Sony ukázalo koncepty Xperia Eye, Xperia Projektor a Xperia Agent

Okrem nových smartfónov radu X ukázalo Sony na výstave MWC 2016 aj koncepciu zariadení, ktoré by nám mali v budúcnosti uľahčiť život.

Xperia Eye predstavuje koncepčné videnie pre ultra kompaktný, nositeľný fotoaparát so širokouhlou šošovkou - pričom táto flexibilita umožňuje jednoduché pripnutie na oblečenie alebo sa dá nosiť okolo krku. Predstavuje overenie koncepcie s cieľom priniesť Sony technológie fotoaparátu a snímania do doteraz najmenšieho formátu - aj s 360-stupňovou sférickou šošovkou, ktorá zabezpečí prirodzené zorné pole. Jeho inteligentná technológia spúšte využije pri snímaní detekciu tváre a hlasu.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Koncepcia Xperia Projektor obohatí, posilní a stimuluje kreatívnu rodinnú komunikáciu a interaktívnu projekciu rozhrania na akomkoľvek čistom povrchu.

Bude reagovať na dotyk, hlas a gestá presne tak, ako by ste pracovali s displejom

svojho smartfónu.

Koncept Xperia Agent je víziou prispôsobiteľného osobného asistenta, ktorý zvýši kvalitu každodenného života tým, že reaguje na hlas a gestá, ak budete potrebovať získať užitočné informácie, pomoc pri komunikácii a ovládanie domácich spotrebičov. Taktiež využíva hlasovú technológiu Sony a bude reagovať na niekoľko povelov - má zabudovaný fotoaparát a displej projektora pre premietanie obsahu na rôzne povrchy.

Cestu a ubytovanie na MWC 2016 platil Telekom. Ďakujeme!

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu