Xiaomi Mi 5X - viac kopírovania, menej vlastných nápadov

  • Brano 02.10.2017 - 17:56

    o dost viac sa potom oplati Mi A1, ktory sa da kupit za cca 211 eur zo slovenskeho webshopu. Inak zaujimalo by ma ako je myslena dodatocna doprava EU expres ? Ten telefon je v gearbeste len v CN sklade takze DPH sa pravdepodobne nevyhnete. Alebo tomu nie celkom rozumiem? :) dik za vysvetlenie

  • sam9802.10.2017 - 18:19 Trvalý odkaz

    Osobne sa mi páči, no radšej som kúpil note 4x. Podľa mňa sa oplatí viac-rovnaké parametre a je lacnejší. Ináč problém so zvukom vo videu som mal aj ja, no po update na android 7 je to dobré. Ináč rozmýšľam prechod z global rom na tu od miuios. Oplatí sa, podporuje aj OTA?

    Matej02.10.2017 - 18:36 Trvalý odkaz

    Ja som si zrovna minuly tyzden tu Mi A1 objednal, z svk shopu, propagovaneho heurekou (kedze maju spolocneho vlastnika, znamu slovensku financnu skupinu).
    Len este stale nie som rozhodnuty, ci si radsej nepriplatit za 1+ :/

    Tomáš Brestovanský02.10.2017 - 21:03 Trvalý odkaz

    Áno, telefón je skladom v CN, ale Gearbest tovar posiela cez nejakú európsku krajinu (GB, FR), kde to preclia a potom ti to príde už vrámci EU, takže nič neplatíš. Ak by ti to zastavili, tak ti to preplatia, ale to sa mi ešte nestalo. Toto platí ale len na dopravu EU Express. Treba však rátať s dlhším dodaním, kedže to sú akoby dve zásielky + colné konanie.

    Tomáš Brestovanský02.10.2017 - 21:04 Trvalý odkaz

    Ja som nainštaloval vývojársku/týždennú verziu ROM z miuios.cz, ktorá dostáva OTA aktualizáciu každý týždeň...

    Michal02.10.2017 - 23:53 Trvalý odkaz

    To s tym Gearbest uz neni pravda! Posledne 2 tyzdne maju s tym problem a aj ked zvolis EU expres pride ti to Holandskou postou a platis DPH!!! Na druhej strane aj ked ti to zastavia colnici a posles do gearbestu nascanovane dokumenty preplatia ti naklady na colnikov do 50 dolarov. Ale je to info ktore neviem na 100% potvrdit. Iste je ze doprava cez EU Expres uz neznamena oslobodenie od colnych poplatkov.

    Tomáš Brestovanský03.10.2017 - 00:36 Trvalý odkaz

    Najnovšie info ktoré mám z minulého piatku je, že EU Express naďalej funguje. Tiež som počul o preplácaní nákladov, preto som to spomenul. Teraz bohužiaľ žiadne nové informácie nemám, kedže je v Číne celý týždeň voľno. Hneď ako to bude možné, zistím ako sa vec má a článok podľa toho aktualizujem. Za posledné dva týždne mám však na ceste niekoľko ďalších zariadení na recenzie na cesty vrátane Mi Mix 2 a všetko bolo poslané cez EU Express...

    Michal03.10.2017 - 01:09 Trvalý odkaz

    Ja čerpám z info na miuios kde užívatelia sa sťažujú a takisto na xiaomiphone už píšu pri článkoch o problémoch s EÚ Express. Do cela ma to štve robil som si zálusk na ten xiaomi notebook pro.

    Lenka Ivančíková03.10.2017 - 14:04 Trvalý odkaz

    bol, kedze sa poriadne nevyuzival, zmizol. :) preco das inzerat, kde predavas iPad do temy ku Xiaomi je nad moje pochopenie. Nie je lepsie zalozit novu temu, napriklad v sekcii off topic? To by bolo podla mna riesenie, kedze tu klasicky bazar uz nie je. Mne by to nevadilo. :) btw ten link na Alzu nechapem uz vobec. my tu na Fony nemame zakladne info tohto tabletu alebo kde je problem?

    Peter03.10.2017 - 14:36 Trvalý odkaz

    Ospravedlňujem sa. Zámerne som to hodil do debaty kde to žije, aby som čo v najkratšom čase dostal odpoveď hlavne ohľadom toho bazaru :)
    No a alza? Hmm,mal som to v ctrl+c tak som to sem vložil. Aby neskúsený používateľ hneď vedel, ktorý to je v akej farbe a verzií. :)

    Matej06.10.2017 - 14:01 Trvalý odkaz

    A1 je doma, za tie peniaze podla mna dobra kupa. Zatial som nenasiel ziadne nedostatky, ktore by mi vyslovene prekazali. Ale v orange som si poskusal Moto G5s Plus, a musim povedat, ze ma tiez nieco do seba. Tak uvidim ci A1 nakonec nevymenim :)
    A hned po zapnuti mi prisla 1GB aktualizacia, a uz sa instalovala po novom - stiahla sa, nainstalovala sa na druhu particiu, telefon sa iba restartol a hned bol pripraveny na pouzivanie... Takze uz ziadne 5-10minutove instalovanie aktualizacii pri vypnutom telefone :)

    Brano07.10.2017 - 01:05 Trvalý odkaz

    pozeral som nejake youtube videa rozdielov A1 vs G5s Plus a vychadzal mi z toho pre moje potreby lepsie G5s Plus. Pre mna tam hrala vyhoda citacky otlackov vpredu - zevraj aj rychlejsia , moto gesta, fotoaparat bol u moto o daco lepsi - a celkovy feeling z moto bol proste lepsi ako xiaomi. MI A1 bude zase bodovat aktualizaciami

    A aktualne poskulujem ci by som daco nekupil, mam iPhone SE a laka ma zmena :D tak daj pls vediet ci to sotji za to

    Matej10.10.2017 - 15:22 Trvalý odkaz

    cau, no takto - G5s Plus som osahal len u operatora, A1 mam uz ale 5 dni. Subjektivne by som povedal, ze G5s+ je o nieco lepsi fon ako A1, ale zodpoveda tomu aj cena (v kazdom pripade je drahsi, pri ofiko distribucii je rozdiel cca 30-40eur). Moto ma o nieco lepsiu kvalitu vyhotovenia (aj A1 je super, Moto mi prislo ale prislo pevnejsie, avsak na druhu stranu aj tazsie a hrubsie). A1 je ale strasne klzke, pocitovo sa mi Moto drzalo "istejsie". Displeje su myslim uplne podobne, jas na A1 je fakt vysoky. Fotak na A1 nepouzivam, mam to ako zalozny fon kym sa nevrati HTC z poistnej udalosti, par fotiek co som cvakol bolo ok (za svetla fajn, za sera nic moc, adekvatne k cene). OS je uplne rovnaky, rozdiel robi Moto aplikacia - zobrazovanie zmeskanych udalosti s tym ze si ich mozes pozriet na zamknutej obrazovke/rovno odomknut telefon bez stlacania vyp. tlacidla je mega, to mi asi najviac chyba. A1 vie iba rozsvietit displej a na par sekund ciernobielo zobrazit nofitikaciu, avsak treba stlacit tlacidlo vypinania ak chces notif. otvorit. Snimac odtlackov nepouzivam. Moto nema notif. diodu, A1 ma iba biele svetlo. Hlasitost reproduktora na A1 je brutalna, viac nez 60% prakticky nepouzivam. WiFi dosah ovela lepsi ako na HTC 10, siet celkom v pohode, ziadne nedostatky. Vyhodou pre mna je USB-C, strasne som si na to navykol, vadilo by mi microUSB.
    Ak by som to mal zhrnut, jedine co mi chyba na A1 je moznost prebudenia niecim inym ako tlacidlom (double tap/ambient display) -mozno casom vyriesim rootom a Xposed, a to smyklave telo-skusim debrand skin alebo nieco podobne. Inak mi plne vyhovuje, hlavne vzhladom na cenu

    Brano10.10.2017 - 16:49 Trvalý odkaz

    dakujem za obsiahle skusenosti :) G5S Plus som si tiez dnes osobne osahal v Orangei, je to kus sympatickeho telefonu, bude to zrejme o prioritach, ale tieto dva telefony su asi najvacsimi konkurentami jeden k druhemu. Chybal mi kompas, pri google mapach sa nedala zapnut funkcionalita kedy by mi mapy ukazali ktorou stranou stojim - toto je obcas fajn v neznamom meste pri pesej navigacii. Este raz diky za postrehy

    EDIT: Este predsa jedna vec.. nejaka skusenost s krytmi pre tento mobil ? Kde by sa dali zaobstarat ?

    Matej10.10.2017 - 23:07 Trvalý odkaz

    Hej ako ja som bol dlho odporca iných modelov než vlajkových lodi, ale zistil som, že na 80-90% činností postačí aj takáto rozumná stredná trieda.
    Ja mám v mapách povolené iba využitie GPS, čiže bez wi-fi a približnej lokácie mobilnými sieťami, pri zapnutí máp sa mi nenatocia podľa kompasu, ale čakajú kým sa pohnem, až vtedy chytia smer. Aspoň takto som to pozoroval, čiže nejako tragicky by som to nebral, dá sa v pohode navigovať aj bez toho.
    Neviem vôbec, sledoval som, ale na SVK som nenašiel žiadne príslušenstvo zatiaľ :( tak asi jedine zahraničné (čínske) e-shopy, alebo ebay.. obal má až tak netrápi, ale hlavne krycie sklo si tam musím dať