TCL získalo licenciu na výrobu smartfónov BlackBerry

BlackBerry uzavrelo s firmou TCL, ktorá vyrába zariadenia značky Alcatel, zmluvu o poskytnutí dlhodobej licencie na návrh, výrobu, predaj a poskytovanie zákazníckej podpory pre smartfóny BlackBerry. Kanadská firma sa sústredí na softvér a služby.

Koncom septembra kanadský výrobca oznámil, že končí s vlastnou výrobou smartfónov a ostane verný len vývoji softvéru. Modely DTEK50 a DTEK60 už niesli rukopis Alcatelu, ktorého portfólio patrí práve pod krídla čínskej firmy TCL.

Posledné informácie na stránke výrobcu hovoria o podpísaní dlhodobej licenčnej dohody s TCL, ktorá bude navrhovať, vyrábať a predávať smartfóny značky BlackBerry. Na pleciach čínskej firmy bude aj poskytovanie zákazníckej starostlivosti, kanadská spoločnosť dodá softvér zameraný na bezpečnosť a služby s tým spojené.

Aj keď má ísť o globálnu licenciu s dostupnosťou produktov po celom svete, TCL nebude výhradným výrobcom a distribútorom BlackBerry smartfónov v Indii, Srí Lanke, Nepále, Bangladéši a Indonézii. Tam má BlackBerry uzavreté licenčné zmluvy s inými firmami.

Zdroj: us.blackberry.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu