Smart WM a iGo

  • 14 príspevkov
  • mozimy 05.12.2007 - 12:32

    Zhanam info o spojeni smartfonu z WM a iGo Europe. Vie niekto ci iGo funguje aj na smartoch? Chcem pouzit HTC Meteor v spojeni z bluetoth prijimacom. Ma to niekto vyskusane? A nepiste mi rady typu zozen si tom-tom, pripadne kup si PDA. Zaujimaju ma rady na moj dotaz. Tom-tom je na Slovensku slaby a na pda som kedysi pouzival iGo, tak som nan zvyknuty. Samozrejme sa bavime o legalnom softe. Dakujem za rady.

  • Marian05.12.2007 - 12:41 Trvalý odkaz

    Na HTC MTeoR ti iGo dost pravdepodobne nepojde, neporadim ti kupovat si PDA, ale kup si akekolvek ine zariadenie s WM 5.0 alebo 6.0 Professional a nebudes mat problem.

    graffoo05.12.2007 - 12:58 Trvalý odkaz

    najnovsi tom-tom ma uz 99% pokrytie slovenska a predbehol iGO. ale neviem, ci je tato verzia uz aj pre smarty s WM...

    Marian05.12.2007 - 13:00 Trvalý odkaz

    grafo, mohol by si napisat cislo map, pripadne zdroj kde si tuto info zobral? Dakujem.

    graffoo05.12.2007 - 13:16 Trvalý odkaz

    cital som to par tyzdnov dozadu tusim na gizmodo.com, alebo engadget.net. uz neviem presne. ako dost som sa sam divil :D ale tomtom berie mapy od tele atlas a ten prednedavnom oznamil, ze ma uz k dispozicii velmi podrobne mapy nielen europy. a par dni na to vysla sprava o lepsich mapach v tom-tom.

    Marian05.12.2007 - 13:20 Trvalý odkaz

    No uvidime, bodaj by si mal pravdu a coskoro budu k dispozicii.

    mozimy05.12.2007 - 13:26 Trvalý odkaz

    Ja som mal iGo a som nan zvyknuty. Po skusenostiach ludi z roznych diskusii je Tom tom na Slovensku velmi slaby. A aj keby nebol proste mi nesedi. Chcem prilezitostne pouzit navigaciu ale nepotrebujem velke PDA ani komunikator. Prechadzam na Smartpfone a potrebuje k nemu daku alternativu. Co sa tyka navigacie, kvoli klientom potrebujem navigaciu na adresu, takze Tom z hlavnymi cestami mi moc nepomoze.

    graffoo05.12.2007 - 13:49 Trvalý odkaz

    no, este je tu moznost s google maps. najnovsia verzia uz vie pracovat aj s GPS (a dokonca aj s BTS) a ma aj navigaciu. nevyhodou je stahovanie map z netu, ale zas na slovensku to nevyjde az tak draho...

    Marian05.12.2007 - 14:40 Trvalý odkaz

    Nj, ale Google Maps nenaviguje jestli se nemejlim a nema o nic lepsie pokrytie ako TomTom.

    Ak nechces komunikator, bohuzial, iGo si neuzijes.

    Richard Hombauer05.12.2007 - 17:30 Trvalý odkaz

    google maps nenaviguje. len vyrata trasu a ukazuje Ti aktualnu poziciu.

    s tomtomom som pol roka absolutne spokojny. nepotrebujem navigaciu v dedine, ved v nej uz zavolam tomu, koho hladam. mam handsfree, mam navigaciu, ktora ma navedie do cielovej dediny, kde je problem?

    a v mestach s minimalnymi problemami...nepotrebujem mat vsetko dokonale.

    mozimy05.12.2007 - 21:01 Trvalý odkaz

    Problem je v tom, ze by som voci klientom vyzeral ako pako, keby som sa ich pytal na cestu. To co robim vyzaduje profesionalny pristup. Nevadi asi sa cez HTC Touch Cruise vratim ku komunikatorom. Je to ale skoda, pri vykone niektorych smartov by to bolo pouzitelne a velkost smartov je prijemnejsia ako pri niektorych komunikatoch.

    Marian05.12.2007 - 23:48 Trvalý odkaz

    riso - bohuzial, ale ak potrebujes jazdit od dveri k dveram, tak tvoja teoria nefunguje...

    mozimy - jj touch cruise ma prijemne rozmery, to sa da...

    Profile picture for user oltcit@orangemail.sk

    oltcit07.12.2007 - 11:34 Trvalý odkaz

    iGO na smartoch(zariadeniach bez dotykovej obrazovky) nefunguje,popierala by sa samotna logika ovladania iGO,jeho podstata je totiz zalozena na interaktivite uzivatela a programu prostrednictvom obrazovky.Bleskurychle reakcie v prostredi mapy,prepocitavanie tras,vsetky funkcie vychadzaju z dotykovej obrazovky.Teoreticky by to slo prerobit na ovladanie klavesami,ale tym by sa stratila hlavna jeho vyhoda,hmm.U TT to az taky problem nieje,lebo jeho ovladanie vychadza z kontextovej ponuky,skratka tuknete na obrazovku a vyskoci menu,v ktorom sa da prechadzat aj s klavesami.Ohladom map je to tak,ze na zapade pouzivaju obidva programy rvnakeho dodavatela a to je Teleatlas.na vychode iGO berie mapy od lokalnych dodavatelov a tie su omnoho lepsie.Situacia sa mozno zmeni po ohlasenom odkupeni firmy Teleatlas firmou TomTom,cim ziska najaktualnejsie mapy ale zaroven je mozne,ze bude stazovat pristup inym odberatelom k novsim mapam a ti sa nasledne asi obratia na druheho popredneho dodavatela,firmu Navteq,co si myslim bude fajn,lebo myslim maju lepsie mapy zapadu,plus lokalne mapy vychodu a mame vystarane ;) A TomTom nech si ide piskat.Dlho som uzival TT,ale iGO je o triedu lepsi.Len sa treba naucit pouzivat vsetky jeho moznosti a tych je neurekom ;) Cize zaver,ak chces dalej pouzivat iGO ,tak jedine nieco s WM ako uz napisal Marian,alebo napr. skusit,nieco od Mio,napr. A701.

    japoj10.12.2007 - 23:37 Trvalý odkaz

    tie TTM mapy s 99% pokrytim Sk su zatial len na PNA - inde TTM 7.x este nie je...
    IGO je sice graficky pekne ale na slabych masinach sa na TTM nechyta...
    aj obrazovka TTM sa mi zda prehladnejsia.
    A hlasovu navigaciu ma TTM o triedu lepsiu - IGO je strasne ukecane...

    ale mozno je chyba ze som odchovany na TTM - na SDA nic ine nebolo....

    pre smartfony aka SDA, SPV, (wm2003SE, WM5) ma dobre mapy teraz len GARMIN MOBILE XT mapy su tam od CONANu t.j. detto ako IGO..
    navigacia aj podla cisel domov a nielen v BA...
    app sa da stiahnut z GARMINU aj demo mapa...
    este sa objavila SK firma SYGIC s DRIVE ME a jeho klon MAPORAMA...
    pokrytie ala TTM - a ovladanie tiez velmi podobne...celkom prijemny pocin....