Mesačné predplatné Apple Music bude porovnateľné s konkurenciou

Už onedlho odštartuje nová hudobná služba Apple Music, ktorá bude dostupná aj pre slovenských používateľov. Prvé odhady cien boli vyššie, než za konkurenčné Spotify alebo Deezer. Apple však príjemne prekvapil.

Na predstavení nového systému iOS9 začiatkom júna na WWDC v San Franciscu strhla na seba pozornosť nová hudobná služba Apple Music. Tá sa veľmi nelíši od známych služieb ako je Spotify alebo Deezer. Ako Apple oznámil, novinka má prísť spolu s aktualizáciou na iOS 8.4, ktorá bola ohlásená na 30. júna.

ikona

WWDC 2015: minimum zmien v iOS 9 a nová hudobná službaZmeny v iOS 9 bohužiaľ potešia najmä používateľov mimo Slovenska. Kozmetické zmeny dostalo aj rozhranie hodiniek Apple Watch, pozornosť na seba teda strhla najmä vylepšená Siri, multitasking v iPadoch či nová konkurencia pre služby typu Deezer a Spotify.

Apple Music odštartuje ako redizajnovaný hudobný prehrávač v iOS, pribudne v novej verzii iTunes pre OS X a Windows a dokonca aj ako aplikácia pre Android. Prvé tri mesiace bude zadarmo, neskôr bude individuálne mesačné stáť 5,99 eur, čo je porovnateľné s konkurenciou. Za rodinné predplatné na jeden mesiac až pre šesť členov zaplatíte po trojmesačnej skúšobnej lehote 8,99 eur. Podmienkou využívania služby v rodinnom predplatnom je zaradenie účtu do Rodinného zdieľania.

obr: letemsvetemapplem.eu

Očakávalo sa, že v Európe budú platiť rovnaké ceny (ibaže v eurách) ako v Amerike, kde mesačné predplatné stojí 9,99 USD a rodinné pre maximálne šesť členov vyjde na 14,99 USD. No Apple potešil a znížil európske ceny na prijateľnejšiu úroveň.

Za čitateľský tip ďakujeme.

Zdroj: letemsvetemapplem.eu

Diskusia k článku:

Lumiak625 23.06.2015 - 13:01

Deezer stojí 5,50€ s dph SMS platbou cez zoznam.sk. hudba.zoznam.sk/deezer. Apple nech si svoje predražené služby strčí do gatí svojho ružového šéfa.

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne23.06.2015 - 13:36 Trvalý odkaz

Spotify stoji 5.99€, google play all access 5.49, ak si ho niekto aktivoval pri starte ako ja, 4.49€. Predrazena ta sluzba nie je. Ma Connect a zaujimave generovanie playlistov...

Taky trapny hejtersky komentar, bez rozhladu...
Pff...

Lumiak62523.06.2015 - 13:45 Trvalý odkaz

Playlisty má aj Deezer a bezkonkurenčná je možnosť zaplatiť SMS platbou. Apple tlačí na vydavateľstvá, aby zo Spotify stiahli hudbu. Apple sa snaží konkurenčné služby takto zničiť. Vadí im aj to, že Spotify ide zdarma...Hejterský komentár to nie je. Je rozdiel 5,50€ a 5,99€...

Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

Wayne23.06.2015 - 15:20 Trvalý odkaz

Bezkonkurencne najlepsi bol Grooveshark, tam boli tracky, ktore neboli nikde inde. A napr. taka Metallica nema okrem Spotify asi nikde normalnu diskografiu, co mne celkom prekaza. Pokial Apple Music ponukne to iste co Spotify za tu istu cenu plus nieco naviac s featurou Connect, prejdem na nich v den vydania. Tie streamovacie sluzby su pakaren jedna vacsia ako druha. Kazda ma inych interpretov, kazda ma svoj styl generovania "radio" playlistov, nie vsetky maju rozumny desktop klient...

Myslim, ze naznacovat strkanie cohokolvek do spodnej bielizne homofobne oznaceneho cloveka je mozne za hejt povazovat, ak nie, kludne mi vysvetli preco. Rad sa cosi nove priucim.

Lumiak62524.06.2015 - 13:31 Trvalý odkaz

Mne vyhovuje Deezer. Čo sa týka rozhrania vo WP aj v pc. Aj hudobná datábaza je v pohode. Neviem či hejt nie je to čo je v článkoch označené ako novinka, lebo je to pod logom Apple a konkurencia to má dávno... :)

Celá diskusia 5 príspevkov