V iFixit rozobrali nové iPhony a Watch Series 2. Už vieme kapacitu batérií

Tlačové konferencie Apple bývajú pri predstavovaní nových produktov efektné, no neodhalia všetko, čo by sme si priali vedieť. Napríklad kapacitu batérie a RAM pamäte. Vďaka nadšencom z iFixit tak už vieme aj to, že z dvoch spodných reproduktorov je funkčný len jeden.

Na stránke iFixit.com nájdete návody na opravu elektroniky, počítačov, fotoaparátov, domácich spotrebičov spotrebičov, dokonca aj áut ktoré môže vytvárať a dopĺňať ktokoľvek, kto sa chce podeliť s ostatnými o svoje technické poznatky. Tvorbou obsahu sa tak stránka podobá na Wikipédiu.

Pozreli sa aj do útrob troch horúcich Apple noviniek, vďaka čomu už vieme aj kapacitu batérií, ktorú Apple doteraz oficiálne nezverejnil. Len sa na keynote pochválil, že obidva nové iPhony ponúknu mierne vyššiu výdrž než ich predchodcovia. Naopak pri hodinkách Watch je podľa údajov na stránke výrobcu výdrž na jedno nabitie pri obidvoch modeloch rovnaká. Vstavané GPS a výkonnejší procesor si napriek silnejšej batérii berú svoju daň.

iPhone 7

Aké sú teda kapacity batérií? iPhone 7 narástla oproti iPhone 6S o 245 mAh na 1960 mAh, pri iPhone 7 Plus sa zvýšila len o 150 mAh na 2900 mAh a 38 mm verzia hodiniek Watch Series 2 dostala 273 mAh kapacitu, čo je oproti prvej generácii zvýšenie o 68 mAh.

iPhone 7 Plus

Jednou z noviniek iPhone 7 a 7 Plus je absencia 3,5 mm konektora v spodnej stene, kde pribudla druhá mriežka reproduktora. Ako sa však zistilo, ide len o mriežku, za ktorou nie je reproduktor a je tam zrejme len "na okrasu". Prečo Apple zrušil 3,5 mm audio konektor sme rozoberali v článku Zopár dôvodov, prečo Apple pochoval 3,5 mm jack. Stereo efekt tak zabezpečuje predný a pravý spodný reproduktor.

Watch Series 2

Podrobné informácie o tom, čo sa ukrýva vo vnútri jednotlivých zariadení, nájdete na stránkach venovaných rozobratému iPhone 7, iPhone 7 Plus a Watch Series 2.

Zdroj: iFixit.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu