Pozeráme sa na Apple iPhone 8? Pravdepodobne áno

V posledných rokoch sa Applu nedarí držať novinky v tajnosti až do uvedenia tak, ako to bolo v minulosti. Najnovšie video prezrádza všetky detaily konštrukcie vrátane rozmerov.

Nový model iPhonu patrí každoročne medzi najočakávanejšia zariadenia a ustrážiť si informácie o dizajne a špecifikáciách je pre firmu čoraz ťažšie. Alebo už nie sú zamestnanci tak lojálni ako za čias Steva Jobsa? Kto vie.

Takmer tri mesiace pred očakávaným uvedením iPhonu 8 pribudlo na YouTube kanáli Tiger Mobiles video, ktoré má prezentovať pripravovanú novinku.

Opäť vidíme zaoblenú konštrukciu s lesklým, pravdepodobne skleneným povrchom a nechýba ani duálny fotoaparát. Ten je umiestnený vľavo hore a pripomína semafor. Dva objektívy nad sebou sú oddelené prosvetľovacou diódou. Zmenou, ktorú si všimenete na prvý pohľad, je absencia snímača odtlačkov pod displejom. Nenájdeme ho ani vzadu. Bude mať iPhone 8 ako prvý telefón čítačku umiestnenú pod displejom?

Rozmiestnenie ovládacích prvkov je rovnaké ako pri sedmičke. Poteší, že Apple nezabudol na rýchly prepínač tichého režimu, ktorý nám na iných telefónoch chýba. Rovnaká je i spodná stena, kde vidno dve mriežky reproduktorov a lightning konektor. V Tiger Mobiles novinku zmerali. Rozmery sú 144 x 71 x 7,5 mm. V mieste fotoaparátov je hrúbka telefónu 9,1 mm.

Pokiaľ sa rozmery potvrdia, novinka bude väčšia než iPhone 7. Zrejme sa tak dočkáme väčšej uhlopriečky než 4,7''. Uniknuté informácie hovoria o tom, že by sme sa už nemali dočkať dvoch malých iPhonov, ale iba jedného s približne 5-palcovou obrazovkou. Apple sa zrejme vracia k základom.

Môže ísť len o prototyp a v septembri uvidíme úplne iný model, alebo je táto maketa vernou kópiou iPhonu 8.

Zdroj: Tiger Mobiles

Diskusia k článku:

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne 03.07.2017 - 14:29

No neviem... Mala sedmicka sa mi s tym zvacsenym okom fotoaparatu pacila. Oproti tomuto aj Oneplus5 vyzera ako svetovy dizajn, napriek tomu ze je to kopia 7Plus...

rregit03.07.2017 - 22:10 Trvalý odkaz

Ak sú moje výpočty správne, na základe videa, kam by ten displej mohol k okrajom až zasahovať a na základe vonkajších rozmerov telefónu, tak by to v tomto prípade mohol byť 5,7 palcový displej s pomerom strán 18,5:9 po vyrezanú časť (čo má Samsung Galaxy S8) s približne 4 mm rámčekmi z každej strany, čo nám dá asi 81 % pokrytie prednej strany displejom a ak k tomu pripočítame aj tú vyzeranú časť, mohol by sa Apple dostať aj tesne nad 84 % a tak by mohol prekonať Xiaomi Mi Mix. :O

Tomas03.07.2017 - 22:20 Trvalý odkaz

Mne sa celkom paci... A to som o ajfone nepovedal uz dlho. Uvidime, ci sa im podari integrovat citacku do displeja, alebo bude vzadu, alebo mozno naboku, ako to maju xperie. Lebo vypinacie tlacitko je o dost vacsie a davalo by to zmysel. Mozno to bude moj prvy ajfon:)

Karol04.07.2017 - 00:42 Trvalý odkaz

Ten fotoaparát dosť vystupuje.Alebo sa mi to iba zdá?

Roman Minárik04.07.2017 - 13:44 Trvalý odkaz

Wow, pekný grc :D

Celá diskusia 7 príspevkov