Nokia plánuje kúpiť Withings. Chce sa venovať aj digitálnemu zdraviu

Nokia oznámila svoje plány na získanie spoločnosti Withings, ktorú u nás poznáme hlavne ako výrobcu elegantných inteligentných hodiniek. Jej cieľom je posielnenie pozície v oblasti internetu vecí a zapojenie sa do programu digitálneho zdravia.

"Digitálne zdravie je pre Nokiu oblasťou strategického záujmu", povedal prezident a generálny riaditeľ Nokie Rajeev Suri. Touto akvizíciou chce spoločnosť posilniť svoju pozíciu v oblasti internetu vecí (IoT) a pomôcť ľuďom viac sledovať svoje zdravie a vďaka inteligentným zariadeniam zdravšie žiť.

ikona

Withings Activité Pop: inteligentné hodinky s výdržou osem mesiacovDruhá generácia chytrých hodiniek značky Withings má síce menej luxusný vzhľad a silikonový remienok, ale prináša rovnaké funkcie za výrazne nižšiu cenu.

Vlastné výrobky značky Withings, to nie sú len inteligentné hodinky, ale aj monitory krvného tlaku, multifunkčné váhy, teplomery, i domáce kamery. Zariadenia sú doplnené viac než stovkou kompatibilných aplikácií.

Plánovaná transakcia v objeme 170 miliónov eur bude vyrovnaná v hotovosti a očakáva sa, že prebehne v prvých týždňoch tretieho tohtoročného kvartálu. Podlieha ešte schváleniu regulačných orgánov a iným bežným podmienkam. Pokiaľ nebude mať žiadny úrad námietky, obchod by mal prebehnúť bez komplikácií.

Zdroj: company.nokia.com

Diskusia k článku:

Začať diskusiu