Apple Watch prídu na Slovensko 22. apríla

Trvalo rok, kým sa prvé inteligentné hodinky Applu dostali oficiálne aj do slovenských obchodov. Predaj štartuje o dva dni a vieme už aj ceny pre slovenského zákazníka.

Apple Watch boli predstavené v marci minulého roka a napriek výhradám proti slabej výdrži a previazanosti s iPhonom patria medzi najžiadanejšie na trhu. Doteraz si slovenskí zákazníci museli hodinky kúpiť v zahraničí, no od 22. apríla 2016 konečne prídu aj do našich obchodov. Informoval o tom aj Apple na slovenskej verzii svojich stránok.

ikona

Apple Watch - ani po roku a zlacnení mi nedávajú zmyselSkúsenosti s rok starými, no stále aktuálnymi inteligentnými hodinkami k iPhonom. Sú ľahučké a podporujú ich už mnohé aplikácie.

Hodinky budú dostupné v dvoch veľkostiach: 38 mm (displej s rozlíšením 340 x 272 b.) a 42 mm (390 x 312 b.) s plastovým, koženým alebo aj kovovým remienkom. Ďalšie vymeniteľné remienky si budete môcť dokúpiť. Výhodou oproti konkurencii je ľahká konštrukcia a kvalitné spracovanie. Na ruke ich naozaj takmer necítite. Pracovať dokážu iba so systémom iOS, no spárovanie aj spolupráca s iPhonom sú bezchybné, jediným problémom môže byť občas pomalšie načítanie zobrazovaného obsahu telefónu na displeji hodiniek.

Apple Watch poslúžia nielen ako notifikačné centrum, na fitness aktivity, prehrávanie hudby, ako diaľková spúšť fotoaparátu a podobne, ale aj na hovory (kvalita je porovnateľná ako pri BT handsfree) a sú prepojené s množstvom aplikácií v iPhone. Kompatibilný softvér si nemusíte osobitne do hodiniek sťahovať, objaví sa v nich automaticky. Watch OS 2.2 prináša už aj slovenskú lokalizáciu hodiniek.

Pri uvedení nového iPhonu SE oznámil Apple aj zlacnenie hodiniek Apple Watch, čo sa prejavilo i na cenách, za ktoré sa budú predávať na Slovensku. Aj keď prezentovaných 299 eur to nie je. Najlacnejšie 38 mm Watch Sport kúpite za 349 eur, väčšie 42 mm budú štartovať na sume 399 eur.

Drahšia verzia Watch z ušľachtilejších materiálov štartuje na cene 799 eur, ale našli sme v obchode oficiálneho distribútora aj model za 1 249 eur.

Zdroj: apple.sk

Diskusia k článku:

Začať diskusiu