Samsung Galaxy Camera 2

  • Martin Hombauer 02.01.2014 - 20:39

    Škoda, že nespravili verziu so SIM kartou (ale možno sa to zmení). Ani 2000 mAh batéria nespôsobila v mojich očiach nadšenie. Galaxy S4 zoom mi príde rozumnejší pracovný aj zábavný nástroj (silnejšia batéria, SIM...) a ak toto bude také spomalené, ako prvá generácia, môžu v Samsungu na úspech rovno zabudnúť. Už teraz som veľmi zvedavý na dojmy z reálneho prístroja. Aby som len nekritizoval, základná ohnisková vzdialenosť 23 mm a svetelnosť objektívu F2,8 sú výborné hodnoty.

  • Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease02.01.2014 - 23:00 Trvalý odkaz

    A načo by tá verzia so SIM bola dobrá?

    Každý normálny mobil vie zdielať dáta cez BT a WiFi.

    Richard Hombauer03.01.2014 - 00:17 Trvalý odkaz

    Z tohto pohľadu máš pravdu. Len keď sa ti ten mobil vybije... (zdieľanie dát nie je práve najúspornejšia funkcia mobilu)
    Tento prístroj vnímam ako poteciálnu voľbu pre ľudí v teréne (realiťáci, redaktori, reportéri...), ktorí by tú dátovú SIMku vo foťáku s objektívom 23 - 483 mm (po prepočte na kinofilm) mohli oceniť. No nie?

    Profile picture for user mental.disease@centrum.cz

    mental.disease03.01.2014 - 04:47 Trvalý odkaz

    veď hej. ale je to ako u tabletov - nezaujíma ma slot na sim ak to ma wifi.
    skôr si myslím, že väčší problém je:
    predpoklad, že potrebujem fotky v teréne odosielať. aké sú možnosti?

    za A, vyberiem sim kartu z mobilu a vložím do foťáku - nepraktické

    za B, bude mať extra sim s ďalším dátovým balíkom - drahšie

    za C, počkám, pripojím sa na najbližšiu wifi - ne-operatívne

    za D, najbližší wifi (router/hot-spot) je môj smartfon, pretože dáta potrebujem tak či onak - D je správne ;-)

    MJ03.01.2014 - 12:04 Trvalý odkaz

    B je správne, nakolko dalsich 10 eur mesacne, co si das do nakladov nezrujnuje tvoju firmu.Alebo si zakupis inernetovy balik od O2: " Internet na deň " a mas 400 MB dát iba za 0,50 € denne. Zaplatis len za tie dni, počas ktorých internet využijes. Takze ak sa ti to stane 3x do mesiace tak ta to vide na 1,5 Eur. Skoda toho SIM slotu

    Marián Petrík03.01.2014 - 12:17 Trvalý odkaz

    richard sa rozplýva nad svetelnosťou 2,8, ale na dlhom konci ohniska je to až 5,9. a ak zoberieme všeobecne známy fakt, že priebeh svetelnosti je u samsungov zlý, tak tých 2,8 bude skutočne len na tom krátkom ohnisku. druhá vec je to, že camera1 aj zoom fotili mizerne. podľa mňa ďalší zbytočný prístroj vhodný akurát pre ľudí, čo sa nevyznajú v digitálnej fotografií. tých 16mpx na tak malom snímači tiež nevzbudzuje moju dôveru. vzhľadom na malý snímač a svetelnosť 5,9 sa treba pripraviť na riadnu difrakciu. k tomu agresívne odšumovanie ala samsung a veľká kompresia ala samsung sú predpoklady pre snímky slabej kvality.

    Peter03.01.2014 - 12:27 Trvalý odkaz

    ?
    http://www.digimanie.cz/recenze-samsung-wb850f-fotici-bezdratova-naviga…
    predpokladam ze objektiv bude rovnaky ako u WB850f
    Nikto necaka ze to bude fotit ako zrkadlovka a ak hej je mi ho luto.
    a k tomu ze snimac ma 16MP no napr sony dava do 1/2,3 snmaca 20MP a to uz je fakt sumitko a pritom sa s tym este hrdi. 16MP je taka max rozumna miera aj ked 12 by bolo lepsie. Zial vela ludi prave podla poctu MP hodnoti fotak.
    velky rozdiel oproti galaxy camera prvej generacie ale nevidim takze ziaden zarak to nebude.

    Marián Petrík03.01.2014 - 12:36 Trvalý odkaz

    na ten snímač maximálne 12mpx. čítal som veľmi podrobnú recenziu na sony s 20mpx. kúpi to len skutočný hlupák. tak mizerne to fotí.

    Richard Hombauer03.01.2014 - 13:06 Trvalý odkaz

    fry, kubas, suhlasim s vami. no, co sa tyka svetelnosti, v horsich svetelnych podmienkach nevidim dovod "zoomovat". kedze najkratsie ohnisko = najmensi vplyv roztrasenej ruky, ziaduce pouzitie na oslavach (co najviac ludi v zabere), atd. takze clona 5,9 na konci je sice slaba, ale v tejto kategorii pochopitelna (pri 483 mm po prepočte na kinofim budu tie zabery tak ci tak ziadat velmi vela svetla, aby neboli roztrasene, a tak ci tak budu kvalitativne mizerne). a bez SIM karty to skutocne straca vyznam. Internet na den je idealnou sluzbou pre pouzitie v takomto pristroji.

    ondrakomous03.01.2014 - 13:43 Trvalý odkaz

    dneska ceny profikompaktu zacinaji nekde na 250euro, Olympus XZ-1, Samsung EX2F, canon s110, s timto se samsung vubec nechyta, musel by nabidnout neco fakt vyjimecnyho, vsechny tri kompakty, ktery sem jmenoval nabizi svetelnost pod 2. Nekdy ve spatnych svetelnych podminkach musite zoomovat, treba na koncerte, kdyz nemate moznost prijit bliz. Se svetelnosti 5,9 nemate sanci fotit ve spatnych svetelnych podminkach, je to prakticky nepouzitelne a takove spatne sv. podminky jsou u nas celou zimu. Myslim, ze doba znacne pokrocila a uz to neni jak driv, kdy lidi zajimal jenom zoom a pocet megapixelu.

    Marián Petrík03.01.2014 - 13:51 Trvalý odkaz

    treba sa na to pozrieť aj trochu inač. maximálne ohnisko automaticky nastaví clonu 5,9. to znamená, že je treba fotiť na dlhší čas, alebo zvýšiť iso. oba prípady sú nanič. dlhší čas pri ohnisku 483 mm nikto neudrží. tak potom príde do úvahy vyššie iso. dovolím si tvrdiť, že camera2 bude šumieť už pri iso 200. z toho vyplýva, že prístroje 20 a viacnásobným zoomom nemajú opodstatnenie. komu skutočne záleží na fotení, tak pri kompaktoch by nešiel nad zoom 10. a hovorí sa, že najlepší zoom sú nohy. chápem výrobcov, že vyrábajú kadejaké takéto srandičky. je to marketing. drvivá väčšina ľudí fotí aj tak na automatiku a vôbec sa nezamýšľa nad kvalitou fotenia. a pre takýchto ľudí sa podobné prístroje robia. svojimi parametrami ohurujú, ale nie toho, čo o tom niečo vie. ešte občas používam aj svoj 7ročný canon s3. tam bola svetelnosť 2,7-3,5. to dnes dosahuje len veľmi málo kompaktov. aj keď sú už prístroje s nízkou svetelnosťou počas celého ohniska. na záver len taká rečnícka otázka. komu je na čo kompakt s ohniskom nad 1000? a už sa predsa vyrábajú