HTC predstaví novú vlajkovú loď 16. mája

Pripravovaná novinka známa pod kódovým označením Ocean, by mala priniesť špičkovú výbavu a dotykové ovládanie na bočných hranách konštrukcie. Nasvedčujú tomu nielen uniknuté informácie, ale naznačuje to i výrobca na webovej stránke venovanej uvedeniu novinky U.

HTC odhalí svoje nové eso 16. mája o 8.00 hodine nášho času. Nový top model radu HTC U by mal priniesť ovládanie dotykmi po bokoch telefónu. Aj na oficiálnej pozvánke, ktorú už HTC rozposlalo do redakcií, vidíme písmeno U stlačené po obidvoch stranách.

Obrázky, na ktorých sú stláčané rôzne objekty, nájdeme aj na oficiálnej stránke HTC venovanej uvedeniu pripravovaného top modelu. Odpočítavanie nám ukazuje, koľko času ostáva do začiatku predstavenia.

Ovládanie gestami na bočných hranách telefónu nie je nič nové, nájdeme ho v smartfónoch značky Nubia, ktorá sa predáva aj na Slovensku. Dvojité poklopanie na hranu plní funkciu šípky späť, potiahnutím prsta po strane hore a dole prepínate medzi spustenými aplikáciami, potiahnutie prstov po obidvoch stranách smerom dole upraví jas a podobne.

Nubia Z11 Max

Možno bude ovládanie fungovať ako na neoficiálnom videu, ktoré na stvojom Twitter účte zverejnil známy leaker Evan Blass už v januári:

S akými inováciami príde HTC sa dozvieme o 25 dní. Zatiaľ si musíme vystačiť so špekuláciami a s tým, čo napovie výrobca. Hovorí sa o 5,5'' QHD displeji, Snapdragone 835 a 16 Mpix fotoaparáte.

Prvé novinky radu HTC boli predstavené v januári tohto roka a naživo sme si ich pozreli na výstave MWC v Barcelone. U Play sme už aj otestovali a jeho recenziu nájdete v článku HTC U Play - sympaťák so slabou výdržou. Na test lepšie vybaveného modelu U Ultra zatiaľ čakáme.

Diskusia k článku:

René Rábek 21.04.2017 - 10:49

ovladanie po bokoch: kto uz len takuto hovadinu bude vyuzivat...kriste pane

Celá diskusia 1 príspevok