Uber prichádza na Slovensko. Ponúka aj jazdy zadarmo

Služba Uber, ktorá chce byť lacnejšou alternatívou k tradičným taxíkom, prichádza od dnešného dňa 12-tej hodiny aj na Slovensko, konkrétne do Bratislavy. Aplikácia je určená pre operačné systémy Android, iOS a nezabudlo sa ani na Windows Phone.

Zákazníkom chce ponúknuť nižšiu cenu za zvezenie než by zaplatili taxikárom, a tak je jasné, že pre tých je Uber tŕňom v oku. V niektorých krajinách je dokonca Uber zakázaný, inde čelí žalobám. Zároveň je však pravda, že taxikári musia spĺňať prísne legislatívne požiadavky a platiť licencie, čo partneri Uber-u nemusia. Tým pádom môžu mať aj nižšie ceny.

Zákazník si najskôr musí stiahnuť aplikáciu Uber z Google Play, App Store alebo Windows Phone, zaregistruje sa, vyplní potrebné údaje vrátane čísla kreditnej karty a môže službu začať používať. Pre vodičov, ktorí sa zapoja do tohto start-upu je určená aplikácia Uber partner, cez ktorú prijímajú objednávky.

Uber začína zatiaľ iba v Bratislave, no v budúcnosti by chcel svoje služby ponúkať aj v iných mestách Slovenska.

V rámci promo akcie môžu zákazníci až do nedeľe 16. augusta 2015 využívať Uber zadarmo. Akcia platí pre prvé štyri jazdy v maximálnej hodnote 10 eur. Ďalšiu akciu nájdete po prihlásení sa do aplikácie získate aj promo kód, ktorý môžete zdieľať so svojimi priateľmi a oni tak získajú prvú jazdu zadarmo. Keď túto možnosť využijú, vy takisto získate jazdu zadarmo. Až do sumy 8 eur.

Po štarte služby prinesieme aj prvé dojmy z aplikácie a prípadne aj reálneho využitia.

A ako sa Uber vyslovuje? Po anglicky je to skôr "úbr" než "júbr".

Diskusia k článku:

Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

mental.disease 13.08.2015 - 13:34

V Trnave si ani neškrtnú. Je tam najviac taxíkov na počet obyvateľov. Cenová vojna stlačila ceny na minimum: 2€/jazda po celom meste. Dokonca jedna taxi služba má 1,80€ za jazdu. To je už na hranici rentability. Keď boli ešte koruny tak 100 sk bolo také minimum. Šialené :-D

Celá diskusia 1 príspevok