4ka spúšťa platby mobilom za parkovanie a cestovné lístky

Zákazníci operátora sa dočkali. 4ka získala potrebné povolenie Národnej banky a za parkovanie alebo cestu MHD môžu zaplatiť už aj mobilom.

V máji 4ka spustila odosielanie SMS správ na skrátené čísla. Týkalo sa to však iba rôznych hier, hlasovaní a súťaží. Lístok na MHD alebo za parkovanie ste si cez telefón poslať nemohli, chýbala licencia Národnej banky.

Dnešným dňom sa situáci zmenila. Operátor získal povolenie na vykonávanie platobných operácií, pri ktorých môže platiteľ úhradu vykonať telekomunikačným alebo digitálnym zariadením. V praxi to znamená, že si už môžete zaslaním SMS správy kúpiť lístok na autobus či vlak alebo zaplatiť za parkovanie.

V prvej fáze je služba dostupná v Bratislave, Banskej Bystrici, Košiciach, Prešove, Trnave, Žiline a Nitre. Štvorkári si môžu zaplatiť SMS správou aj parkovanie a lístok na vlak v sieti Železničnej spoločnosti Slovensko, vrátane Tatranských elektrických železníc.

Na zaslanie parkovacieho lístka stačí zaslať SMS správu v tvare SKRATKA MESTA medzera PARKOVACIA ZÓNA medzera EČV na číslo 2200. Parkovací lístok vám bude doručený v spätnej SMS správe. 10 minút pred skončením platnosti parkovacieho SMS lístka dostanete SMS správu s upozornením o blížiacom sa konci platnosti.

Na zakúpenie lístka na MHD treba poslať prázdnu SMS na zadefinované krátke číslo (záleží na konkrétnom meste) a SMS cestovný lístok vám bude doručený v priebehu pár minút.

Všetky potrebné informácie nájdete na stránke 4ka.sk.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 01.12.2016 - 18:32

Palec hore.

Brano01.12.2016 - 22:40 Trvalý odkaz

tato sluzba chybala 4ke pomerne dlho, hoci nie ich vinou, ale ano, suhlasim palec hore, teraz sa sustredit na pokrytie. Zial s 1800 toho nepokryju az tak moc. Podla mna(a to nielen pre 4ku) je idealna cesta zdielat siete, stoziare, infrastrukturu a dohodnut sa na normalnych podmienkach a cenach pre toto zdielanie

rtg02.12.2016 - 12:59 Trvalý odkaz

Absencia podpory sms listkov bola dovodom, preco som doteraz nevyuzival sluzby 4ky. Konecne!

Celá diskusia 3 príspevky