Aplikácia MasterPass zjednoduší online platby

Spoločnosť MasterCard a ČSOB uviedli na Slovensko koncom minulého roka digitálnu peňaženku pre rýchle a bezpečné online platby. Priradiť si do aplikácie môžete platobn kartu ktorejkoľvek banky.

MasterPass umožňuje online platenie za tovar na internetových stránkach alebo v prevádzkach platobných partnerov. Stačí si stiahnuť do svojho smartfónu mobilnú aplikáciu . Po priradení platobnej karty do aplikácie už nemusíte zadávať na internete svoje číslo karty, dátum expirácie ani bezpečnostný kód, stačí si zvoliť metódu MasterPass a platba prebehne rýchlo a bezpečne bez toho, aby dáta o karte ostávali u predajcu.

Po kliknutí na obrázok sa snímka zväčší. Šípkami na klávesnici potom môžete ľahko preskočiť na ďalší.

Po nainštalovaní aplikácie si pridáte aspoň jednu kartu, môžete ich tam mať však kľudne viacero, a zadáte aspoň jednu doručovaciu adresu. Pri nákupe zvolíte ako spôsob platby MasterPass, vo svojej digitálnej peňaženke si vyberiete platobnú kartu a dodaciu adresu, ktoré chce použiť. Následne potvrdíte celú platobnú transakciu. Pokiaľ to váš telefón dovoľuje, nemusíte zadávať v aplikácii bezpečnostný PIN kód, ale svoju identitu potvrdíte oskenovaním prsta.

Prví obchodníci na Slovensku, u ktorých je možné túto službu využiť, sú obchodníci, ktorým akceptáciu platobných kariet pre internetové platby zabezpečuje ČSOB. Počet partnerov neustále stúpa.

"Princíp služby MasterPass je skutočne veľmi jednoduchý. Zákazník si vyberie tovar alebo službu a prejde k platbe. Tam si zvolí platbu pomocou MasterPass," vysvetľuje Richard Walitza, VP pre mobilné platby a inovácie MasterCard pre ČR, SR a Rakúsko, "celý proces je bezpečný a pohodlný. Zákazník nemusí stále dokola zadávať údaje o platobnej karte alebo doručovacie údaje."

V aplikácii môžete sledovať históriu nákupov, meniť doručovacie adresy a dobíjať kredit mobilného telefónu. Zatiaľ sú však v ponuke len českí operátori, slovenskí by mohli pribudnúť v budúcnosti. Aplikácia tiež obsahuje zoznam obchodníkov využívajúcich ako jednu z platobných možností práve MasterPass. Platbu môžete zrealizovať oskenovaním QR kódu alebo ručným zadaním potrebných údajov.

Link na stiahnutie:

App Store

Google Play

InCard MasterPass je bezplatne dostupná pre zariadenia s OS Android aj iOS a stiahnete si ju v jednotlivých obchodoch s aplikáciami. Do budúcna sa počíta aj s podporou pre platformu Windows.

Metódu MasterPass podporujú aj najnovšie inteligentné chladničky Samsung, ktoré vám odporučia chýbajúci tovar a cez integrovaný softvér si potrebné potraviny nielen objednáte, ale zaplatíte rovno zo zabudovaného displeja na chladničke. Platbu cez MasterPass podporujú aj vybrané obchodné reťazce a reštaurácie.

ikona

Android a iOS TIP: InCard MasterPass - digitálna peňaženka v mobileNakupovanie na internete je dnes už bežná záležitosť, no vyžaduje si, aby ste mali po ruke potrebné informácie o svojej platobnej karte. Spoločnosť MasterCard v spolupráci s Wincor Nixdorf priniesla mobilnú aplikáciu, do ktorej si uložíte platobné karty, s ktorými potom môžete platiť v e-shopoch u 250-tisíc obchodníkov, ktorí podporujú globálnu platobnú službu MasterPass.

Diskusia k článku:

miro 15.01.2016 - 20:34

Napise mi : transakcia nebola najdena alebo vyprsala jej platnost.nejde oskenovat kod ani rucne napisat ,kde robim chybu.mam mastercard.

Celá diskusia 1 príspevok