Apple Watch Series 2

Druhá generácia inteligentných hodiniek s odolnosťou voči vode, novým procesorom, Retina displejom s funkciou Force Touch v dvoch veľkostiach, snímačom tepu srdca, vlastným watchOS, GPS, ale stále rovnakou výdržou.

Základné parametre:

OS: watchOS 3.0

chipset: Apple S2

procesor: dvojjadrový

grafický procesor: ???

rozmery: 38 x 33 x 11 mm a 42 x 36 x 11 mm

hmotnosť: 25 gramov (38 mm) a 30 gramov (42 mm)

displej: uhlopriečka 1,5'' (38 mm) alebo 1,65'' (42 mm), druhá generácia OLED Retina s Force Touch, 340 x 272 b. (38 mm) alebo 390 x 312 b. (42 mm), tvrdené sklo Ion-X (hliníková konštrukcia), zafírové sklíčko (oceľová a keramická konštrukcia),

fotoaparát: nie

predná kamera: nie

pamäť: pravdepodobne pamäť 8 GB (dostupná pamäť: 6,1 GB ) + 512 MB RAM

globálny prenos dát: nie

lokálny prenos dát: Bluetooth 4.0, prenos Wi-Fi (802.11 b/g/n),

ostatné: GPS, zvýšená odolnosť voči vode 5 ATM, bezdrôtové nabíjanie, gyroskop, snímač tepu srdca, reproduktor, mikrofón,

batéria: Li-Ion batéria 273 mAh (38 mm), bezrdôtové nabíjanie, výmena v servise

Cena a dostupnosť: od 369 eur / 16. september 2016

Neobsahuje/nepodporuje: slot na SIM a pamäťovú kartu, fotoaparát, FM rádio, 3,5 mm jack, microUSB, infraport, NFC,

Zaujímavé odkazy:

Apple Watch - ani po roku a zlacnení mi nedávajú zmysel (9. 4. 2016)

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Nová generácia inteligentných hodiniek Apple Watch je nielen odolná voči ošplechnutiu vodou ako prvá séria, ale podľa výrobcu im nevadí ani plávanie v bazéne, sú odolné do hĺbky 50 metrov. Problém s reproduktorom, do ktorého vnikala voda je vyriešený. Voda, ktorá vnikne k reproduktoru sa vylieva von, ďalej sa nedostane. Pribudlo aj integrované GPS, takže poslúžia pri outdoorových aktivitách ako tracker, a to aj bez pripojeného iPhonu. Opäť sa stretávame s hiníkovou konštrukciou i z nerezovej ocele, pribudlo aj keramické telo.

Okrem nových remienkov, a zvýšenej vodeodolnosti s certifikáciou 5 ATM pridal Apple do Watch Series 2 aj nový dvojajdrový čip S2, ktorý má byť o 50 % výkonnejší než v prvej generácii a s dvakrát výkonnejšou grafikou. Treba priznať, že rýchlosť prvých hodiniek je občas len pre trpezlivých. veľkosť displeja sa nezmenila, menší 38 mm má 1,5-palcovú uhlopriečku s rozlíšením 340 x 272 bodov, väčší 42 mm má 390 x 312 pixelov, jas je však dvojnásobný. Displej v hliníkovej konštrukcii chráni sklíško Ion-X, drahšie konštrukcie majú displeje so zafírovým sklíčkom.

Ovládanie hodiniek sa nezmenilo, k dispozícii je digitálna korunka, ktorá slúži nielen ako hlavný ovládací prvok, ale aj na zoomovanie. Pod ňou nájdeme hardvérové tlačidlo, cez je prístup k vybraným kontaktom a slúži aj ako vypínač. Dotykový OLED Retina displej dokáže rozpoznať aj tlak prsta (Force Touch displej), vtedy sa rozbalí kontextová ponuka vybranej položky. Samozrejmosťou je hlasové ovládanie a nechýba ani asistentka Siri. V Apple Watch 2 pobeží už nový systém watchOS 3, ktorý ponúkne nové funkcie a možnosti. Po sprístupnení aktualizácie vám prinesieme článok o novinkách systému.

Watch Series 2 využijete i na posielanie správ, ovládanie Apple TV, prijímanie notifikácií z pripojeného iPhonu, na hovory, meranie fitness aktivít, prehrávanie hudby, navigáciu alebo ako vzdialený hľadáčik fotoaparátu. Nabijete ich len špeciálnou nabíjačkou s cez magnetický konektor. Napriek tomu, že druhá generácia dostal výkonnejší čip a GPS, kapacita batérie zrejme nenarástla. Apple presnú hodnotu nekomunikoval, výdrž udáva ale rovnakú ako pri prvej generácii, len 18 hodín. Každodennému nabíjaniu s atak nevyhnete. Doplnené 16. 9.: podľa stránky ifixit.com majú 38 mm Watch Series 2 batériu s kapacitou 273 mAh.

Apple Watch Series 2 budú dostupné vo vybraných krajinách už od 16. septembra 2016, cena začína na sume 419 eur za 38 mm verziu, 42 mm stojí od 449 eur. Cena prvej generácie klesla na 319 eur repspektíve 349 eur pri väčšej veľkosti.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu