Samsung Galaxy S9+ - evolúcia po tretíkrát

  • Nightmare 16.03.2018 - 07:36

    https://m.youtube.com/watch?v=8bh9kq_hZmg
    Casto prepalene a hodne nerealne farby od Huawei. Take "omalovanky" ala Samsung. Stale ziram,ake fotky dokaze vykuzlit pol roka stary Pixel s jednym objektivom. Neskutocne. O tom stabilizovanom videu ani nehovoriac...

  • kentaur10004.05.2018 - 16:37 Trvalý odkaz

    Neviem, mal som Pixel 2XL, ale zase až taký zázrak tie fotky neboli. Resp. ako píšeš, bolo to skôr o "kúzlení" software ... niekedy to vyšlo super, ale veľakrát to proste to HDR fakt prepálilo. Teraz síce všetci využívajú všelijaké HDR výpočty a skladanie na zvýšenie dynamického rozsahu, aby sa priblížili veľkým čipom vo foťákoch ... vo väčšine prípadov sú však tie výsledky dosť zlé a neprirodzené. Podobne aj rôzne simulácie "bokeh"/rozostrenia veľkých svetelných skiel. Ale na FB či IG stačí. Čo má Pixel naozaj dobré, je predná selfie kamera. A stabilizácia videa, tak to žiaľ Huawei zaspal dobu, to je pravda.

    Janko Hraško11.11.2018 - 22:46 Trvalý odkaz

    A vieš čo je najväčšia sranda chlapec ???
    ŽE VŠETKY DISPLEJE NA IPHONOCH SU OD SAMSUNGU !!! A teda sú na 99.99% zhodné...

    Matej12.11.2018 - 17:42 Trvalý odkaz

    cikulin nie, nie su. Respektive zhodne su iba po HW stranke, kalibracia je ale uplne inde (a prave ta robi tie rozdiely)

    Dušan24.03.2019 - 14:41 Trvalý odkaz

    Dobrý deň,

    stojím pred voľbou sony xperia xz3 versus samsung s9+, oba vo verzii dual-sim, 64GB.
    Doteraz som bol užívateľom asi všetkých xperií (počnúc od xperia z až po z5, posledne som mal xperia xz premium).
    Pre je najdôležitejší rýchly multi-tasking, "nesekanie" aplikácií, väčšia výdrž batérie; stačí mi slušný foťák, nerobím žiadne profi fotky..
    Poradíte mi ktorý mobil je lepšia voľba - Samsung S9+, alebo Sony Xperia XZ3, oba 64GB a oba vo verzii dual-sim.
    Teším sa na odozvu, vďaka.
    dušan

    Tomas24.03.2019 - 14:57 Trvalý odkaz

    No ak si na Xperie zvyknuty tak potom nie je co riesit, ber Xperiu

    jarpo25.03.2019 - 11:56 Trvalý odkaz

    Pokial by som nehladel na cenu, tak xperiu. Z hladiska pomeru cena/vykon sa asi viac oplati s9+. Oba su dobre, ale ak si zvyknuty na sony, chod do neho.

    Tomáš Brestovanský16.03.2018 - 08:56 Trvalý odkaz

    Samozrejme a podporuje aj MU-MIMO 4X4. To je podľa mňa novinka, doteraz som sa stretol len s 2X2. Samozrejme je potrebný aj smerovač, ktorý to podporuje, aby si to vedel využiť. Chýba ale nová 60GHz 802.11ad Wi-Fi, ktorá má max prenosové rýchlosti 4,6 Gbps. Snapdragon 845 ju má.

    Tomas Van T16.03.2018 - 09:54 Trvalý odkaz

    Tie slúchadlá AKG sú ozaj až také dobré? Lebo tie, ktoré som dostal ku S8, hrajú celkom priemerne, až zle (porovnával som to aj s inými kusmi, všetko z Orange, všetko zle). Slúchadlá zo Samsungu S6 boli 10x lepšie. Nehovorím, že to je najdôležitejšia vec, ale tak zamrzí to, pri takej cene telefónu a pri tom ich marketingu.

    markos916.03.2018 - 10:11 Trvalý odkaz

    mne sa tiez zvuk z tych akg vobec nepaci,pouzivam na note8 airpods sluchadla z apple a tie hraju super :)

    shaggy16.03.2018 - 13:57 Trvalý odkaz

    No nic, ostavam pri S7... mozno S12 pride s niecim novym.

    David16.03.2018 - 15:59 Trvalý odkaz

    Úvodná cena mala byť nižšia než S8+ keďže sa žiadna evolúcia nekoná. A nepáči sa mi ten namodralý displej v menu. Iphone X tiež nie je dokonalý ale podla mňa má oveľa príjemnejšie farby, čo sa týka menu alebo sledovania filmov.

    Tomas16.03.2018 - 17:54 Trvalý odkaz

    Farby displeja si mozes upravit v nastaveniach. Toto je android, tu mozes vsetko. A dalej si tam mozes dat akykolvek launcher + temu, ktora ti zmeni farby menu, nastaveni, hornej listy, klavesnice atd.

    Stazovat sa na farby je nezmyselne, kedze ich uprava/zmena je otazka 2 minut.

    Evolucia je to mala, to uznavam. Keby mam S8+, o zmene ani nerozmyslam. A ani majitelia S7 podla mna o nic nepridu, ak S9 preskocia.
    Ale dnes takto stagnuju (takmer) vsetci vyrobcovia od Samsungu, Apple, Huawei, Sony atd...

    markos916.03.2018 - 18:02 Trvalý odkaz

    dawis mal som iphone x jeden den, predtym som mal asi 5rokov len iphony a ked som videl display x doma tak ma skoro porazilo, po 7plus to bolo neskutocne sklamanie, na x je display bud zlty alebo modry a ked si aj vsetko vypnes a skusas nastavit farby tak katastrofa, navyse je to maly a tazky mobil zo slabou baterkou a nekonecne dlhym nabijanim a to mam velku nabijacku z ipadu, kopa aplikacii este nie je vyladena na ten tvar obrazovky, no bol som stastny ze som x mohol na druhy den vratit, teraz mam note8 a som velmi spokojny, aj ked mi chyba ekosystem iOS ale zvykol som si, uvidime co prinesie apple na jesen, ale tohtorocna várka iPhonov je za mna katastrofa, posledny dobry iPhone bol 7plus

    David16.03.2018 - 21:33 Trvalý odkaz

    Neviem páni, pozrite si hocijaké videá na YT a uvidíte že biela v menu u ip X je skutočne biela a nie modrá alebo červená ako u Samsungu. Mal som S8 ten bol totálne do červena a je červený aj na YT videách u iných užívateľoch a takisto S9/+ je do modra všade. Na mojom ip X je biela bielou (nemusím nič nastavovať, ono to ani nejde ale funguje to na 100%), farby sú v rámci OLED displeja veľmi príjemné u Ip X. Veľa recenzentov tvrdí presne to isté že displej u iP X je na pohľad oveľa príjemnejší s reálnejšími farbami. Do vojny sa mi nechce ísť, ja som len napísal svoj názor :)
    Čo sa týka fotenia u S9+ fotky sú vo väčšine prípadoch ostrejšie než u ipX ale farby sú úplne niekde mimo.

    markos916.03.2018 - 22:52 Trvalý odkaz

    dawis ja som velky fanusik apple ale x je naozaj najvacsi pruser apple staci si pozriet zahranicne diskusie frustrovanych majitelov, ale tak kazdy nech si kupi co sa mu paci :)

    Tomas17.03.2018 - 14:05 Trvalý odkaz

    Dawis, oled displeje se relativne roznorode z hladiska, ze jeden vyrobeny batch moze mat celkovo ine farebne podanie ako dalsi. Je to zatial ich vlastnost a zaroven nedostatok. Ty mas zrejme stastie a mas akurat ten biely. Ale moze sa stat, ze ludia narazia aj na zltsie, ci modrejsie, ako tvrdi markos9. To iste je u Samsungov. V jednom videu to raz ukazovala napr Erica Griffin, ked mala 2 rovnake telefony (od Samsungu) ale kazdy mal ine farebne podanie.

    Peter17.03.2018 - 17:59 Trvalý odkaz

    ja mam iphone X a jedná z mnoho vecí čo ma na ňom vytáčajú je megažltý displej (vypnutý filter modrého svetla, aj truetone). Ak pozriem na neho z uhla do 40 stupnov je biela celkom biela (až modrá alebo ako to popísať, proste biela ako má byť) ak pozriem z ulhu ako sa na mobil pozeráte normálne, ked s ním pracujete je displej hnusne žltý.
    Ak by mi niekto dal aspoň 1000€ za neho (256gb verzia) tak ho predám ihneď aj s krytmi v cene za dalších 70€.
    Jedina fajn vec na nom sú reproduktory, inač mi nič nenapadá.
    Joo a aby som nezabudol, ten super vyladený systém nazvaný iOS, by som premenoval na chaOS, lebo horšie vyladený mobil som nemal minimálne za posledné 3 roky, a to som mal možnosť využívať mobily v cenovej relacii 150 - 1000€. Iphone X mi mrzne, seká, laguje (hlavne pri 30 a menej percentách batérie laguje tak veľmi, ze ho musím reštartovať). Ked mam zapnutu iba 1 aplikáciu, napríklad youtube alebo safari (a na pozadí nič) tak na minutu zamrzne a nedá sa nič s nim robiť (ostáva iba čakať kedy sa rozhodne zase fungovať) a to sa deje veľmi často. Takisto ked ho porovnám so samsungom s6, ktorý momentálne používam ako sekundárny telefón, tak S6 je rýchlejší, rýchlejšie načítava internetové stránky (aj ked porovnávam Gchrome na iphone a samsungu s6 aj ked porovnávam Safary a Gchrome), rovnako rýchlejšie načitáva youtube (či zapnutie aplikácie, či načítavanie videí), o nabíjaní ani nehovorí, pri skoro rovnakej kapacite batérie je dlžka nabíjania z 0 na 100% cca o 2 hodiny kratšie u Samsungu, dalej xko nepodporuje alebo podporuje iba obmedzene rozne aplikácie ktoré využívam, režím portrét je úplna hovadina, a nikdy neodfotí fotku, ktorou by som sa mohol pochváliť (ani na 5ty pokus) a normalne sa ju hanbím ukázať, že to fotil 1400€ telefón. Ďalšia "super" vec je FACE ID, väčšiu hovadinu som nevidel. Telefon mi odomkne až na 3ti krát a to v 2 prípadoch z 5tich. Telefon musí byť skoro uplne rovno, inač to ani nezaregistruje že nejaká tvar sa ho snaží odomknúť. Pár krát do týždňa sa stane, že telefon musím restartovať aby si telefon spomenul, že ma v sebe aj FACE ID a odomykal ňou a nepýtal stále iba číselný kód.
    Je veľmi veľa veci na tomto telefone, ktoré nefungujú ako majú a bolo to tak pri verzii systému, ktorá bola hneď pri jeho kúpe, ale aj pri dalších aktualizáciach softvéru až doteraz.
    Tieto chyby mi potvrdili aj moji dvaja známi (ako dlhodobí používatelia apple produktov a momentálne používatelia Xka) no hlavne sa sťažujú na tu FACE ID kameru, že im blbne tak ako som vyššie spomenul). (na množstvo podobných chýb ma upozornil aj kamarát, ktorý vlastní iphone 7plus)
    Pozn.: môj posledný iPhone bol 4s a odvtedy som používal iba zariadenia s androidom. Z tých som mal minimálne 2 vlajkové lode ročne (pochopiteľne od rôznych výrobcov), keďže som zanietený do smartfónov. Môj momentálny najnovší mobil je iPhone X, a jej to rozhodne môj posledný mobil od Apple. Na jeho kúpu ma nalákali priatelia, ktorí stále dookola omieľali, že aké sú iphony super a že ako veľmi sa zmenili od doby kedy som vlastnil 4s, tak nech vyskúšam zase iOS a presvedčím sa sám. Tak som si povedal, že ak mam vyskúšať, tak pôjdem do najlepšieho čo Apple ponúka a má na trhu. No ak toto je to najlepšie čo majú v portfóliu smartfónov, tak radšej .....
    Pravdu povediac, iphone ma výhodu zameranú na edit videí (vďaka jeho výkonu a zameraní systému na takéto činnosti), inač dosť zlyháva v porovnaní s konkurenciou a jeho uzavretosť mu vôbec nedopomáha. Iphone X využívam v podstate iba na telefonovanie, keďže S6 je pre mňa v porovnaní s Xkom pohodlnenším a lepším mobilom a robím na nej všetko čo potrebujem, či zdĺhavé a zložitejšie činnosti či rýchle zhliadnutie stránok na internete. Veľmi som sa smial, keď mi kamarát povedal túto vetu: "Odkedy mám iPhone 7Plus, odvtedy používam notebook ako nikdy predtým. Keď som mal telefón s androidom, tak som mal notebook zapnutý raz za týždeň, no teraz ho potrebujem mať zapnutý skoro stále." No a ja túto vetu potvrdzujem. Už sa teším, keď príde ten deň a konečne sa ho zbavím.

    Ospravedlňujem sa za rozsiahlejší komentár, no tak to po cca 3 mesiacoch s iPhonom X vidím ja, a to by sa našlo ešte viac vecí, no napísal som len tie čo mi napadli len tak, nechce sa mi to podrobnejšie rozoberať a rozmýšľať nad inými vecami čo mi prekážajú, nie sú dobre dotiahnuté do konca alebo nad tými, ktoré tam niesu vôbec.

    David17.03.2018 - 20:41 Trvalý odkaz

    Mne nič nemrzne, biela je bielou a FaceID mi odomyká tak s úspešnosťou 90-95%, dokonca aj so slnečnými okuliarmi, či čiapkou atď. Ja som si kúpil ipad charger za 20€ a nabíjanie je podobne rýchle ako u Samsungu, no X sa už prehrieva rovnako ako iné značky s rýchlym nabíjaním. Je to aj tak jednodňový telefón a väčšina ľudí ho dobíja v noci, takže doba nabíjania aj s origo nabíjačkou podla mňa skoro nikoho netrápi. Mňa najviac trápi slabý signál wifi pri smartfónoch. Tam kde mám so svojím notebookom plný wifi signál mi všetky mobily nájdu max. 1 čiarku s neustálym odpájaním a ani ip X nie je výnimkou. Najviac sa teším na budúce vyriešenie tohto problému.

    Lenka Ivančíková17.03.2018 - 22:21 Trvalý odkaz

    X-ko pouzivam od uvedenia na SVK trh. Displej pohoda, vydrz kludne aj dva dni, pri pouzivani navigacie, intenzivnejsieho fotenia a podobne vydrz logicky klesne. Nabijam v noci, netrapi ma to. cez den nabijam nabijackou od iPadu a do 2 hodin mam nabite doplna. Na vyladenost systemu nadavam aj ja, ale nie je to o nic viac nez na Android v Xperii XZ Premium, ktoru mam teraz. aj tam mi system obcas sekne a zavrie aplikaciu. no problemy, ktore opisujes, nemam. s rychlostou uz vobec nie. Face ID funguje tak na 85 %. Ani odtlacok prsta mi nie vzdy iny telefon zoberie na prvykrat. V rezime portret mam vyfotenych mnozstvo krasnych fotografii (nielen ludi), ktore sa urcite nehanbim ukazat. neviem, kde robis chybu.

    tibikee7718.03.2018 - 09:56 Trvalý odkaz

    Je to velmi jednoduche, Oskar ziadne X-ko nema a pracuje v predajni Samsungu..

    kalliopp18.03.2018 - 12:47 Trvalý odkaz

    Ako je to, prosim, s dual sim 4G a dual SIM VoLTE? Podporuju to Samsung Galaxy S9/S9+ s Exynosom? Smerujem k tomu, ze ak do dual sim S9/S9+ vlozim Orange SIM aj Telekom SIM naraz (VoLTE aktivne na oboch SIM), ci budem moct vyuzivat VoLTE na oboch sucasne aktivnych SIM. Pokial viem, zatial to dokaze Huawei Mate 10 Pro dual sim. Neskusali ste to nahodou na S9/S9+?

    David18.03.2018 - 15:53 Trvalý odkaz

    S9+ má len 4G + 2/3G. Takže neumožňuje mať súčasne zapnuté 4G na oboch kartách, no dá sa v menu nastaviť, ktorá karta má byť 4G a ktorá 2/3G, teda netreba vymieňať sim karty.

    Peter19.03.2018 - 18:31 Trvalý odkaz

    hej no, tibikee máš pravdu, a k tomu ešte mám na predajni meizu, aligator a iné čínske značky... Počkať, niesom ja náhodou Stanley? (KAPPA)
    spomenul som iba s6, lebo ho teraz používam súčasne a nepamatám (minimálne od nového roka) aby sa mi nejaká aplikácia zatvorila, padla alebo zamrzla a celkovo sa jednoduchšie a intuitívnejšie používa S6.
    S tým lagovaním pod 30 % to už tak nieje ako začiatkom marca, teraz pozorujem časté lagovanie a veľmi pomalé animácie ak ukazovateľ batérie ukazuje 10 a menej %. Ale všimol som si, že ak je batéria nabitá na 50 a menej %, tak moj iphone má tendenciu častejšie mrznuť, sekať, respektíve dlho načítavať aplikácie alebo internetové stránky.
    K tomu režimu "portrét", jasné vyjde aj pekná fotka, veľmi často sa mi stane, že práve naopak, urobím zlú. (neviem prečo, ani kde je chyba. Naopak, klasický automatický režim má pekné fotky a tam vyjde skoro každá fotka ideálna, a ak nie, tak si vyberiem jednú z funkcie "livefoto")

    *Kappa - emotikon používáný na streamovací službě twitch.tv vyjadřující sarkasmus, ironii

    Neviete náhodou akú rýchlosť zápisu a čítania majú pamäťové úložiska v SG s9/s9+ ?

    Sategi_8219.03.2018 - 22:12 Trvalý odkaz

    Ja len k tym stuplom AKG, mam ich k s8 a podla mna hraju paradne. Sluchatka menim casto a mam ich mnoho a nikdy som nemal lepsie hrajuce stuple kupene k telefonu :)
    Mam aj iPhone a tie ich sluchatka su dobre len tak na telefonovanie...

    martian19.03.2018 - 22:23 Trvalý odkaz

    AKG u Note 8 - hraju dobre, no za ten kabel by niekomu mali strhnut premie na riadne dlho.

    Dušan29.03.2019 - 21:51 Trvalý odkaz

    dobrý večer, vďaka za vaše názory, zajtra je deň D, sám som zvedavý, pre čo sa rozhodnem.

    Martin25.11.2019 - 12:08 Trvalý odkaz

    Ahojte. Poradte... Da sa na S9+ nastavit "Rezim jedneho tuknutia" ? Ako? Kde?