Google Maps budú konkurovať Find My Friends a rodinným lokátorom

Navigačná aplikácia od Googlu dostane možnosť sledovať vašu polohu v reálnom čase. Bod s miestom, kde sa práve nachádzate, potom odošlete svojim priateľom.

Populárne Google Maps, ktoré sú súčasťou takmer každého smartfónu s operačným systémom Android, dostanú novú funkciu. S priateľmi a ďalšími osobami budete môcť zdieľať svoju polohu v reálnom čase.

Takéto dobrovoľné zverejňovanie informácií z GPS a vysielačov operátorov príde vhod, ak sa dohodnete na stretnutí v určitý čas a ostatným chcete dať vedieť, ako blízko k cieľovej lokalite už ste. Druhá strana tak bude menej nervózna.

Využite určite nájdu aj rodičia, ktorí chcú mať pod kontrolou bezpečnosť svojich detí. Letmý pohľad do Máp vždy ukáže, kde sa práve nachádzajú.

Google Maps tak budú vedieť prakticky to isté, ako Find My Friends a iMessages od Applu alebo Sygic Family GPS Tracker. Novinka má fungovať v aplikácii na Androide, iOS a cez webové rozhranie maps.google.com.

Link na zdieľanie polohy bude možné poslať cez všetky tradičné cesty - e-mail, SMS, Messenger, WhatsApp alebo čokoľvek iné. Používateľ určí, ako dlho má konštantné odosielanie polohy trvať. Potom sa samozrejme vypne, aby mobil znova chránil vaše súkromie.

Podobnú službu už Google v minulosti prevádzkoval pod názvom Latitude. Tá bola dokonca súčasťou Máp. Po niekoľkých rokoch sa teda vracia späť v pozmenenej podobe.

Pri využívaní navigácie sa bude okrem polohy odosielať aj neustále aktualizovaný odhad času príchodu, známy pod skratkou ETA (z angl. ''estimated time of arrival''). Akutalizáciu Google Máp s možnosťou zdieľania polohy očakávajte v najbližších dňoch.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu