Samsung Galaxy Note 7 naživo (video)

Dnes sme mali jedinečnú možnosť vyskúšať najmodernejší 5,7-palcový android s dotykovým perom, ktorý odolá aj ponoreniu do vody. Predaj 849-eurovej novinky začne 2. septembra.

Všetko dôležité o najnovšom tabletofóne sa dočítate v základnom infe o Samsungu Galaxy Note 7 (SM-N930F). Dnes sme v ňom aktualizovali aj údaje v tabuľke so základnými parametrami. Potvrdzujeme absenciu infraportu, FM rádia aj microUSB konektora, ktorý bol nahradený moderným USB-C.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Tešiť sa môžeme na odolnosť voči vode, výborný pomer uhlopriečky displeja a šírky mobilu, ktorý sa prekvapivo dobre drží v ruke. Vo vynovených nastaveniach telefónu nechýba zmenšenie obrazu, rýchle spustenie fotoaparátu dvojitým stlačením hlavného tlačidla, neuveriteľné možnosti pera S Pen aj Always On displeja.

Ako si môžete všimnúť na nasledujúcich fotografiách, Samsung Galaxy Note 7 sa objaví 2. septembra 2016 za 849 eur v troch farbách - striebornej, čiernej a modrej. Posledná menovaná ponúka netradičný rose gold okraj. Ja si z prvého výkladu jednoznačne vyberám tmavú verziu, ktorá prekvapivo málo láka odtlačky prstov a vyzerá najelegantnejšie.

Cenovku sme správne odhadli už 5. augusta, kedy sme sa vás pýtali, či je 849 eur za novinku s dotykovým perom adekvátnych. Zdá sa však, že je.

Fotoaparát pochádza z modelov S7 a S7 edge, predný ponúka navyše optickú stabilizáciu. Prostredie fotoaparátu, hornej lišty aj nastavení je však novšie, čistejšie. Grafika sa približuje decentnej nadstavbe niektorých čínskych značiek. A to je len dobre.

Všetky moje prvé dojmy nájdete v nasledujúcom videu:

Samsung Galaxy Note 7 je skutočne elegantný pracovný nástroj, ktorý do sekundy umožňuje písať poznámku po vysunutí pera zo zhasnutého mobilu. To však ponúka aj Galaxy Note 4 a Note 5. Možnosti pera sú naozaj bohaté, potešilo ma aj kreslenie s dlaňou opretou o obrazovku či tlačidlá pod displejom reagujúce aj na dotykové pero. Niektoré prvé modely série Note to totiž nezvládali.

Galéria fotografií prostredia Galaxy Note 7

Diskusia k článku:

Roman Minárik 10.08.2016 - 21:23

Vyzerá nádherne ale aj tak sa viac teším na LG V20 :-P To budú súperi :-D Samsung Galaxy Note7 vs. LG V20 (Google+ komunita: https://plus.google.com/u/0/communities/108111933396261590769

Nightmare10.08.2016 - 21:29 Trvalý odkaz

strasne sa smejem co pisu pod Note 7 na Heureke tie komentare

ondrakomous10.08.2016 - 21:39 Trvalý odkaz

obavam se, ze samsung ma soupere maximalne sam v sobe, o ten note 7 je obrovsky zajem, rikam to furt, ze dneska kazdou blbost prodava dobra reklama, ta na note 7 byla obrovska, i kdyby lg, sony predstavili neco lepsiho, nebude o to takovy zajem, jediny co jeste pude na dracku je iphone 7, jinak supr video, vyhodnotil jsem to tak, ze note 7 je "prekapotovana s7edge" s perem, letos to samsung uz nema kam posunout, potrebujou novej chipset, snimac fotaku a to nevymyslis za pulrok. je pravda, ze s7 je nadherna, ale tak strasne neprakticka, clovek na tom musi nosit "vselijaky sprndy", aby se mu to neposkrabalo. klasicka s7 se mi libi mozna jeste vic jak s7 edge, ale na pouzivani je nejlepsi s5, sundas zadni kryt, vyndas baterku, neklouze v ruce, obycejny plastak, ale je to v dnesni dobe cool, az zase skonci trend kovu, tak se jeste lidi radi zacnou vracet k plastum. jinak ten prepracovany touchwizz vypada k svetu. to se mi u samsungu libi nejvic, ze uz to neni ta "neprehledna softwarova hruza".

Roman Minárik10.08.2016 - 23:23 Trvalý odkaz

Tak na jednej strane máte pravdu. Ale predsa bude ten LG V20 o kus lepší než Note7 > QS820-821 SoC,6GB RAM, druhý displej, Android v7.0 Nougat (stock), 20MPx f/1.8 pravdepodobne IMX318 OIS,LaserAF, 8MPx duo, 32-bit/192kHz audio a možno moduly a vymeniteľná batéria :-) samé pozitíva

Andrej11.08.2016 - 00:02 Trvalý odkaz

A kde si zobral ten InfraPort ? Už konečne opravte nemá ho ale nevadi mam coolpad a ten ho ma tak to budem potom striedať :D

Celá diskusia 22 príspevkov