Tesco mobile: zákazníci môžu surfovať už aj v 4G sieti

Operátor pripravil pre zákazníkov malý darček. Od dnešného dňa môžu vo svojich mobiloch surfovať päťnásobne vyššou rýchlosťou než doteraz v 3G sieti.

Od 18. októbra môže každý nový zákazník Tesco mobile surfovať v 4G sieti hneď po aktivácii SIM karty. Súčasní zákazníci budú na 4G internet pripájaní postupne tak, aby už v polovici novembra mohli všetci využívať LTE pripojenie. Spustenie novej siete prebehne automaticky.

Tesco mobile využíva pri poskytovaní služieb sieť O2, takže dostupnosť LTE siete kopíruje pokrytie modrého operátora. Signálom 4G sú v súčasnosti pokryté všetky krajské mestá a do konca roka 2016 by sa k nim mali pridať okresné mestá, priľahlé okolie a vybrané úseky diaľnic a rýchlostných ciest. Celkové pokrytie 4G by tak v tomto roku malo dosiahnuť až 66 % populácie Slovenska.

Rýchlosť sťahovania so SIM kartou Tesco mobile sme v redakcii už aj otestovali. Priemerné rýchlosti z piatich meraní sa v lokalite Bratislava - Staré mesto pohyboval na úrovni 25 Mbps pre sťahovanie a 10 Mbps pre odosielanie dát. Odozva bola približne 30 ms.

Zákazník na využívanie internetu v 4G sieti si nemusí nič aktivovať, stačí byť v pokrytí a mať mobilný telefón alebo tablet s podporou LTE a SIM kartu schopnú pracovať v 4G / LTE sieti. 4G SIM má už absolútna väčšina existujúcich zákazníkov Tesco mobile. Aj v predajniach Tesco a v e-shope operátora sú v súčasnosti už všetky SIM karty v ponuke prispôsobené na 4G technológiu. Kto 4G SIM kartu nemá, bezplatne si môže vo všetkých hypermarketoch a obchodných domoch Tesco vymeniť starú za novú.

rýchlosti po vyčerpaní dát

Tesco mobile tento rok v máji predstavil svoj nový predplatený program Bodka, s ktorým zákazník volá a SMS-kuje za 3,9 centa bez podmienok. Odteraz si vyše 200-tisíc zákazníkov Tesco mobile môže užívať aj internet na deň s objemom 200 MB dát za 39 centov už aj v rýchlej 4G sieti. Po vyčerpaní 200 MB klesli rýchlosti na 5,8 kB/s pre download a 1,9 kB/s pre upload. Ping sa nezmenil. Na obnovenie plnej rýchlosti stačí poslať SMS v tvare INTERNET OBNOVA na číslo 99222.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

Začať diskusiu