O2: Kodak Ektra v ponuke

Smartfón od známeho výrobcu fotoaparátov sa objavil v ponuke O2. Lákadlom je netradičný dizajn a 21-megapixelový snímač s optickou stabilizáciou a nahrávaním videí až v 4K rozlíšení.

Kodak Ektra zaujme na prvý pohľad. Zadná strana je pokrytá imitáciou kože, v dolnej stene je grip pre lepšie držanie v ruke pri fotení. Ako správnemu fotomobilu nechýba Ektre ľahko nahmatateľná hardvérová spúšť fotoaparátu. Pri zamknutej obrazovke dvojité stlačenie spustí fotoaparát. Plochá bočná stena dovolí postaviť telefón na pevnú podložku, čo vám pomôže napríklad pri snímaní nočných záberov.

Fotoaparát má byť najväčším lákadlom. Zadný ponúka 21-megapixelový snímač Sony IMX230 s optickou stabilizáciou obrazu, PDAF zaostrovaním, duálnym LED bleskom, svetelnosťou f/2.0 a nahrávaním videí až v 4K rozlíšení. Veľký objektív chráni pred poškriabaním sklíčko Gorilla Glass. V nastaveniach nechýba ani manuálny režim.

Predná kamera dostala 13 Mpix snímač, sklamaním je ale maximálne rozlíšenie videa. Výrobca umožnil nahrávať videá len v dvoch veľkostiach: VGA 640 x 480 bodov rýchlosťou 16 snímok za sekundu a QCIF 176 x 144 bodov. Kvalitu fotoaparátov si môžete pozrieť v samostatnom článku Takto fotí Kodak Ektra.

Medzi hlavné špecifikácie patrí 5-palcový Full HD displej, procesor Helio X20, 3 GB RAM, 32 GB úložisko s podporou microSD kariet a 3000 mAh batéria. Kompletné informácie o hardvérovej výbave sa dočítate v základnom infe.

Kodak Ektra si môžete v O2 kúpiť už od dvoch eur, a to v kombinácii s akýmkoľvek programom s platbou na faktúru. Mesačná splátka za zariadenie predstavuje sumu 24 eur. V prípade kúpy v hotovosti je cena zariadenia stanovená na 578 eur.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Nightmare17.01.2017 - 12:48 Trvalý odkaz

celkom by ma zaujimala recenzia hlavne na ten ospevovany fotak
chystate nieco?

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease17.01.2017 - 13:52 Trvalý odkaz

ospevovaný kde? myslím, že nie je o čo stáť.
čítal som viacero recenzií a:
Vraj to pôsobí skôr ako zábavná hračka. Nič, čo by ste vlastne chceli používať každý deň ako svoj hlavný telefón. príliš veľa nedostatkov.

Žiadne ohrozenie pre všeobecnú konkurenciu. Priemerné špecifikácie, slabá rýchlosť, priemerná kvalita snímkov..

-Značné rezervy v odladení operačného systému (iní píšu, že je to OK)
-Hrúbka telefónu
-Fotoaparát je pomalý, oneskorenie uzávierky
-hrb "objektív" je len okrasa. nie je použitá žiadna väčšia optika
-foťák nemá navyše ani funkcie ani kvalitu, ktorú by konkurencia neponúkala za menej peňazí
-cena cena cena

Celá diskusia 8 príspevkov