Samsung vraj plánuje predaj repasovaných prémiových smartfónov

Túžite po špičkovom smartfóne, ale zaplatiť viac než šesťsto či osemsto eur za mobilný telefón nemôžete, prípadne nechcete? Riešením môže byť kúpa repasovaného telefónu s nižšou cenovkou.

Samsung chce vraj dostať medzi ľudí viac svojich top modelov, a tak pristúpi k predaju repasovaných zariadení. Repasovaný telefón je už používaný prístroj po generálnej oprave, ktorý si zákazník kúpi za nižšiu cenu. Nejedná sa o bežný bazárový predaj, podobnou cestou sa kedysi vydalo aj slovenské O2, a pred štyrmi rokmi ponúkalo službu Vynovené telefóny aj s ročnou zárukou na kúpené zariadenie.

Podľa "dobre informovaného" anonymného zdroja bude Samsung využívať program repasovanch smartfónov na trhoch USA a Južnej Kórei. Telefóny má získať od používateľov zaregistrovaných v programe výmeny smartfónov po jednom roku, ktorý beží práve na týchto dvoch trhoch. Oficiálne výrobca nič nepotvrdil, nie je vylúčené, že sa informácia ukáže ako nepravdivá. Je to však zaujímavá myšlienka.

Nákup repasovaného zariadenia so špičkovou výbavou priamo od výrobcu a pritom s nižšou cenovkou by mohol Samsungu pomôcť udržať si dobré hospodárske výsledky. Mohla by to byť aj reakcia na silnejúcu konkurenciu čínskych výrobcov, ktorí ponúkajú špičkové parametre za dostupnú cenu. Na druhej strane by týmto krokom mohol oslabiť predaje svojich modelov vyššej strednej triedy.

Páči sa vám myšlienka repasovaných vlajkových lodí? Budeme radi, keď sa vyjadríte v diskusii pod článkom.

Zdroj: reuters.com

Diskusia k článku:

MM 23.08.2016 - 12:54

Nie.

Celá diskusia 1 príspevok