Microsoft ukončil podporu pre Windows Phone 8.1

Po troch rokoch od uvedenia operačného systému Windows Phone vo verzii 8.1 ukončil Microsoft jeho podporu. Majitelia zariadení sa tak už nedočkajú žiadnych vylepšení ani bezpečnostných opráv.

V apríli 2014 predstavil Microsoft operačný systém Windows Phone 8.1, ktorý priniesol hlasovú asistentku Cortanu, tretí rad dlaždíc či nový Internet Explorer 11. Podľa odhadov anylytickej spoločnosti AdDuplex beží táto verzia na 73,9 % všetkých zariadení s operačným systémom od Microsoftu. Na najnovší Windows 10 Mobile bolo aktualizovaných len približne 20 %.

Majitelia smartfónov s Windows Phone 8.1 by mali prejsť na nový Windows 10 Mobile, pokiaľ to ich model telefónu dovoľuje. Najnovší systém Microsoftu totiž nie je automaticky dostupný na všetky telefóny. Aplikácia Poradca pre inováciu vám pomôže zistiť, či je váš telefón vhodným adeptom pre update.

Ukončenie podpory Microsoftu pre konkrétnu platformu znamená nielen koniec aktualizáciám s vylepšeniami a novými funkciami systému, ale aj dodávanie bezpečnostných záplat a vyradenie z asistovanej podpory. Podľa júnovej prognózy agentúry IDC má mať mobilný Windows v roku 2021 nulový trhový podiel.

Zdroj: support.microsoft.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu