneme už na MWC 2017.

Zdroj: bluetooth.com

Diskusia k článku:

shaggy 09.12.2016 - 16:28

http://www.lamer.cz/quote/1215

Celá diskusia 1 príspevok