Takto fotí Sony Xperia XZ Premium: hľadanie spomalených záberov

  • Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne 27.06.2017 - 01:47

    Tak ja neviem. Mam pocit, ze SONY meni len hardver, softver nechava v kuse rovnaky... Tie zehlicky v slabsom svetle maju rovnaku strukturu ako si pamatam z cias Xperie Z1. Velmi podobny kontrast, chladnejsie farby, expozicia vyzera byt celkom presna. Neviem no. Cakal som asi viac od toho, ze je to take nadupane delo.

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease27.06.2017 - 11:47 Trvalý odkaz

    Lepší foťák v Sony fonoch je ako "Čakanie na Godota"
    Už to ani ftipné nie je a tých čo dúfajú mi je ľúto.
    Wayne, veď podľa DxOMark Sony zaznamenal riadny kus cesty Z1 mala 76 bodov, najnovšie Xperie majú 88 bodov :-))

    Profile picture for user marek.ceman@gmail.com

    Wayne27.06.2017 - 12:12 Trvalý odkaz

    To sa nehadam, urcite je snimanie rychlejsie, lebo lepsi procak. Urcite sa fotia snimky rychlejsie, lebo objektiv ma lepsiu svetelnost (ma? neviem, priznam sa..), urcite sa aj snimky ukladaju rychlejsie. Aj video ma zrejme menej artefaktov, lebo su lepsie kodeky a vyrobca si moze dovolit vyssi bitrate. Ale na to aky ma ten snimac potencial, mi pripada, ze to je celkom odflaknute vo vysledku. Bol by som zvedavy na RAW + upravu, hoci aj cez snapseed, ak ten pristroj vie fotit RAW. Je to zname aj o "velkych" fotoaparatoch a zrkadlovkach SONY, prevod do JPEGu im nikdy velmi nesiel, ale spravnou konverziou sa da vyzmykat toho dost. No, chcelo by sa mi travit cas konverziou ked mam telefon za 9 stovak? Neviem, asi nie..

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease27.06.2017 - 12:42 Trvalý odkaz

    To s tým DxOMark bola irónia. Podľa mňa to tiež fotí od Z1 +/- rovnako. Možno zlepšenie o 3%, keď to preženiem. Snímače sú OK, viď. konkurencia. SW je kameň úrazu (podľa mňa zámerne degraduje senzor)