Lenovo Yoga A12: konvertibilný 12,2'' tablet s Halo klávesnicou

Tenký, ľahký a výborne vybavený 10,1'' tablet s inovatívnou Halo klávesnicou dostane svojho väčšieho súrodenca. S horšou výbavou a bez unikátnej technológie, ktorá dokáže previesť rukou písaný text alebo kresbu do digitálnej podoby.

Na výstave CES 2016 vzbudil zaslúženú pozornosť desaťpalcový tablet typu 2 v 1 Lenovo Yoga Book s dotykovou plochou, ktorá má dvojitú funkciu. Buď poslúži ako dotyková plnohodnotná Halo klávesnica s podsvietenými klávesami, haptickou a vibračnou odozvou, alebo ju stlačením jedného tlačidla premeníte na dotykovú plochu citlivú na tlak. Sleduje každý pohyb stylusu a dokáže previesť rukou písaný text či kresbu do digitálnej podoby.

Tablet sme si vyskúšali a aktuálne pre vás pripravujeme jeho podrobnú recenziu. Dodáva sa s operačnými systémami Android a Windows 10. Kompletné špecifikácie Yoga Book nájdete v základnom infe.

Na trhu sa už 8. februára objaví novinka Lenovo Yoga A12, ktorá dostala rovnakú Halo klávesnicu ako Yoga Book, príde ale so slabšou hardvérovou výbavou a len s operačným systémom Android. Chýba aj možnosť prevádzať text písaný na papier do digitalizovanej podoby. Kovová konštrukcia umožňuje používať tablet v štyroch režimoch – Surfovanie, Sledovanie, Tvorenie a Písanie.

V Lenovo Yoga A12 pobeží procesor Intel Atom x5 s kombináciou 2 GB RAM a 32 GB úložiska. Nechýbajú dva reproduktory s technológiou Dolby Atmos. Batéria s bližšie nešpecifikovanou kapacitou by mala ponúknuť až 13-hodinovú výdrž na jedno nabitie. Sklamaním môže byť HD rozlíšenie (1280 x 720 b.) na 12,2'' obrazovke. Zvolené komponenty ukazujú, že výrobca myslel hlavne na dostupnú cenovku. Tá je stanovená na 299 USD.

O dostupnosti na slovenskom trhu nemáme zatiaľ informácie.

Zdroj: news.lenovo.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu