4ka: balík 4G Giga Plus umožní surfovanie aj v sieti národného roamingu

Nový dátový balík ponúka zákazníkom sufovanie nielen v sieti 4ky, ale predplatený objem dát môžu využiť aj v národnom roamingu, ktorý poskytuje Telekom.

Operátor potešil všetkých, ktorých obmedzovalo používanie dátového balíka 4G Giga len v sieti 4ky. Za surfovanie v sieti Telekomu sa platilo navyše. Ak si aktivujú nový balík 4G GIGA PLUS, za 4 eurá získajú gigabajt dát na 30 dní bez ohľadu na to, v akej sieti sa nachádzajú. Či v pokrytí LTE 4ky alebo 2G Telekomu.

Cena je síce štvornásobne vyššia oproti dátovému balíku 4G Giga, no pre niektorých stále lákavá. A navyše už konečne zákazník nemusí riešiť, v ktorej sieti sa nachádza, pretože 1 GB dát platí aj v národnom roamingu.

"Je to reakcia na veľký dopyt našich zákazníkov po dátach. Len za uplynulý mesiac stúpol počet tých, ktorí dátujú o 40%. Nový balík 4G GIGA PLUS ponúka zvýšený komfort tým, ktorí sa veľa pohybujú a nemusia tak riešiť, v akej sieti sa nachádzajú," uviedol riaditeľ divízie obchodu a marketingu mobilných služieb Swanu Peter Helexa.

ikona

Vyskúšali sme 4ku. Problémom môžu byť dáta a slabé pokrytieVčera začal na Slovensku ponúkať svoje služby štvrtý mobilný operátor. Bezkonkurenčná cena za minútu hovoru aj do sietí EÚ a lacné dáta, sú pre zákazníka veľkým lákadlom. No práve dáta sú zrejme najväčším kameňom úrazu 4ky.

Nový dátový balík si môžu zákazníci zakúpiť a aktivovať na vyše 1500 pobočkách Slovenskej pošty alebo aj z pohodlia domova prostredníctvom e-shopu, či zaslaním SMS správy na číslo 950. Po vypršaní dát si ho môžu rovnakým spôsobom opäť aktivovať.

4ka stále posilňuje svoju sieť a už dnes ňou pokrýva takmer polovicu populácie Slovenska. Celkovo jej služby už využíva viac než 70-tisíc zákazníkov.

Zdroj: tlačová správa

Diskusia k článku:

huje® 01.12.2015 - 18:37

Wow, hovoriť o komforte v prestarnutej GPRS Telekomu je kus odvážne (áno, kľudne ma zožerte, ale EDGE v Telekome je len miestami a o 3G sa môže štvorkárom len snívať. Čo už. mali sa lepšie učiť). Ach ten lacný marketing... Že komfort...

miro01.12.2015 - 18:39 Trvalý odkaz

ak nemam telefon podporujuci 4g tak pojde my aj 3G a 2G?

huje®01.12.2015 - 18:55 Trvalý odkaz

Ak máš na mysli 3G so SIM kartou toho experimentu zvaného 4ka, tak odpoveď je: na Slovensku momentálne určite NIE.Písal som o tom pomerne zrozumiteľne v prvom príspevku.

"Ešte pri štarte 4ky sme mali viacero otázok k mape pokrytia, národnému roamingu a používaniu dát. Pre úplnosť vám prinášame súhrnnú odpoveď Swanu na naše otázky:
"Pokrytie 2G, t.j. národný roaming máme na celom území Slovenska pre hlasové a dátové služby v sieti nášho obchodného partnera. Mapa pokrytia zatiaľ nie je uverejnená, keďže dodržujeme obchodnú dohodu medzi nami a obchodným partnerom, ktorý si to neželá. "

http://www.fony.sk/clanky/10537-4ka-pozor-na-miznuci-kredit-za-data

Neváhaj a čítaj:

http://style.hnonline.sk/digital-132/slaby-signal-malo-sluzieb-vsetko-z…

Manobb01.12.2015 - 19:09 Trvalý odkaz

1GB za 4€ ? ..... Nepochopili svojich zákazníkov. Oni nechceli 400% zdraženie služby, ktorej rýchlosti mimo 4G budú katastrofálne. Zákazníci chceli v prvom rade poistku, aby neplatili navyše, ak nie sú v pokrytí 4ky. Mali dať poistku DATALEN4KA pri zachovaní ceny, alebo mali umožniť z daného balíka čerpať aj mimo siete 4ky (aspoň nejakých 200MB a potom mali dať STOP-ku). Balík 4GIGA PLUS preto hodnotím negatívne, mne nepomôže a určite si ho nebudem aktivovať, pretože toto nie je posun vpred !!!

Celá diskusia 22 príspevkov