4ka: prenos čísla už aj cez internet

Štvrtý operátor uľahčuje svojim budúcim zákazníkom prenos čísla od konkurencie. Od dnešného dňa stačí o prenos zažiadať cez e-shop 4ky.

Až štvrtina zákazníkov prichádza k najmladšiemu operátorovi so svojim existujúcim číslom. Od dnes tak môžu urobiť aj z tepla svojho domova. Stačí navštíviť e-shop 4ky, vyplniť všetky potrebné údaje a hotovo.

Na webe 4ky vyplníte žiadosť o prenesenie čísla, zadáte všetky vaše identifikačné údaje, zvolíte si spôsob platby a do dvoch pracovných dní by vám mala prísť nová SIM karta. Kuriérovi podpíšete potrebné dokumenty a prenos od konkurencie 4ka vybaví zvyčajne do štyroch pracovných dní od ich podpísania.

Nezabudnite si pred prenosom skontrolovať, či máte vysporiadané všetky faktúry, a či sa údaje uvedené v žiadosti zhodujú s údajmi u vášho aktuálneho operátora. Meno žiadateľa, adresa, rodné číslo a číslo občianskeho preukazu musia byť na prenášanej SIM karte rovnaké, inak sa môže stať, že žiadosť bude zamietnutá a vy po zosúladení údajov budete musieť zažiadať o prenos čísla ešte raz.

ikona

Vyskúšali sme 4ku. Problémom môžu byť dáta a slabé pokrytieVčera začal na Slovensku ponúkať svoje služby štvrtý mobilný operátor. Bezkonkurenčná cena za minútu hovoru aj do sietí EÚ a lacné dáta, sú pre zákazníka veľkým lákadlom. No práve dáta sú zrejme najväčším kameňom úrazu 4ky.

Počas samotného prenosu telefónneho čísla, môžete využívať súčasnú SIM kartu so svojim prenášaným číslom, ale aj svoju novú SIM kartu 4ky s dočasne prideleným číslom. O úspešnom prenose budete informovaní prostredníctvom SMS správy.

Ako informoval operátor, takmer polovicu telefónnych čísiel (49 %) si zákazníci 4ky preniesli z O2. Necelá tretina (28 %) prenesených čísel doteraz využívala služby Orangeu a 23 % ich do 4ky prišlo z portfólia Telekomu.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

galaxi 21.01.2016 - 15:01

Palec hore 4ka.

Martin Hrúzik21.01.2016 - 15:29 Trvalý odkaz

Na toto som cakal. Teraz uz len zaviest automaticke obnovenie datoveho balika, spomalenie ci zastavenie po precerpani 1gb a idem tam.

Manobb21.01.2016 - 15:34 Trvalý odkaz

ešte spustiť službu DATALEN4KA pre balíček GIGA a ide sa na to aj pre ďalšie SIMky

Martin Hrúzik21.01.2016 - 15:36 Trvalý odkaz

Veru na toto som este zabudol. Aj ked stale neviem ako sa sprava telefon ked mam data v roamingu zakazane. Ak to tym padom blokuje data aj v narodnom roamingu, tak je mi to fuk.

Peter21.01.2016 - 15:41 Trvalý odkaz

Prepáčte že nepíšem k téme ale som tu nováčikom a neviem ešte pridať sám vlastný článok tak to píšem tu lebo ma to dosť súri. Hľadám nejaký hudobný telefón ktorý bude mať pri prehrávaní hudby podobný zvuk ako Sony wt19i čiže silný zvuk . Cenu si predstavujem do 250 eur. ak by ste o nejakom takom mobile vedeli napíšte. ďakujem

Celá diskusia 8 príspevkov