T-Com internet, bussines internet...

  • 2 príspevky
  • Lubo.S 24.09.2011 - 10:38

    Aj ked sme na serveri o mobilnej komunikacii, verim, ze mi niekto poradi sa zorientovat aj v portfoliu sluzieb T-Com.
    Ihned na zaciatku poznamenam, ze v tomto konkretnom pripade volania na hotline neriesia nic, nakolko sa jedna o bussines sektor a teda bezne komercne ponuky tu neplatia.
    Avsak nas predajca VIP sluzieb ma trochu prekvapil a sklamal ponukou a nemam doveru v nom uz. Preto ak niekto viete relevantne info, co zo sluizieb je realne pre nas vhodnych dajte echo.. dakujem za tipy stylu "ved v cenniku, blablabla..." citat viem.
    Ale po poriadku.
    Doposial sme pouzivali ISDN PRA, 10 prevolieb, VRI aDSL 3500kbps, + vyvolavace E-tel.. prirodzene vsetko po metalike.
    Po prestahovani fy. je v lokalite pripojka optiky. V datovom rozvadzaci objektu je zial zatial len pripojka T-comu, avsak nie je vylucena aj pripojka optiky Orange, je planovana. cize prepatchovat provajdra bude jednoduche. Doposial vsak je T-Com, takze je to teraz o nom.
    Po optike k nam ide opat 10 prevolieb po tusim 8 hovorovych kanaloch. Prevodnik optika/metalika je priamo v nasom objekte. Dalej mame instalovanu PBX- pobockovu ustrednu, tam problem nie je.
    PROBLEM:
    problem je v ponuke internetu, ktoru sme dostali od VIP predajcu. Ide o bussines internet s priamym prepojenim na SIX (pingy do 10ms), dohladovana linka atd. Avsak rychlost len 1Mbps! A to za neuveritelnych 165EUR mesacne. Pricom T-Com ma v beznej ponuke magio internet po optike za skoro patinu ceny s radovo vyssimi rychlostami.
    My nepotrebujeme, mat dohladovanu linku za plnovela penazi, mu nie sme ziadna serverovna, ci spolocnost spravujuca siete a systemy. My potrebujeme tahat velke projektove dokumentacie, odosielat ich a pod. A to s megabitom nejde. Teraz nam ponukli 4Mbps za 220EUR.
    Predajca vsak nic inee neponuka.
    Vie niekto poradit? Pozna niekto sluzby aj pre bussines sektor? Je vari nemozne po nasej optickej pripojke pustit bezny komercny magio opticky net? Co mu vyhodit na oci, co ziadat. Ved nas doslova odrbal. Uz minimalne s tym, ze kolegovi, co to vybavoval, povedal, ze budeme mat to iste, co sme mali. Nemame. 3,5Mbps vs 1Mbps je 4Ă—ine!
    D

  • Korenisko24.09.2011 - 21:29 Trvalý odkaz

    Ahoj, pokusim sa ti odpovedat:
    Vas VIP predajca vasej firme ponuka tzv. garantovanu rychlost, teda rychlost nikdy neklesne pod napr. 1Mbps. Ak vam netreba garantovanu linku, skus sa ho spytat na negarantovanu rychlost a tam by mohli byt aj ceny mensie. Totiz, garantovana rychlost linky tolko stoji, aj pre rezidentnych zakaznikov. :O Takze, pytat si treba ponuku negarantovanych rychlosti a cena by mala byt taka ako pre Domacnosti.

    PS: a este, treba vam naozaj priame pripojenie do SIXu? Ak nie, tiez to treba psomenut...