Withings Steel HR - fitnes hodinky so snímačom tepu

Inteligentné hodinky klasického vzhľadu s analógovým ciferníkom, snímačom tepu srdca a malým displejom, ktorý zobrazuje notifikácie zo spárovaného smartfónu, srdcovú frekvenciu, prejdenú vzdialenosť i spálené kalórie.

Na výstave IFA 2016 sme mohli vidieť aj novinku spoločnosti Withings. Recenziu staršieho modelu nájdete v článku Withings Activité Pop - trochu smart, trochu analóg.

Najnovší prírastok Withings Steel HR má rovnaký decentný dizajn s okrúhlym ciferníkom a analógovým ukazovateľom dennej aktivity, ale pribudol aj malý displej a snímač tepu srdca.

Základné parametre:

36 mm ciferník s 1,4'' uhlopriečkou alebo 40 mm ciferník s 1,6'' uhlopriečkou, analógový ukazovateľ dennej aktivity, monochromatický diplej, minerálne sklíčko, vymeniteľný remienok (s 18 mm alebo 20 mm šírkou), hmotnosť 39 gramov (36 mm), 49 gramov (40 mm), vodeodolnosť 5ATM (50 m), krokomer, snímač tepu srdca, meranie vzdialenosti, kalórií, monitor spánku, budík.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Displej zobrazuje prejdenú vzialenosť, počet krokov, tepovú frekvenciu, spálené kalórie a informuje vás aj o prichádzajúcom hovore, udalosti z kalendára alebo doručenej správe. Dozviete sa i zostávajúcu kapacitu batérie či dátum. Medzi zobrazovanými informáciami prepínate pomocou bočného hardvérového tlačidla. Steel HR sú odolné voči vode a podľa výrobcu sa ich nemusíte vzdať ani pri sprchovaní, v bazéne a neuškodí im ani silný lejak. Nemôžu byť ale používané pri potápaní a šnosrchlovaní.

Predchádzajúca generácia Activité Pop ponúkala až osemmesačnú výdrž na jednu batériu (typu CR2025) bez nutnosti nabíjania. Displej, snímač tepu srdca a rozšírené funkcie v novom modeli si vyberajú svoju daň a udávaná výdrž klesla na 25 dní. Čím častejšie budete merať svoj tep, tým kratšia bude výdrž. Pri nízkej kapacite batérie sa hodinky prepnú do režimu, v ktorom bude funkčný len krokomer. Vstavanú batériu nabijete cez dodávanú magnetickú kolísku, podobne ako naprílad Apple Watch.

Withings Steel HR sledujú vaše denné aktivity, automaticky rozpoznajú chôdzu, beh a plávanie, merajú spálené kalórie, prejdenú vzdialenosť a nechýba monitor spánku. Všetky dáta sa prenášajú do smartfónu spárovaného cez Bluetooth. Kompatibilné sú s operačným systémom iOS 8.0 a vyšším a Androidom od verzie 6.0.

Withings Steel HR budú k dispozícii od 1. októbra 2016, 36 mm verzia príde s bielym a čiernym ciferníkom, 40 mm model bude dostupný len v čiernom variante. Cena 36 mm hodiniek je stanovená na 189,95 eur, za väčší model si priplatíte desať eur.

Na IFA sme navštívili aj stánok spoločnsoti Withings a v našej videoreportáži z výstavy vám prinášame krátky pohľad nielen na nové hodinky (čas 17:52), ale i množstvo iného zaujímavého príslušenstva.

IFA Berlín 2016: 4. deň - všehochuť (Garmin, Withings, atď.)

Zdroj: withings.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu