Huawei P10 Lite kúpite na Slovensku s 3 GB alebo 4 GB RAM

Tohtoročná lite verzia prináša novší procesor Kirin 658 a prvé informácie hovorili o väčšej operačnej pamäti než dostala v januári uvedená novinka P9 Lite 2017. Ale pozor, v slovenských obchodoch a u našich mobilných operátorov sa predávajú rôzne verzie.

Tradíciou Huawei sa stalo uvedenie lite verzie vlajkovej lode. Minuloročný top model P9 dostal svoj slabšie vybavený model P9 Lite, ktorý na trhu patrí medzi bestselleri. Kým všetci čakali na novú vlajkovú loď P10 a jej lite verziu, Huawei prekvapil uvedením novinky P9 Lite (2017), ktorá potešila 3 GB kapacitou RAM a procesorom Kirin 655 (P9 Lite má 2 GB RAM a Kirin 650).

Kapacita operačnej pamäte je pre plynulý chod Androidu dôležitá a rozdiel medzi 2 GB a 3 GB RAM býva pri používaní cítiť. Preto mnohí uvítali, že v lite verzii P10 navýšil výrobca kapacitu o ďalší jeden gigabajt na 4 GB RAM. Výrobca však pripravil dve rôzne verzie s rôznou kapacitou operačnej pamäte. Aj na našom trhu tak môžete stretnúť Huawei P10 Lite s 3 GB alebo 4 GB RAM.

Niekoľko návštev slovenských e-shopov svedčí o tom, že zmätok v tom majú aj samotní predajcovia. Niektoré obchody v jednom popise uvádzajú hodnoty 3 GB RAM aj 4 GB RAM a jasno nemajú ani v použitom procesore. Nájdeme tu spolu uvedený Kirin 655 i 658. Napríklad Alza.sk. V popise produktu je riadny zmätok.

A čo naši operátori? Huawei P10 Lite nájdeme v ponuke O2, Orangeu i Telekomu. Podľa údajov na svojich stránkach Telekom a Orange tvrdia, že predávajú model s 4 GB RAM, naopak O2 uvádza 3 GB kapacitu. Pred kúpou preto radšej oslovte predajcu a trvajte na potvrdení parametrov. V prípade, že vám dá zavádzajúce informácie, môžete žiadať o vrátenie paňazí. Na to máte nárok aj pri nákupe cez e-shop. Lehota na odstúpenie od zmluvy bez uadania dôvodu je 14 dní. Odporúčaná cena 3 GB modelu je pre slovenský trh 329 eur.

Oslovili sme všetkých troch operátorov, aby sme si overili kapacitu RAM nimi predávaného modelu. Neraz sa totiž stáva, že na svojich stránkach nemajú správne uvedené špecifikácie. Na odpovede čakáme. Kúpili ste si Huawei P10 Lite? Akú máte kapacitu RAM? Budeme radi, ak sa s nami podelíte o vaše skúsenosti.

Doplnené 19. 4.:

Telekom upresnil, že v ponuke majú len 3 GB verziu. Orange potvrdil, a my sme sa na predajni operátora presvedčili, že naozaj ako jediný operátor predáva model s 4 GB RAM.

Diskusia k článku:

Karol 15.04.2017 - 16:05

Ja vôbec nechápem,aký je zmysel tých lite verzií. Ja osobne by som si to nikdy nekúpil. Veď predsa dosporim pár peňazí a kúpim si normálne dospelú verziu Huawei...keby tá lite verzia mala aspoň menší displej,povedzme 4.6" alebo 4.7",tak potom by to malo zmysel. Tak ako compact verzie u Sony. Ale aby lite verzia mala ten istý rozmer ako dospelá verzia,tak to mi vôbec nedáva zmysel. Možno niekomu áno. No čo už!

Daor3215.04.2017 - 16:49 Trvalý odkaz

Kajoblesk: Ty nechápeš že nie každý si môže dovoliť dať za telefón 500-600 euro? Aktuálne sú telefóny v strednej triede tak výkonné zariadenia že postačujú 90% zákazníkov...

Lenka Ivančíková20.04.2017 - 00:37 Trvalý odkaz

Tak sa nam podarilo overit predavane kapacity RAM u nasich operatorov. Jedinym, ktory ma v ponuke naozaj 4 GB verziu, je Orange. Zvysni predavaju model s 3 GB operacnou pamatou.

yngwie22.04.2017 - 09:28 Trvalý odkaz

Lenka vdaka ze si reagovala na moj podnet a mame v tomvsetci jasno.

Celá diskusia 4 príspevky