Sony chce byť prvým výrobcom po Googli, ktorý prinesie Android 7.1

Sony má ambiciózny plán. Chce byť hneď po Googli prvým, kto priniesť na svoje smartfóny nový Android 7.1 Nougat. Pre vývojársky tím je to prioritou.

Majitelia Xperií patria medzi tých šťastnejších, na ktorých výrobca s aktualizáciou systému nezabúda. Nový Android zvyčajne dostávajú nielen novinky, ale aj staršie zariadenia.

Plán aktualizácií na Android 7.0 je už zverejnený od septembra a postupne sa update dostáva na prvé modely. Výrobca ale nelení a pracuje na novej verzii Android 7.1.

Prvé smartfóny s najnovším Androidom sú Google Pixel a Pixel XL. Vývojári nájdu informácie k novej verzii na stránke www.developer.android.com.

obr. developer.android.com

Pre vývojársky tím má byť práca na novom sytéme prioritou a Sony chce byť prvým výrobcom (okrem Googlu), ktorý prinesie Android 7.1 na svoje smartfóny. Zatiaľ nie je určený žiadny časový harmonogram, kedy bude aktualizácia sprístupnená verejnosti. Výrobca bude postupne informovať.

Zdroj: xperiablog.net

Diskusia k článku:

shaggy 12.12.2016 - 16:26

Nie, majitelia Xperii nepatria medzi tych stastnejsich. Skor naopak. Z3 compact vysiel v 09/2014. v7 nedostane. A ani ma to uz netrapi. Telefon sa opat pokazil (uz bola menena zakladane doska) a zrejme ho uz opravovat nebudu. Sony vravi, ze uz nema nahradne diely na displeje. Asi preto, ze je to velmi rozsirena vada (odchadza dotykova vrstva - najprv na vrchu, potom v oblasti tlacidiel a nakoniec cela plocha). Velku cast reklamacii ale odmietaju s odovodnenim, ze do telefonu zatieklo. Hm, do IP68 aparatu?! Hm, fok u Sony!

bedo12.12.2016 - 18:13 Trvalý odkaz

Myslim, že patria. Tiež mám Z3c, dva roky podpory dostala, keď som ju kúpil, mala kitkat. Nougat nedostane, lebo Snapdragon 801 už nie je oficialne podporovaný, stopol ho sám výrobca. Sony na blogu k tomu vydalo aj stanovisko. Rovnako dopadli aj iné MT s týmto procesorom. Problém s dotykovou plochou som mal aj ja pred pár mesiacmi, záručná oprava prebehla bez problémov. Dúfam, že ešte nejakú dobu vydrží, lebo zatial som nenašiel vhodnú náhradu.

shaggy13.12.2016 - 14:45 Trvalý odkaz

Ja budem stastny ak mi za telefon vratia peniaze. Vraj to teraz riesia uz len tak. Nemaju uz v Sony displeje. Zrejme kvoli castym zavadam. Ale ma sere, ze som 6 tyzdnov bez telefonu. Prva reklamacia trvala 3 tyzdne, teraz to asi inak nebude. (Ako nahradny mam Xperia Arc S, co je ciste utrpenie.)
A ak sa zacnu vyhovarat na zatecenie, tak som v riti. Nemam ako preukazat, ze ten aparat vodu nikdy nevidel...
Nakolko sa to riesi cez nase oddelenie vo firme tak nemozem ani vstupit do procesu a kominukovat priamo s Telekomom.

bedo13.12.2016 - 17:03 Trvalý odkaz

No tak to nezávidim...Z Telekomu vrátia len akontáciu, čo nazývajú akciová kúpna cena, čiže ak to máš za euro, tak to nie je žiadna výhra...na zatečenie by sa nemali vyhovárať, jedine ak by dokázali, že zatiekol pod krytkou v oblasti nabíjacieho konektora...

shaggy13.12.2016 - 18:58 Trvalý odkaz

Na medzinarodnych forach ludia pisali, ze im kvoli zateceniu odmietli reklamacie... Co je od Sony samozrejme pekny podvod...

Ja som platil za telefonn uplne inac, moj zamestnavatel berie 100ky telefonov naraz, tak ma trosku ine ceny a ziadne mesacne splatky nemame pokial viem.

A to co robi Telekom je tiez podvod a kebyze to mi povedia, tak to skonci urcite minimalne na SOI.

Celá diskusia 5 príspevkov