Facebook testuje tajné správy. Po nastavenom čase sa samy vymažú

Nová funkcia Secret Conversations poteší nielen neverných partnerov, ale aj používateľov, ktorí sú citliví na posielanie osobných údajov cez sociálne siete.

"Samodeštrukčné" správy, ktoré sa po doručení adresátovi a ich prečítaní samy zničily poznáme nielen z filmov, ale na podobnom princípe funguje aj sociálna sieť Snapchat. Facebook teraz testuje niečo podobné - šifrované tajné konverzácie.

Chcete sa s niekým porozprávať o citlivej téme, ale nechcete, aby sa k obsahu, hoci kedykoľvek neskôr, dostal niekto iný? Radi flirtujete, ale váš pratner pre to nemá pochopenie? Nielen z týchto dôvodov by mnohí uvítali, keby mohli poslať správu, ktorú si prečíta len určená osoba, aj to iba vo vymedzenom čase. Tajné správy môžu nájsť využitie aj pri posielaní rodného čísla, kontaktných údajov, zdravotného stavu alebo akýchkoľvek iných citlivých informácií.

Secret Conversation v Messengeri sú šifrované a sú prístupné len osobe, s ktorou komunikujete. To znamená, že k nim nemá prístup ani Facebook. V rámci konverzácie sa bude dať nastaviť časovač (od piatich sekúnd po šesť hodín), ktorý určí, dokedy bude správa v konverzácii viditeľná. Zatiaľ sa dá posielať iba text. Videá, GIF ani obrázky nie sú podporované.

Testovanie prebieha na obmedzenom počte používateľov, ostrá prevádzka tajných správ má byť spustená v lete tohto roka.

Zdroj: newsroom.fb.com

Diskusia k článku:

tom4as 11.07.2016 - 21:33

Nevídali. V Blackberry messengeri (BBM) môžete u správ nastavovať dobu platnosti (od pár sekúnd až po 1 minútu), mazať ich (aj v mobile prijímateľa), či zakladať zabezpečené chaty, ktoré sa automaticky odstránia po chvíli bez aktivity.

Marian12.07.2016 - 01:13 Trvalý odkaz

Kazdy, kto pouziva Telegram, pozna uz davno...

Celá diskusia 2 príspevky