Nokia Health: portfólio digitálnych produktov pre vaše zdravie

Fínska spoločnosť rozširuje svoju pôsobnosť v oblasti digitálneho zdravia, kde oznamuje najväčšiu líniu produktov, ktoré budú prepojené s vašim zdravím. Medzi novinkami nájdete chytrú váhu, monitor krvného tlaku, hodinky a novú aplikáciu Nokia Health Mate.

Nokia má za sebou búrlivé roky existencie, a aj keď to tak nevyzeralo, značka stále žila. Svoj návrat na spotrebiteľský trh oznámila len nedávno pod taktovkou čínskej spoločnosti HMD Global, čoho výsledkom boli prvé android smartfóny. Najnovšie správy však vychádzajú z akvizácie spoločnosti Withings, ktorej výsledkom je nová obchodná jednotka Nokie Digital Health. Práve tá dnes oznamuje trojicu nových produktov.

Prvým z nich je chytrá váha, ktorá nesie názov Nokia Body. Ponúka Wi-Fi pripojenie, inteligentnú správu meraní pre celú rodinu a tiež meranie indexu hmotnosti. To umožňuje technológia Position Control, vyznačujúca sa vysokou presnosťou vďaka patentovanému detektoru pohybu tela. Okrem toho tu nájdete displej, na ktorom si pozriete každý váš pokrok v priebehu váženia, okamžitý prístup k BMI dátam a automatické synchronizovanie s Wi-Fi, ktoré rozozná až osem nezávislých používateľov váhy. Nechýbajú motivačné štatistiky a tzv. personálne "koučovanie", kde s aplikáciou Nokia Health Mate budete môcť prispôsobiť svoje ciele vrámci vašich aktivít. Váha Body je dostupná na oficiálnej stránke výrobcu aj v sieti Amazon a Best Buy za cenu 59,95 eur.

Monitor krvného tlaku Nokia BPM+ je ľahšou a prenosnejšou verziou už existujúceho výrobku od Withings. Líši sa predovšetkým spracovaním, kde ponúka kompaktnejšie rozmery a mäkký remienok. Nokia BPM+ poskytuje jednoduché a pohodlné meranie tlaku v pohybe, doma alebo pri cestovaní. Dokáže odmerať systolický alebo diastolický krvný tlak, a zabezpečuje monitorovanie srdcovej frekvencie v priebehu času. Namerané údaje môžu byť zdieľané s lekármi, ktorí tak môžu sledovať úspešnosť vašej prípadnej liečby. Zariadenie bude k dispozícii na stránke výrobcu a v sieti Best Buy v cene 129,95 eur.

Inteligetné hodinky Nokia Steel nemajú žiadne tlačidlá ani svetelnú signalizáciu. Už na prvý pohľad je tu jasný rukopis firmy Withings, ktorú Nokia kúpila. Informácie o vašej aktivite poskytuje analógový ciferník, ktorý vás nenúti každú chvíľu pozerať na telefón. Umožňujú sledovanie rôznych aktivít, monitorovanie spánku, počítajú spálené kalórie, sú odolné voči vode a nie je nutné ich nabíjať, nakoľko batéria vydrží až 8 mesiacov. Sú kompatibilné s Andoriodom od verzie 5.0 a so systémom iOS 8 a vyšším. Cena hodiniek Steel je 129,95 eur a kúpite ich na stránke výrobcu. Recenziu podobných hodiniek nájdete v článku Withings Activité Pop - trochu smart, trochu analóg.

Novinky uzatvára redizajnovaná a vylepšená aplikácia Nokia Health Mate. Jej úlohou je zhromažďovanie dát každého produktu patriaceho do portfólia Digital Health. Poskytuje prehľad a vývoj údajov týkajúcich sa hmotnosti, aktivít, spánku a krvného tlaku. Má úplne nové, minimalistické rozhranie, ktoré je jednoduchšie na používanie. Ponúkne päť nových programov vrátane Sleep Smarter (monitor spánku), Better Body (monitor regulácie hmotnosti), Pregnancy Tracker (monitor prírastku hmotnosti počas tehotenstva), Healthier Heart (sledovanie krvného tlaku) a Leaderboard (rebríčky na porovnávanie hodnôt a sledovanie progresu). Programy boli vyvinuté uznávanými odborníkmi v oblasti zdravotníctva a sú navrhnuté tak, aby vám pomohli ľahšie dosahovať vaše ciele. Väčšina z programov trvá osem týždňov, zatiaľ čo iné, ako napríklad Pregnancy Tracker môžu trvať, logicky, až deväť mesiacov. Aplikácia je bezplatne dostupná v Google Play a

App Store.

Zdroj:

tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu