Poradňa: Ako v Androide nastavím samostatné zvonie pre každý kontakt?

Našu čitateľku zaujíma, či jej mobil dokáže priradiť špeciálne vyzváňanie pre jedno alebo viacero vybraných telefónnych čísel. My si myslíme, že to vie väčšina androidov.

Poradňa je séria sobotných článkov na Fony.sk, v ktorých sa snažíme pomáhať vám, našim čitateľom. Každý víkend vyberieme a zodpovieme jednu z otázok týkajúcich sa mobilu, príslušenstva alebo problémov s mobilným operátorom. Zasielať nám ich môžete na redakcia@fony.sk.

Dnes vyberáme otázku od Aleny: "Dobrý deň. Práve sa rozhodujem nad kúpou nového mobilu. Lenovo S60 ma zaujal a potom som našla vašu recenziu. Zaujíma ma, či je možné na tomto telefóne priradiť k číslu aj vlastné zvonenie. Napr. mám 20 čísel a ku každému chcem dať iné zvonenie."

Toto by mala byť funkcia, ktorú ponúka každý mobil s operačným systémom Android. Niektoré grafické nadstavby výrobcov dokonca umožňujú vkladanie kontaktov do rôznych skupín, napríklad Kolegovia alebo Rodina.

Takúto skupinu potom často môžete vyčleniť aj z režimu Nerušiť. Hovor od najbližších vám teda bude vyzváňať vždy. Ostatné čísla môže mobil buď ignorovať úplne, alebo hovory od nich oznamovať len decentnou vibráciou.

Kým všeobecnú vyzváňaciu melódiu vo väčšine androidov vyberáte v Nastaveniach a položke Zvuk, pre zmenu vyzváňania pre jeden alebo viacero špecifických osôb zo zoznamu otvorte Kontakty alebo aplikáciu Ľudia.

Tu nájdite meno osoby, ktorej chcete priradiť iné vyzváňanie. Dotykom prsta zobrazte všetky detaily.

Na našom screenshote chceme vybrať poslednú možnosť, Vyzváňací tón telefónu. Pri iných značkách môže byť názov preložený trochu inak, určite si však poradíte.

Smartfón vám následne ponúkne zoznam predvolených melódií. Vybrať si ale môžete aj inú, pokiaľ ste ju vopred uložili na microSD kartu alebo do vnútorného úložiska.

Zmenu vyzváňacích tónov sľubuje aj množstvo aplikácií priamo v obchode Google Play. Pri nich buďte opatrní, niektoré vyzerajú prinajmenšom podozrivo. Niektoré značky dokážu meno kontaktu v slovenčine prečítať nahlas vďaka hlasovému asistentovi.

Všetky časti Poradne si môžete prečítať po kliknutí na tento odkaz.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu