Samsung kupuje spoločnosť Harman za 8 miliárd dolárov

Napriek menej priaznivým finančným výsledkom za posledné obdobie sa Samsung rozhodol pre odvážny krok. Investuje 8 miliár USD do kúpy špecialistu na audio systémy a automobilovú elektroniku.

Samsung dnes oznámil, že za 8 miliárd americkách dolárov kupuje firmu Harman. Zamerať sa chce na najmä na automobilovú elektroniku, ktorú považuje za rýchlo rastúci trh s veľkým potenciálom.

Spoločnosť Harman je známa najmä produkciou audio systémov, reproduktorov či slúchadiel značiek JBL, Harman Kardon, Mark Levinson, AKG, Lexicon, Infinity a Revel. Na našom webe si môžete prečítať množstvo recenzií príslušenstva Harman Kardon, JBL i AKG. Naposledy sme testovali športové slúchadlá JBL Reflect Mini BT. Okrem riešení do automobilov plánuje Samsung využiť skúsenosti firmy Harman aj v mobilných zariadeniach, virtuálnej realite a nositeľnom príslušenstve.

obr: harman.com

Po uzatvorení obchodu bude Harman naďalej fungovať samostatne pod súčasným vedením. Transakcia podlieha schváleniu regulačnými úradmi a očakáva sa, že bude dokončená v polovici budúceho roka.

Zdroj: news.samsung.com, news.harman.com

Diskusia k článku:

Nightmare 14.11.2016 - 23:59

nototo...mohli by zrobit stereo Samsung fon alebo jeden riadne kvalitny reprak

Celá diskusia 1 príspevok