Ktoré telefóny Xiaomi dostanú aktualizáciu na Android Nougat?

Čínska spoločnosť začína plniť sľuby a konečne prinesie nový Android na viacero svojich telefónov. Pri tejto príležitosti vydáva zoznam modelov, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 7.0 a 7.1.

Pri smartfónoch od Xiaomi, ktoré využívajú Mi ekosystém bolo vždy otázne, kedy dostanú aktualizáciu na nový Android. Preto väčšina modelov beží stále na Androide 6.0 Marshmallow, ktorého aktualizácia bola vydaná takmer pred dvoma rokmi. Mnohí už ani nedúfali, že sa na svojich telefónoch dočkajú novšieho operačného systému.

Po niekoľko mesačných sľuboch však konečne prichádza zoznam modelov, ktoré dostanú aktualizáciu na Android 7.0 a 7.1. S príchodom zoznamu je otázne, prečo Xiaomi nezvolilo rovno update s verziou 7.1 na všetky telefóny, ale bude aktualizovať aj na staršiu verziu 7.0.

Zoznam zariadení, ktoré dostanú Android 7.0 zahŕňa tieto modely:

- Mi Max

- Mi 5

- Mi 5s

- Mi 5s Plus

- Mi 4c

- Mi 4s

- Mi Note

- Mi Mix

- Redmi Note 4x

Na Android 7.1 sa môžu tešiť používatelia telefónov:

- Mi 6

- Mi Max 2

- Mi 5c

- Redmi 4x

Používateľov s príchodom aktualizácie na Android 7.0 čakajú viaceré novinky. Patria medzi ne vylepšená notifikačná lišta, personalizované oznámenia, nové emoji, výkonnostné vylepšenia či režim, ktorý podporuje beh dvoch aplikácií na jednej rozdelenej obrazovke. Android 7.1 ponúkne nočný režim, skratky pre aplikácie, podporu gesta pre snímač odtlačkov prstov a režim pre virtuálnu realitu Daydream od Google

Podrobne sme sa novinkám v Androide 7.0 venovali v tomto článku.

Zdroj: gsmarena.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu