watchOS 4 prináša vylepšené funkcie a nové ciferníky

Nová verzia operačného systému dorazí až v jeseni, prinesie však množstvo vylepšení a nových funkcií. Poteší najmä priaznivcov športových aktivít a pribudne i ciferník s virtuálnou asistentkou Siri.

Tohtoročná vývojárska konferencia Apple WWDC 2017 je bohatá na množstvo noviniek. Dočkali sme sa nového macOS 10.13 High Sierra pre notebooky a počítače, novej verzie iOS 11 pre mobilné zariadenia, pribudli vylepšené MacBooky i nové počítače Mac. Apple nezabudol ani na tvOS a oznámil spoluprácu s Amazonom. Služba Prime video pobeží aj na zariadeniach s iOS.

Medzi prvými novinkami prezentoval Apple štvrtú generáciu operačného systému pre inteligentné hodinky Apple Watch. watchOS 4 ponúkne nové ciferníky Kaleidoscope, Toy Story, Siri watch face a vylepšené funkcie.

Ciferník s virtuálnou asistentkou Siri sa funkciami podobá na Google asistenta. Vyhľadáva informácie na základe aktuálnej polohy používateľa, umožňuje listovať medzi notifikáciami, dynamicky sa aktualizuje na základe údajov z relevantných aplikácií a postupne sa učí a prispôsobuje zvykom používateľa.

Vylepšenia sa dočkala i aplikácie Activity a Workout. Prešli zmenou dizajnu, pribudli nové mesačné výzvy personalizované pre používateľa a nájdeme v nej nové druhy cvičení. Softvér dokáže sám prepínať medzi zmenou aktivít. Napríklad z behu na bicyklovanie a keď začnete plávať, prepne na nový typ aktivity Pool Swim. Ďalšou novinkou medzi cvičeniami je High Intensity Interval Training.

Niektoré fitnes stroje budú podporovať synchronizáciu údajov s Apple Watch, a tak sa už nebude stávať, že stroj (bežiaci pás, rotoped, stacionárny bicykel) a hodinky namerajú rôzne údaje. Počas cvičenia si môžete nastaviť funkciu Nerušiť.

Zmena dizajnu a ovládania sa dotkla i aplikácie Apple Music. Po odštartovaní tréningu sa automaticky spustí vami nastavený playlist. Nová verzia watchOS 4 je pre vývojárov dostupná už dnes, neskôr bude uvoľnená aj pre beta testerov. Finálnej verzie sa dočkáme až na jeseň tohto roka.

Zdroj: apple.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu