Sony Xperia Touch: android projektor s dotykovým ovládaním

Prenosný projektor premení stenu alebo stôl na ineraktívnu 23'' HD obrazovku, ktorá reaguje na dotyk i gestá. Poslúži napríklad ako rodinná nástenka s odkazmi, na hranie hier či kreslenie.

Podobne ako na minuloročnom MWC aj tento rok sa Sony na výstave prezentovalo zariadeniami pre inteligentnú domácnosť.

Za rok sa vízia komunikácie budúcnosti posunula ďalej a očakávaný interaktívny projektor Xperia Touch sa čoskoro začne predávať. Akýkoľvek rovný povrch dokáže premeniť na 23'' HD dotykovú obrazovku.

Projekcia môže byť vertikálna i horizontálna a rozhranie reaguje na fyzický dotyk. Pri jeho tvorbe bola využitá projekčná zobrazovacia technológia SXRD od Sony. Dotykové ovládanie umožňuje kombinácia infračerveného svetla s detekciou v reálnom čase cez zabudovaný 13 Mpix fotoaparát snímajúci rýchlosťou 60 snímok za sekundu. Projektor sa automaticky zapne, keď v blízkosti detekuje človeka.

Základné špecifikácie:

Rozmery 134 x 143 x 69 mm, hmotnosť 932 gramov, RAM: 3 GB, vnútorné úložisko: 32 GB, slot na microSD kartu, kompatibilný s OS Android 7.0 Nougat, GPS, akcelerometer, elektronický kompas, gyroskop, barometer, vlhkomer, teplomer, detekcia človeka, snímač okolitého svetla, Wi-Fi, Miracast, Bluetooth 4.2, NFC, USB-C, microHDMI, veľkosť projekcie 23'' až 80'', rozlíšenie 1366 x 768 bodov, autofókus, jas 100 lumenov, 13 Mpix kamera, LED dióda, IR senzor, dotykové ovládanie, stereo reproduktory.

Xperia Touch nájde svoje využitie v kuchyni, obývačke i detskej izbe. Môžete hrať hry, komunikovať cez sociálne siete a odpovedať na textové správy. Domáca obrazovka poskytuje informácie o počasí v reálnom čase, nástenku na čmáranie či video poznámky, prístup do kalendára a aplikácie Skype. Projektor je kompatibilný s ovládačom PlayStation 4 a službou Remote Play. Spustíte na ňom aj akúkoľvek aplikáciu alebo hru stiahnutú z Google Play.

Xperia Touch bude v Európe uvedená prostredníctvom vybraných predajcov a cez Xperia Store Online vo vybraných krajinách od jari 2017 s odporúčanou cenou 1 499 eur.

Zdroj: sonymobile.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu