Reklamacia !! Ako postupovat

  • 13 príspevkov
  • tyrrit 07.09.2007 - 19:11

    kedze vieme o kazivosti 6280. Dal som dnes na reklamaciu, lenze zhoda nahod sa mi dostalo do usi to ze Orange vybavuje takmer vsetky reklamacie ako ze ich odbije tym,ze si za chybu moze sam zakaznik. Teraz sa pytam ako proti tomu postupovat a ako sa branit. Predsa ja nemozem vediet ci to nieje len tah na mna, aby mi nemuseli dat nahradu alebo kompenzacie.
    Proste mam ho poskrabany a pod.. ale nalieham na to ze aby som vedel ako dalej a ako sa zachovat.

    Dakujem za vase rady a pripomienky na danu temu priatelia.

    Inac vada bola nasledovna: Telefon nema cisty signal pri telefonovani (vypadavanie zvuku, chrapcanie v sluchadle, vystrazny ton je akysi cudne unejuci a mobil sa sem-tam vypne a zapne)

  • benko07.09.2007 - 19:21 Trvalý odkaz

    drzim palce.ja som reklamoval K700i.Joystic smerom hore nefungoval.poslali mi foto ze bol zateceny kvapalinou a nemam narok ma zarucnu opravu.koktakty boli zoxidovane ,ale kamarat v inom servise mi to spravil za 1 den.povedal mi ze ked telefonujeme tak sa fon zarosi a to je problem ktory servisy neakceptuju

    cejko07.09.2007 - 19:55 Trvalý odkaz

    mt je poskrabany po pade ? Ak ano, jedna sa o mech poskodenie a v takom pripade sa na mt zaruka nevztahuje. Po pade moze dojst na zakl doske k studenym spojom medzi doskou a suciastkou... alebo k poskodeniu samotnej suciastky (prasknutie atd)

    Marek07.09.2007 - 20:15 Trvalý odkaz

    aj ja som mal problem a tiez mi odobrali pravo na reklamaciu z dovodu oxidacie /najma mi odobrali celu zaruku/. pritom ten telefon som mal len doma, nikde som ho nenosil. ale vsimol som si ze oni davaju tie telefony do sackov a tak posielaju. v zime pri prechode z tepla do studena a spat to moze robit problem.

    mimochodom som ho reklamoval len pre neschopnost odoslat MMS.

    tyrrit07.09.2007 - 20:29 Trvalý odkaz

    mt je poskrabany po pade ? Ak ano, jedna sa o mech poskodenie a v takom pripade sa na mt zaruka nevztahuje...

    poskrabany je cely, od pouzivania a beznych padov, nic radikalne. len nechapem s cim suvisia poruchy, som zvedavi aka bude reakcia z orangeu, pocul som uz vela o tej oxidacii..ale castorkrat to moze byt zamienka.
    Ako teda dat veci na rovinu,ako zistit co skutocne je s telefonom, aby nemohli vydat klamlive stanovisko? hmm

    Predsa podla skrabanca nemozu zistit ze mi padol a nasledne to je ta chyba!

    Marian07.09.2007 - 20:45 Trvalý odkaz

    No vidis, a ono je to uplne naopak. Ja som nemal nikdy telefon, ktory bol "cely doskriabany", napriklad Nokiu 9300i som predaval uplne bez skrabanca po 9 mesiacoch pouzivania, Nokiu E70 mam teraz pol roka, predomnou ju mal jeden uzivatel tuto z fora, ked som ju kupoval mala lahko osuchane dve kontextove klavesy a joystick a odvtedy sa na nej nic nezmenilo... Keby si sa o telefon staral, tak by nemal ani skrabance a ani by si sa nebal o servis.

    A vobec nedrzim telefon v bavlnke...

    kameo07.09.2007 - 20:48 Trvalý odkaz

    Oni poslu tel. do servisu a tam to posudia. Samozrejme, ak by chceli zrusit zaruku kvoli tym skrabancom a podozreniam z padu a naslednom vyskyte vady, tak si doklad o vybaveni resp. neuznani reklamacie odloz a daj si tel. posudit a opravit na vlastne naklady do autorizovaneho servisu a zaroven poziadaj, aby ti v protokole uviedli aj zaznam o povode zavady t.j. z akeho dovodu sa vada vyskytla ci sa jednalo o mechanicke alebo ine poskodenie alebo islo o vyrobnu vadu. Ak islo o vyrobnu vadu, teda zarucnu, tak s tym protokolom a uctom zajdes do predajne a poziadas o preplatenie opravy. Ale to by bol extremny pripad, aby znackovy servis predajcu sa mylil. Potom by si to uz musel riesit len sudnou cestou.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn07.09.2007 - 21:01 Trvalý odkaz

    no ako a kedy zacal byt tvoj fon poruchovy, ak bol od predaja taky, aj napriek niekolkym skrabancom, skus reklamovat. Ak ti to neskor zacal robit po par 'beznych' padoch, tak sa o reklamaciu ani nemusis snazit.

    Ja som reklamoval svoj fon, koli zlej reakci klavesy a joysticku, reklamaciu neuznali s tym ze mi poslali aj foto skorodovanej dosky pod klavesnicou (k750i). Moc som im neveril, tak som si fon rozobral a bohuzial mali pravdu :)
    Inak ja mam s reklamacou v Orange bohate skusenosti, ked ze kazdy fon ktory som mal od nich tam skoncil a max. spokojnost. Jedine co mi neuznali bola prave ta klavesnica a za to som si mohol sam

    Quo08.09.2007 - 00:03 Trvalý odkaz

    je aj dolezite, ako sformulujes reklamaciu. ja mam s reklamaciami uz bohate skusenosti :lol:
    nebol problem ani s tym, ze som fon neprevzal priamo v predajni a poslal som ho znova do servisu. Co sa tyka skorodovania a podobne. Uplne staci, ak ma niekto fon napr v kupelni, staci, aby sa vytvorila para a problem je na svete - neprejavi sa hned, moze nastat - respektive problem sa prejav az po par mesiacoch - rovnako je tomu tak aj v zime - prechod z chladu do tepla a podobne...
    Ak si si ale 100% isty ze sa nic podobne stat nemohlo, nedaj sa odbit. Ja som 1 reklamaciu riesil az cez SOIku a nasledne som bol uspesny.
    A co sa tyka poskrabaneho fonu a podobne, ty nereklamujes vadny, respektive poskrabany kryt, ale nieco uplne ine, a je na tebe, ake stanovisko zaujmes pri vysvetlovani, ze ti naozaj nespadol...
    Keby si napr videl, ako zreklamoval Skic pred par rokmi 1 Alcatel - a uspesne, by si sa zasmial :lol:
    Vela zdaru a ziaden strach
    BTW: ak by bol nejaky problem, ktory by servis potreboval prekonzultovat, neboj, oni sa ti ozvu - rovnako aj v pripade, ze by sa nejednalo o zarucnu reklamaciu a potrebovali by sa uistit, ci si opravu chces zaplatit a podobne - ale,to su uz trosku extremy

    warior08.09.2007 - 13:20 Trvalý odkaz

    priatelke nezunali reklamaciu, ani sa necudujem, nasli tam kdesi koroziu, ale fakt pokial ho mala v kupelke ked sa tam sprchovala... para... no co vam na to poviem, zjazdil som, ju nevedela...
    Ja sam som bol par krat reklamovat telefon, uspesne... tiez by som vam o tom mohol rozpravat :D

    tyrrit10.09.2007 - 01:03 Trvalý odkaz

    Vada zo signalom bola od zaciatku, ale myslel som si ze orucha je ba druhej strane :)
    A ostatne problemy nastali neskor.