Sklenený chrbát s dvomi foťákmi a tlačidlom. Honor 8 vyzerá luxusne

V redakcii už testujeme najnovšiu vlajkovú loď značky Honor, ktorá môže byť vážnym konkurentom top modelu Huawei P9. Veľmi podobná výbava, elegantný dizajn, ale nižšia cenovka sú veľkým lákadlom. V článku vám prinášame naše dojmy a živé fotografie.

Včera (25. 8. 2016) uviedol Honor na trh strednej a severnej Európy svoj najnovší model, ktorý vzbudzuje zaslúženú pozornosť. Ponúka výbornú výbavu, elegantnú sklenenú konštrukciu s hliníkovým rámom, nádherný 5,2-palcový Full HD displej, dostatok výkonu, 4 GB RAM, nový port USB-C, vylepšenú čítačku odtlačkov, 3000 mAh batériu s rýchlym nabíjaním a podľa prvých skúšobných snímok aj solídny fotoaparát. Kompletné špecifikácie nájdete v našom základnom infe.

Na smartfónoch a tabletoch môžete všetky obrázky v článku priblížiť pomocou dvoch prstov. Na počítači môžete obrázok klikom presunúť do popredia a šípkami na klávesnici preskočiť na ďalší.

Práve fotoaparát je veľkým lákadlom. Honor 8 dostal kombináciu dvoch 12 Mpix snímačov, jeden fotí v RGB, druhý monochromaticky. Pri vytváraní snímok je možné využívať efektu širokej clony, teda čiastočného rozostrenia vybraných oblastí fotografie. Honor 8 disponuje aj rýchlym laserovým zaostrovaním a nahrávaním videí maximálne vo Full HD rozlíšení rýchlosťou až 60 snímok za sekundu. V množstve rôznych režimov nechýba možnosť manuálneho nastavenia, časozberné video, kreslenie svetlom, nočný záber a množstvo ďalších. Hlavnú dvojicu fotoaparátov dopĺňa predná 8 MPix predná kamera, ktorá prekvapivo dokáže nahrávať videá iba v HD rozlíšení.

Vylepšením prešla aj čítačka odtlačkov. Stále je umiestnená na zadnej strane, čo nemusí každému vyhovovať, mne toto umiestnenie neprekáža. Má aj svoj praktický význam. Snímač odtlačkov totiž neslúži iba na odomykanie telefónu, ale pomocou gesta stiahnete notifikačnú lištu, vymažete oznámenia, zosnímate fotografiu, prijmete alebo odmietnete hovor a môžete jednoduchým pohybom listovať v galérii.

Teraz plní čítačka aj úlohu inteligentného tlačidla, ktoré umožňuje napríklad ovládať svietidlo, fotoaparát alebo dokáže spustiť zvolené aplikácie. Funkciu si nastavíte v časti Inteligentná pomoc. Zvolíte si, čo sa má stať po jednoduchom alebo dvojitom stlačení, prípadne po stlačení a podržaní. Poslúži aj na spustenie vybranej aplikácie.

V časti Inteligentná pomoc nájdete aj množstvo známych a užitočných pomocníkov: Plávajúce tlačidlo, Rozhranie jednou rukou, Režim rukavice, Plánované zapnutie a vypnutie, Ovládanie pohybom a ďalšie.

Kto hľadá aktívny dual SIM, Honor 8 mu dobre poslúži. Do hybridného slotu vložíte buď dve nanoSIM karty alebo jednu SIM a jednu microSD kartu. Obidva sloty podporujú prenos v LTE sieti a pokiaľ na jednej karte prebieha hovor, o tom, že vám niekto volá na druhú SIM sa dozviete ťukaním do ucha a oznámením na obrazovke. Máte možnosť hovor prijať, odmietnuť, odoslať SMS správu alebo si dať pripomienku. Po odmietnutí hovoru si ho nájdete v zozname hovorov označený ako zmeškaný. Takto si predstavujeme aktívny dual SIM.

Krásny sklenený dizajn si ale vyberá svoju daň. Oblá konštrukcia sa v ruke šmýka a zadná strana je náchylná na "zapatlanie" odtlačkami. Takisto si dávajte pozor, kam telefón položíte, ľahko sa vám môže z hladkej dosky zošmyknúť. Ceny, dostupnosť a farebné varianty nájdete v našom článku Honor 8 prichádza na Slovensko.

Honor 8 už v redakcii testujeme, a tak sa pýtajte, čo vás zaujíma. Radi na otázky odpovieme v diskusii pod článkom alebo v recenzii.

Diskusia k článku:

Peter Čapkovič 27.08.2016 - 14:33

Ešte keby ten slot nebol hybridný ale 2 SIM a micro SD tak ten fon nema chybu...!!!

ondrakomous27.08.2016 - 15:46 Trvalý odkaz

konecne logo na predni strane, davam hodnoceni 10/10

Tomáš27.08.2016 - 19:51 Trvalý odkaz

no honor a huawei idu strašne hore a už aj nejako vyzeraju... mam Y6 pro a maximalna spokojnosť po zasakaných lenovach a xperiach najlepši mobil, v novembri mi konči paušal a rozmyšlam stale nad P9/P9 lite alebo nad jablkom (SE) ked sa dostane honor 8 do telekomu čo pochybujem tak bude velka konkurencia pre SE :D

Daor3204.09.2016 - 16:06 Trvalý odkaz

Kúpil som Honor 8 včera. Zatiaľ rychle postrehy su že batéria nebude žiadna sláva. Zatiaľ v ňom mám 1sim a výdrž nič moc. Uvidíme ako sa to vyvinie. Subjektívne mám pocit že automatika dáva pre mna silný jas. Nenašiel som možnosť kde by som mohol automatiku jasu prispôsobovať, niečo ako na Samsungoch.

ondrakomous04.09.2016 - 17:03 Trvalý odkaz

Dáš posuvník jasu do pulky, pak vis, že automatika bude 0-50 max, když ho dáš maximálne doprava tak jas bude 0-100 automatika. Třeba na nexusu to mám pořád uprostred, když je venku hodně světla, letní den, tak to vytáhnu na max, Samsung u amoledu se vypaluje nejvíc na maximální jas, stačí se zajít podívat do prodejny Samsung, jak sou ty displaye vypálený, když jedou denně 10 hodin na max, jas. U ips je to jedno, jak si jas nastavis. Problém může být s minimální a maximální svítivosti displaye, to softwarové nepostelujes

Celá diskusia 8 príspevkov