Aktuálne pozastavenie výroby Galaxy Note 7 je definitívne (aktualizované)

Ani nové kusy Galaxy Note 7 nie sú bezpečné. Samsung pred pár hodinami informoval o zastavení predaja Note 7 a žiada zákazníkov, aby zariadenie vypli a prestali používať.

Vyzerá to na úplný koniec éry zvanej Note 7. Len včera sme vás informovali o pozastavaní výroby po tom, čo sa objavili nové správy o vznietení vymenených kusov Note 7 a len niekoľko hodín neskôr tu máme čerstvé informácie od výrobcu. Žiada všetkých dodávateľov a predajcov na celom svete, aby zastavili predaj tabletofónu. Zákazníci, či už s pôvodným, alebo náhradným Note 7 majú zariadenie vypnúť a prestať úplne používať.

Samsung týmto krokom priznáva, že výmeny nepomohli a problém je oveľa horší, než si myslel. Ohlasy verejnosti na tento "vydarený" telefón sú natoľko tvrdé, že sa objavili úvahy o ukončení názvu série Note. Pripomína nám to slávny Concorde. Možno sa aj v prípade Galaxy Note 7 ukáže, že niektorá nehoda bola spôsobená nesprávnym používaním, ale to už tomuto prístroju zrejme nepomôže.

Straty, ktoré Samsungu tento model spôsobil, sú obrovské a pripravovaní nástupcovia Galaxy S7 / Note 7 musia všetkých presvedčiť, že sa firma z problémov poučila. To nám zas vzdialene pripomína minuloročnú aféru Volswagenu s motormi. A vidíte, ani taký škandál nemeckú spoločnosť nepoložil.

Prístup Samsungu k problému Galaxy Note 7 je od začiatku seriózny, čo by malo firme z dlhodobého hľadiska skôr pomôcť, než uškodiť.

Zdroj: news.samsung.com

Pripájame aj čerstvé oficiálne stanovisko spoločnosti Samsung:

Spolupracujeme s príslušnými úradmi, aby sme dôkladne preskúmali incidenty telefónov Galaxy Note7 zaznamenané v uplynulých týždňoch. Vzhľadom na to, že bezpečnosť našich zákazníkov je pre nás najvyššou prioritou, požiada Samsung všetkých dopravcov a maloobchodných partnerov po celom svete, aby pozastavili predaje a výmeny Galaxy Note7 po dobu prebiehajúceho vyšetrovania. Intenzívne spolupracujeme s príslušnými orgánmi, aby sme podnikli všetky nevyhnutné kroky k vyriešeniu situácie. Zákazníci, ktorí majú ako pôvodný Galaxy Note7, tak nový model Galaxy Note7, by svoj telefón mali vypnúť, prestať používať a kontaktovať infolinku spoločnosti Samsung na čísle 0800 726 786.

Najnovšie vyhlásenie spoločnosti doplnené o 14:37:

V záujme bezpečnosti našich zákazníkov sme zastavili predaj a výmenu telefónov Galaxy Note7 a zároveň sme sa rozhodli definitívne ukončiť ich výrobu.

Diskusia k článku:

nicolai 11.10.2016 - 14:06

Seriózne? Čo je seriózne, že s médiami nekomunikovali a odkazovali na zákaznícku linku? že im trvalo týždeň kým začali odporúčať nepoužívať telefón a ďalších pár dní im trvalo kým vydali "update" na 60% batérie. Seriozne ako sa na Slovensku nedá vrátiť aby vám dali peniaze? Nerozumiem. Práveže sa v rámci zahraničia choval veľmi zle a nekomunikoval

Richard Hombauer11.10.2016 - 16:39 Trvalý odkaz

Do článku sme doplnili nové stanovisko spoločnosti a podľa neho upravili aj nadpis: "V záujme bezpečnosti našich zákazníkov sme zastavili predaj a výmenu telefónov Galaxy Note7 a zároveň sme sa rozhodli definitívne ukončiť ich výrobu."

shaggy11.10.2016 - 16:48 Trvalý odkaz

Treba ho reklamovat s tym, ze sa prehrieva a ziadat vratenie penazi. Najde sa v Samsungu momentalne niekto, kto by napisal, ze telefon ja naprosto poriadku?

ondrakomous11.10.2016 - 21:22 Trvalý odkaz

samsung oficialne ukoncil vyrobu a majitelum doporucil vypnout, nepouzivat, vratit. kdo si ho necha, bude mit za par let hodnotny sberatelsky plamenomet.

Profile picture for user mar.bartian@gmail.com

oxy11.10.2016 - 21:38 Trvalý odkaz

Skoda, "bol" to ten naj telefon co sa dal kupit, skoda tej "pridanej hodnoty"

Celá diskusia 9 príspevkov