Prinesie Poštatel už o pár dní cenovú revolúciu?

Na príchod štvrtého mobilného operátora čakali viacerí, no spustenie hlasových služieb sa stále odkladalo. Teraz to vyzerá, že Swan a Slovenská pošta prinesú nový spoločný produkt ešte pred Vianocami. A možno už dokonca o pár dní.

Že sa Swan chce spojiť so Slovenskou poštou (SP) a vytvoriť nového mobilného operátora, nie je žiadne tajomstvo. Výhodou operátora, o ktorom sa už dlhé mesiace hovorí, že ponesie názov Poštatel, bude rozsiahla predajná sieť, Slovenská pošta totiž disponuje vyše 1 500 pobočkami.

Swan spustil svoju LTE sieť v roku 2014 a doteraz ponúka len SIM kartu s 4G internetom dostupným len vo vybraných lokalitách. Na to, aby sa stal plnohodnotným mobilným operátorom však potrebuje získať partnera na prenájom 2G siete, tzv. národný roaming. Či ho už našiel, nie je zatiaľ oficiálne známe, ale vyzerá to, že dohoda s jedným z konkurentov je už na spadnutie. V médiách sa najčastejšie skloňuje Telekom.

ikona

Swan spustí neobmedzené LTE za 5 € mesačne. V 50 mestáchMobilný operátor Swan konečne spúšťa svoj LTE internet. Nová služba bude neobmedzená a na začiatok dostupná v 50 mestách pre 30 % populácie. Mesačný poplatok bude 5 eur.

Nových zákazníkov začne Poštatel “loviť” v najlepšom období roka, pred Vianocami, a podľa informácií z dôveryhodného zdroja chce mať do roka vyše 200-tisíc aktívnych SIM kariet. Pomôcť v biznise mu majú práve zamestnanci Slovenskej pošty, ktorí budú aj patrične motivovaní (kreditom zadarmo, finančnou odmenou, zľavami na mobilné zariadenie a podobne).

stránka, ktorá vôbec nemusí patrit štvrtému operátorovi.

Nový operátor chce vraj priniesť cenovú revolúciu, bližšie podrobnosti však zatiaľ nepoznáme. Zo začiatku bude zrejme ponúkať len predplatené služby. Pre zákazníkov chce pripraviť aj rôzne benefity. Vlastníci Poštovej karty získajú napríklad body za kúpu telefónu, kreditu či SIM karty. Presné ceny hovorov ani dát zatiaľ nepoznáme. V ponuke budú aj mobilné telefóny, no žiadne dotované high-endy zrejme nemôžeme očakávať, skôr lacné telefóny a low-endové smartfóny. O novú SIM kartu, mobilné zariadenie i prenos čísla budete môcť požiadať priamo na pobočke SP.

ikona

Swan: rokovania o národnom roamingu pokračujú, veríme v dohoduPôsobenie Swanu ako plnohodnotného štvrtého mobilného operátora na Slovensku stroskotáva na národnom roamingu. So žiadnym z operátorov sa zatiaľ nedohodol a do hry dokonca vstúpil s predbežným opatrením regulačný úrad.

Poštatel má už svoju internetovú stránku, kde začalo odpočítavanie, ktoré láka na lepšie a férovejšie dni. To skončí o štyri dni. Či potom nastane ten deň “D”, uvidíme už onedlho. No zatiaľ nie je isté, či webová stránka Poštatelu vôbec patrí. A či sa tak bude aj volat'.

Diskusia k článku:

Milenec 23.09.2015 - 23:58

Ta uvidíme, potom še napijéme :-)

Josa24.09.2015 - 00:16 Trvalý odkaz

Ten slogan... Co mi to pripomina? Hmmm.. O2? :D to uz vsetci chcu byt najferovejsi?

Juraj24.09.2015 - 08:46 Trvalý odkaz

Začínajú sa rozbiehať. No zatiaľ to vyzerá pomalšie,ako O2.Na začiatku sa O2 pomaličky rozbiehalo. Vyzerá to, že oni,ešte pomalšie sa rozbiehajú. Uvidíme čo dokážu!

nanoSIM24.09.2015 - 10:06 Trvalý odkaz

Však Telekom vo svojich podmienkach pre EASY Kôstku už dávno uvádza SWAN ako jednu z plnohodnotných sietí v SR :-) Maximálna hranica 50 centov na deň sa uplatňuje pre volania a SMS správy pre každú sieť v SR zvlášť. ( Telekom, Orange, O2 alebo SWAN ) http://www.telekom.sk/volania/easy/easy-pecka

Celá diskusia 19 príspevkov