Na jeden záber: Xiaomi Mi 5s

Smartfóny značky Xiaomi sa vďaka dostupnej cenovke tešia čoraz väčšej obľube aj u Slovákov. V redakcii sme sa tentoraz pozreli na 5,15-palcový model s kvalitnou konštrukciou a výbornou nadstavbou MIUI 8.

Vďaka kolegovi Tomášovi vám posledné mesiace prinášame čoraz viac recenzií telefónov čínskeho výrobcu Xiaomi. Zatiaľ u nás nemá oficiálnu distribúciu, a tak si fanúšikovia kupujú produkty tejto značky cez internetový obchod z Číny alebo zo slovenských e-shopov, ktoré kupujú smartfóny takisto zo zahraničia. Dva modely sa už ale dokonca objavili aj v ponuke O2.

V recenzii Xiaomi Mi 5s sme pochválili kvalitnú kovovú konštrukciu a vysoký výkon. Ten zabezpečí procesor Snapdragon 821 a 3 GB operačná pamäť RAM. Vnútornú kapacitu vo verzii s 32, 64 alebo 128 GB si microSD kartami bohužiaľ nerozšírite. Myslite na to pri kúpe.

Full HD rozlíšenie je na 5,15-palcovej uhlopriečke úplne dostatočné. Xiaomi láka na vlastnú používateľskú nadstavbu MIUI 8, ktorej sme sa podrobne venovali v článku Porovnanie Xiaomi MIUI 8 vs. MIUI 7. Batéria s 3200 mAh kapacitou a rýchlym nabíjaním vydrží aj pri náročnom používaní celý deň. V nami testovanej verzii chýbala podpora 800 MHz LTE pásma, ktoré u nás operátori inštalujú hlavne mimo veľkých miest. Kompletné špecifikácie nájdete v základnom infe.

Videorecenzia

Chcete byť vždy v obraze? Sledujte náš YouTube kanál Fony.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu