Ako sa stať betatesterom a získať iOS 10 skôr

Nová verzia operačného systému iOS 10 má prísť oficiálne až na jeseň, no nedočkavci si budú môcť nainštalovať beta verziu na svoj iPhone už v júli. Ako na to?

Na včerajšej Apple Worldwide Developers Conference sme mohli vidieť novinky pripravovanej desiatej verzie iOS. Na používateľov čakajú dizajnové zmeny i nové funkcie. Aj keď iOS 10 príde v oficiálnej aktualizácii až na jeseň spolu s novým modelom iPhonu, používatelia zaregistrovaní do testovacieho programu si budú môcť novú verziu skúšať už od júla. Pre vývojárov je dostupná už od včerajšieho dňa.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Betatesterom sa môže stať každý, stačí sa prihlásiť svojím Apple ID na stránke www.beta.apple.com. Keď Apple zverejní verejnú beta verziu iOS 10, stiahnete si cez internetový prehliadač Safari v mobile konfiguračný profil a následne si budete môcť iOS 10 Public Beta hneď aj nainštalovať.

Prezentovaným novinkám sme sa venovali v článku WWDC 2016: oveľa rýchlejší watchOS 3 a zmeny dizajnu v iOS 10.

Nezabudnite si pred inštaláciou zálohovať svoje dáta káblom cez iTunes a uložiť v počítači. Keď sa vyskytnú problémy alebo sa budete chcieť vrátiť na staršiu verziu iOS 9, môžete si telefón v restore mode z uloženej zálohy obnoviť.

Diskusia k článku:

Začať diskusiu