Lenovo Yoga Book na Slovensku

Tenký, ľahký a výborne vybavený tablet s inovatívnou Halo klávesnicou prichádza do slovenských obchodov. Súčasťou balenia je stylus, s ktorým môžete písať na dotykovú plochu i obyčajný papier. (živé fotografie)

Na septembrovej výstave IFA 2016 predstavilo Lenovo zariadenie typu 2 v 1 Yoga Book, u ktorého by ste ale márne hľadali hardvérovú klávesnicu. Namiesto nej tu nájdete dotykovú plochu citlivú na tlak, ktorá sleduje každý pohyb stylusu a rukou písaný text či kresbu dokáže previesť do digitálnej podoby. Keď je to potrebné, dotyková plocha sa premení na plnohodnotnú podsvietenú klávesnicu s haptickou a vibračnou odozvou.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Vďaka vysokej citlivosti je pohyb stylusu detekovaný už 10 mm nad dotykovou plochou, ktorá zaznamenáva až 2048 úrovní tlaku. Všetko je okamžite vykreslené na obrazovke a zároveň automaticky uložené. Stylus môžete použit buď s kovovým hrotom určeným na dotykovú plochu alebo s atramentovou náplňou na písanie po bežnom papieri. Stylus netreba nabíjať, nemá totiž batériu.

Obyčajný papier si jednoducho položíte na dotykovú podložku a všetko čo napíšete a nakreslíte sa hneď objaví na obrazovke tabletu v digitalizovanej podobe. Medzi dotykovou plochou a Halo klávesnicou prepnete jednoducho stlačením tlačidla. Klávesnica disponuje funkciou korekcie preklepov, dokončovania písaného textu a učí sa návyky používateľa, čo jej umožňuje obmedziť chyby pri písaní na minimum.

Dve hlavné časti tabletu Yoga Book spája 360° pánt s dizajnom náramkových hodiniek známy z notebookov Lenovo. Kovová konštrukcia je pevná, jedinú výčitku mám k otváraniu zariadenia. V zaklapnutom stave idú jednotlivé časti ťažšie od seba, pri pokuse o ich oddelenie a otvorenie tabletu sa palec len bezmocne šmýka po hladkých hranách.

Roztvorenie tabletu nebolo pre nikoho, koho som oslovila s požiadavkou o otvorenie jednoduché a všetci pár sekúnd s konštrukciou zápasili. Zvyčajne pomohlo použitie nechta, ktorý vsunuli do štrbiny medzi obidve časti. Nejaký hardvérový prvok, výrez alebo jemné vrúbkovanie po strane, o ktoré by sa mohol opriesť prst pri otváraní, by manipuláciu uľahčil.

Pochváliť treba hrúbku, hmotnosť i konektivitu. Štýlové kovové telo zo zliatiny hliníka a horčíka má v zatvorenom stave hrúbku 9,6 mm, v otvorenom iba 4,3 mm. Hmotnosť je príjemných 690 gramov. Na tele Yoga Book nájdeme dva reproduktory, slot na microSD kartu, SIM kartu, microUSB, mini HDMI a miesto sa našlo aj na 3,5 mm audio jack. Medzi hlavné špecifikácie patrí 10,1-palcový Full HD displej, 4 GB RAM a 64 GB úložný priestor. Batéria s kapacitou 8500 mAh by mala podľa výrobcu dosiahnuť 15-hodinovú výdrž.

Kompletné špecifikácie nájdete v článku Základné info: Lenovo Yoga Book. Zo stánku Lenovo na IFA 2016 sme vám priniesli aj video s novinkami. Yoga Book sa venujeme od 3:45 minúty.

IFA Berlin 2016: 1. deň - Lenovo (Moto Z Play, Yoga Book, Moto Mods)

Odporúčaná cena Lenovo Yoba Book v slovenských obchodoch:

- 539 eur Wi-Fi verzia s Androidom (v zlatej a šedo-striebornej farbe )

- 589 eur LTE verzia s Androidom (v zlatej a šedo-striebornej farbe)

- 579 eur Wi-Fi verzia s Windows (v uhlíkovej čiernej farbe)

- 629 eur LTE verzia s Windows (v uhlíkovej čiernej)

Všetky verzie by mali byť čoskoro dostupné u autorizovaných predajcov. Lenovo Yoga Book v zlatej farbe príde približne o dva týždne. Súčasťou balenia je okrem stylusu aj papierový blok a tri náhradné náplne.

Živé fotografie:

Diskusia k článku:

Andrej 19.10.2016 - 12:48

za tu cenu nikdy a hlavne ked je to lenovo ..

Celá diskusia 1 príspevok