Hlasový asistent Samsungu sa volá Bixby. Príde spolu s Galaxy S8

Samsung oficiálne uviedol virtuálneho asistenta, ktorý prináša nový spôsob, ako komunikovať so svojím telefónom. Je učenlivý, rozumie kontextu, neúplným informáciám a zvládne takmer všetky úlohy, ktoré by ste normálne vykonali dotykom na displeji.

Siri, Cortanu či Alexu doplní ďalšia virtuálna hlasová asistentka. Bixby od Samsungu má byť inteligentnejší a dokáže sa učiť. Prispôsobuje sa zvykom používateľa, snaží sa predvídať a rozumie aj kontextu. Na splnenie úlohy nepotrebuje presný príkaz, pochopí aj neúplné informácie. Pokiaľ nebude rozumieť, vyzve používateľa na doplnenie.

Umelá inteligencia Bixby sa bude spúšťať hardvérovým tlačidlom umiestneným na boku zariadenia. Pozornému oku neušlo, že na produktových fotografiách Samsungu Galaxy S8 sú okrem ovládača hlasitosti ďalšie dve tlačidlá. Vypínač a tlačidlo pre spustenie virtuálneho asitenta.

obr. @evleaks

Samsung na svojej stránke potvrdil, že Bixby bude súčasťou systému v novinkách Galaxy S8. Bude schopný splniť takmer každý úkon bežne vykonávaný dotykom. Spočiatku bude spolupracovať len s niekoľkými vopred nainštalovanými aplikáciami. Po uvoľnení SDK pre vývojárov bude umožnené integrovať asistenta do aplikácií tretích strán.

Bixby nemá byť len súčasťou smartfónov, ale aj inteligetných spotrebičov. V budúcnosti by mal byť schopný ovládať napríklad klimatizáciu alebo televíziu. Asistent bude uložený v cloude a stačí, ak bude zariadenie pripojené k internetu.

Zdroj: news.samsung.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu