Recenzia K750i, prva na Slovensku, prva na fony.sk

  • 210 príspevkov
  • Marian 03.06.2005 - 21:30

    Upozornenie! Kvoli waperom, je druha cast recenzie v druhom prispevku aj s par obrazkami (300kb)

    Vsetky ostatne obrazky, vratane tych, ktore su fotene Clarou, su dostupne v galerii na www.fony.sk/photos klikanim na jednotlive obrazky sa Vam otvoria zvacsene, fotene Clarou v plnom rozliseni, je to jednoduchy html dokument, zobrazia ho aj waperi s dostatocnym objemom predplatenych dat (celkovo okolo 9MB pri prezreti vsetkych fotiek v plnom rozliseni, thumbnaily 500kb)

    Recenzia

    Zakladna charakteristika

    Rozmery: 100x46x20.5 mm
    Hmotnost: 99 gramov
    Displej: aktivny, 176x220 bodov, 262 tisic farieb
    Pamat: 32 MB interna, pamatove karty MemoryStick Pro DUO do kapacity 2GB
    Fotoaparat: 2MPix
    SMS, EMS, MMS, CB, e-mail,
    GPRS triedy 10
    Java Micro 3D Capsule, WAP 2.0 , radio s RDS, MP3 prehravac,
    IrDA, Bluetooth, USB kabel
    Bateria Li-Pol 900 mAh
    Obsah balenia: telefon, bateria, MemoryStick Pro DUO 64MB, adapter pre MS, nabijacka, USB datovy kabel, prenosne handsfree, CD, manual

  • Marian03.06.2005 - 21:31 Trvalý odkaz

    Prvy pohlad

    http://www.fony.sk/photos/se_k750i/thumbs/frontm.jpg

    Z automobiloveho priemyslu sme si zvykli, ze retrostyl je automobilkam velmi blizky, Volkswagen ma svoj New Beatle, Cooper zase Mini, no zvacsa sa jedna o modely, ktorych korene siahaju do polovice minuleho storocia a navrat k ich dizajnu nie je nicim zvlastnym. No nepamatam sa ze by nejaka firma zacala vyrabat "retro" model tak ako to urobil SonyEricsson v pripade K750i a jeho predchodcu T630. Pre ludi, ktori povazuju T630 Liquid Black za model s jednym s najkrajsich dizajnov a K700i sa im zda byt velmi industrialna, je tu prave K750i s kodovym menom "Clara", ktora v sebe snubi vsetky tie krasne prvky dizajnu T630 a najmodernejsiu techniku v podani svedsko-japonskeho vyrobcu...

    Displej

    http://www.fony.sk/photos/se_k750i/thumbs/displaym.jpg

    Clara je telefon klasickej konstrukcie, vyrobenej z kvalitnych plastov s matnym povrchom. Celna strana je rozdelena na dve priblizne symetricke polovice. Horna polovica je vyhradena pre rozmerny displej schopny zobrazit 262 tisic farieb pri rozliseni 176x220 bodov. Displej je vyborne citatelny aj pri priamom slnecnom svetle. Nestandardne je dolna hrana displeja zapustena pod uroven klavesnice, cim je zabezpecena vacsia ochrana plastoveho krytu proti odretiu, konci az pri hornom okraji aparatu a su v nom tri okruhle otvory "sluchadla". Jeho povrch je dokonale hladky a tym ma aj vyborne "daktyloskopicke vlastnosti". Nastastie sa da lahko prelestit a tuto neprijemnu vlastnost ma len tychto 20 percent povrchu aparatu. Jas displeja je mozne nastavit v 6 stupnoch, co ma priaznivy vplyv na vydrz telefonu. Graficke prostredie je jednoducho notoricky zname grid menu SonyEricsson, hlavna ponuka zlozena z 12 ikon. Po novom je menu este animovanejsie ako kedykolvek predtym. Vyznamnou vlastnostou ale je, ze animacie nijak nespomaluje rychlost menu, naopak menu je velmi rychle a vyraz pomaly Erik patri minulosti. Subjektivny dojem je skor dany faktom, ze clovek prirodzene caka kym sa mu v tych par desatinkach sekundy cele menu rozbali ;) V menu je mozne ako sme zvyknuti pohybovat aj pomocou klavesovych skratiek. Druha a tretia uroven menu je textova okrem menu Spravcu suborov, kde sa nachadzaju piktogramy hlavnych zloziek a menu Java aplikacii, kde sa pri textovom nazve aplikacie zobrazuje aj obrazok charakterizujuci aplikaciu. Novinkou je aj rozsirene pouzitie horizontalnych ponuk. Aj v tomto sa SonyEricsson vracia k filozofii nastolenej Ericssonom.

    Ovladanie

    Priestor medzi displejom a klavesnicou je vyhradeny pre tri funkcne klavesy, ku ktorym sa neskor vratim, a 8 smernemu joysticku s potvrdzovacou funkciou. Oproti predchadzajucemu modelu je joystick Clary hlbsie zapusteny do tela pristroja, no je uzsi a preto sa ovlada lepsie. Osem smerov je vyborne vyuzitelnych vo vstavanej hre Air Combat 3D.

    Klavesnica

    Klavesnica ma standardne rozlozenie, kladie primerany odpor. Podsvietenie je podobne ako u T630 biele, no klavesy tentokrat nie su priesvitne. Klavesy nemaju ziadnu volu a pisat na nich je radostou (aj pre mna, ako cloveka zmlsaneho rozmernou klavesnicou Motoroly V3 RAZR). Novym prvkom je 5 funkcna klavesa nad joystickom. Ukryva sa pod nou kontextove menu, ktore obsahuje najcastejsie pouzivane funkcie telefonu ci ulozene zalozky z WAPu. Zaujimavostou je aj zdruzovanie vsetkych udalosti ktore sa nachadzaju v aktualny datum v kalendari ci prichadzajuce spravy. Prijemna pomocka ulahcujuca pracu s telefonom.

    Vrchna strana telefonu patri vypinacu a oku infraportu. Spodna strana telefonu je vyhradena novemu FastPortu. Novy port pouzil SonyEricsson v nasich koncinach prvykrat, budeme si nan musiet zvyknut. Jeho pouzitie ma svoje pozitivne aj negativne stranky. Pozitivom su vyssie rychlosti prenasanych dat, negativ osobne vidim viac. Prvym je, ze ak ste mali zakupene prislusenstvo k starsim modelom, bude vam nanic, pretoze nie je kompatibilne, druhym a podla mna zavaznejsim je, ze na rozdiel od stareho portu, novy neumoznuje sucasne nabijanie telefonu a pripojenie HF sady. Skoda. Lava strana telefonu je vyhradena pre tzv. Music button. Tento velmi uzitocny gombik sluzi na spustanie prehravaca medii a pripadne zapnutie pauzy bez nutnosti odomykat klavesnicu a vstupovat do menu telefonu. Dalej sa tu nachadza pryzova zatka ukryvajuca slot pamatovej karty. Stretol som sa s nazorom, ze zatka zhorsuje pristup k pamatovej karte. Osobne si myslim, ze naopak zatka ma vybornu hrubku, ktora znesnadnuje nahodne otvorenie slotu ci zatecenie tekutin do utrob telefonu. Rychla vymena pamatovky je tak otazkou zvyku. Pravej strane telefonu dominuju dva prvky - spust fotoaparatu a koliska zoomu/hlasitosti.

    Multimedia (Fotoaparat, Video, Radio, Prehravac zaznamov, USB Mass Storage)

    http://www.fony.sk/photos/se_k750i/thumbs/hand1.jpg

    Popisom pravej strany sa priamo dostavame k snad najvacsiemu lakadlu tohto modelu - 2MPix fotoaparatu. Jedna sa o fotoaparat s CMOS cipom (v polovici leta sa zacne pred

    branimir03.06.2005 - 22:48 Trvalý odkaz

    pekne Atlis, pekne fotky, mohlo byt viaaac a kde sa da stiahnut video z Clary ???

    Marian03.06.2005 - 23:01 Trvalý odkaz

    Video je pod tymto linkom...

    www.fony.sk/obr/MOV00002.3gp

    Mal som ho velmi kratko, ale este nejake fotky pribudnu, som dohodnuty s TRiFom, ze mi posle fotky fotene v noci...

    trif03.06.2005 - 23:04 Trvalý odkaz

    Chcem podotknut,ze telefon nema sk menu. Dalsie skusenosti sem budem priebezne pridavat. Fotky robene v uplnej tme a aj za sera urobim neskor a poslem je na uverejnenie sem. Video tiez nejake natocim. Atlisku pekna recenzia. TRiF

    trif03.06.2005 - 23:24 Trvalý odkaz

    Inak viem,ze je to malo,ale chcel by som sa aspon takto podakovat ARROWowi za sprostredkovania predaja tochto telefonu. A79 velka VDaka. :)

    Marian03.06.2005 - 23:41 Trvalý odkaz

    Jeziiiis, ludia... Absolutne sa ospravedlnujem... DAKUJEM TRiFko za to ze si mi umoznil toto vsetko napisat, patri Ti VELKA vdaka...

    stanleyjr04.06.2005 - 00:14 Trvalý odkaz

    recenzia.skoda ze nejde cez wap.
    este otazka,ma clara diodu ktoru t6x0 nemali?
    ak ano je pri nabijani stale zelena alebo uz meni farbu?
    dakujem :badgrin:

    Marian04.06.2005 - 00:26 Trvalý odkaz

    LED-ka nie je, teda jedine ze by bola vedla infra, ale nic som si nevsimol...

    Arrow7904.06.2005 - 01:27 Trvalý odkaz

    Inak viem,ze je to malo,ale chcel by som sa aspon takto podakovat ARROWowi za sprostredkovania predaja tochto telefonu. A79 velka VDaka. :) :lol: mne nedakuj, ja som ju len presunul :) Som rad, ze som mohol pomoct pri kupe :)

    aquila04.06.2005 - 01:34 Trvalý odkaz

    par korekcii:

    k750 NEMA USB mass storage. to ze to tu pises je prinajmensom zavadzajuce :) ale ked mohol k700 meetovat kameru (aka generatoch nahodnych farebnych flekov) a mat az 1,3 mpix, tak prosim. SE je zavadzanie vlastne :)

    USB mass storage sa zhruba od roku 1998 nemeni. je to totiz standard! :)a nejake viera v podporu v SP3 je prachsproste zavadzanie a tliachanie :) jedna sa o propietarne riesenie firmy sony (ani nie tak SE). dovodo podpory v macoch je uplne iny a daleko prozaickejsi => pda sony clie :)

    dalej sa mi pekne pacilo ako si elegantne preskocil PIM funkcie. kalendar stale nepouzitelny kedze podpora recurring events je temer nulova. stale neni mozne vkladat ani editovat priamo v telefone. je mozne mat az uzasnych 25 poznamok a neskutocnych 10 kodov v penazenke. skratka "bomba" co sa PIM tyka ! :)

    ale fotak to ma super, to sa musi nechat :) zatial naj co je na trhu (nez dojde N-series :) inak samozrejme na slovensku ho deklasuje absencia edge.

    suma sumarum ? solidny telefon strednej triedy, okolo ktore sa zbytovne vytvara hype :) SE aspon ciastocne pocuva opravil zoznam, a par dalsich drobnosti :) ale stale neni moznost ovladat mp3/radio cez handsfree a podobne vychytavky bezne u nemenovanej konkurencie :))

    btw. som presvedceny ze nenajdes tu odvahu a nezmenis to klamstvo ohladne USB mass storage :)

    p.s. a ked ste atlisko taky mega sikovny co ste si rozbehali taku lamersku galeriu ako to ty zvyknes napisat a nie priamo v phpbb ? :D

    stanleyjr04.06.2005 - 01:57 Trvalý odkaz

    typicky aquila :) hm skoda ze to nema tu ledku :( osobne ma led u sda velmi prijemne prekvapila

    Odoslany z mobile device

    stanleyjr04.06.2005 - 02:00 Trvalý odkaz

    btw trif to video je naozaj 3gp?cool musim uznat ;) a este chalani dik za tu upravu uz to slape :badgrin:

    Odoslany z mobile device

    djlaco04.06.2005 - 02:06 Trvalý odkaz

    Very good recenzia. Velmi pekne fotky :) kolko mozem ulozit wapovych zaloziek?

    Odoslany z Sony Ericsson K700i

    trif04.06.2005 - 02:36 Trvalý odkaz

    Takze Atlisek kalendar preto presklocil,lebo ho ani nestihol kuknut. Sam mi este volal,aby som to kukol. Takze do eteru dam neskor par faktov,ktore porazia aj 'nemenovanu' konkurenciu...

    Odoslany z Sony Ericsson mobile phone

    stanleyjr04.06.2005 - 03:15 Trvalý odkaz

    <i>djlaco napisal:</i> Very good recenzia. Velmi pekne fotky :) kolko mozem ulozit wapovych zaloziek?

    tipujem ze zo zalozkami sa tam nic nezmenilo,alebo sa mylim? :badgrin:

    Odoslany z mobile device

    anonymous04.06.2005 - 08:35 Trvalý odkaz

    Hm...super recenzia... :)

    Odoslany z mobile device

    Marian04.06.2005 - 12:33 Trvalý odkaz

    PIM funkcie som nepreskocil, ale napisal som o nich. Myslim ze su dostatocne. USB Mass Storage je. Problem je ze wokna nerozoznaju Claru ako citacku kariet. pri instalacii sa karta objavi ako usb mass storage a aj wokna potom uz normalne rozoznavaju fon ako citacku. ziadne proprietarne riesenie to teda nie je. galeria je najjednoduchsim a najelegantnejsim prechodnym riesenim, neskor bude recenzia normalne presunuta na hlavnu stranku fony. takto su aspon obrazky dostupne vsetkym.

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    Marian04.06.2005 - 12:43 Trvalý odkaz

    A este malickost, napisal som "konkurencia v rovnakej triede", takze nechapem co sem pleties N-radu, ked su to smarty, naviac asi o kilo tahsie. N91 ma mat uvadzaciu cenu 700USD, oproti 350USD za K750i, to ako perlicka... No a ak sa chceme bavit o kokurencii, tak si pockajme na novu P-radu od SE, ta ma mat okrem ineho 3MPix cipy, rovnako ako Motorola... Akvik, K750i ma konkurenciu vo svojich radoch, ale tu slabsiu ;)

    Arrow7904.06.2005 - 12:52 Trvalý odkaz

    Este by som chce Aquilu opravit, ze K750i nepatri do strednej triedy.. dakujem :P

    Ing. FijoK04.06.2005 - 13:18 Trvalý odkaz

    super review atlis :D jedna otazka ma ale napadla: pri prepojeni s pc sa ti ukaze pametova karta ako dalsi samostatny disk ako na 6230i alebo nie? a to s s tymi zalozkami by aj mna zaujimalo. a nieco: je tam spomenute ze pri najvacsom rozliseni mozes dat 2x zoom, je potom pri mensich rozliseniach dat vacsie priblizenie? a ake su dalsie mensie rozlisenia - je tam aj nieco medzi 2Mpx a VGA?

    Marian04.06.2005 - 14:16 Trvalý odkaz

    filip, ano ms sa zobrazi normalne ako vymenitelny disk. v najvacsom rozliseni sa da zoomovat tusim 4x krokovo. v nizsich ani neviem, asi preto ze som nepriatel digitalneho zoomu. snad ti povie viac trif. fotit sa da v max rozliseni, vga a 160x120. naco by ti bola stredna hodnota?

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    Elrond04.06.2005 - 14:18 Trvalý odkaz

    Medzi 2Mpix a VGA neni ziadne rozlisenie.

    Ing. FijoK04.06.2005 - 14:19 Trvalý odkaz

    no asi na nic, len ma tak napadlo :) a dik za odpoved.. to s tou kartou dufam ostane aj pri dalsich modeloch

    Marian04.06.2005 - 15:13 Trvalý odkaz

    som nazoru, ze ked mam xMpix fotak tak nebudem fotit v mensom rozliseni. vga a nizsie rozlisenie vyznam pre mms nad a do 5kb...

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    Ing. FijoK04.06.2005 - 15:29 Trvalý odkaz

    no tak ja na digitale vyuzivam aj VGA, lebo dost casto posielam fotky mailom.

    Marian04.06.2005 - 16:43 Trvalý odkaz

    akvik, ty si este raz podrobne precitaj co som napisal, lebo ja mam sice obcas problemy s pojmami, ale ty mas problemy s citanim. 6230i je sice dobre vybavena ale inak nic. uz po druhe ti pripominam, ze N-rada su smarty. neviem ci sa to tazko chape. Dalej, ak je tak ta 6230i fasa, tak preco ma tak biedny email klient? ved ten je na data najdolezitejsi! aha ty myslis modem. no tak na to si kupi kazdy rozumne uvazujuci clovek datovu kartu... tym nemyslim len gc85 ale aj sierru a v konecnom dosledku zadacom...

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    aquila04.06.2005 - 17:14 Trvalý odkaz

    kopu ludi si kupuje all-in-one zariadenia. a pre nich je podstatna pritomnost edge riamo v mobile. a hlavne na slovensku kde si este kupovat kartu za 5 az 10 litrov (podla toho ci je dotovana) si kupi minimum ludi :)

    ad pojmy, spominas tam USB mass storage ktore k750i nema, ci sa ti paci alebo nie. a ze to tam spominas je zavadzanie az klamanie. tebe akosi stale nedoslo ze USB mass storage je standard ktory je definovany

    podla tvojej logiky je aj ten okresny email klient v nokii super namakany co spolupracuje priamo s exchange a blackberry connect.

    ad tvoje hodnotenie 6230i, to iste sa da pvedat ye k750 ma dobry fotak inak nic, az zaporne hodnoty :)

    Richard Hombauer04.06.2005 - 17:25 Trvalý odkaz

    kua chlapi! zase v sebe!

    mne osobne vyhvuje mass storage aj systemom K750i, a prve upozornenie Aquilu mi staci na to, aby som si domyslel, ze k tejto funkcii v K750i teda nieco treba, ale potom to uz funguje podla poziadaviek 99% uzivatelov.

    email 6230i je na 2 veci....ani jedna nie je pouzivanie. :-D dokaslali ho.

    a v K750i je tiez dokaslanych vela veci...takze tu nie je vhodne porovnavat! Aquila, zabudas najednu vec: K750i je kategoria Imaging, Nokia 6230i je Biznis, smartfony vieme odlisit vsetci.

    neznasal som porovnavanie K700 a 6230 a teraz mi vadi porovnavanie ich nastupcov. sak to su uplnerozdielne fony! je tu recenzia K750i, tak to neberte ako vyzdvihovanie K750i oproti inym (napr. 6230i). Je to LEN recenzia, skusenost jedneho cloveka, ktory s tym fonom bol spokojny. To znamena, ze to nie je rachotina. A to je podstatne...aspon pre mna.

    Marian04.06.2005 - 17:29 Trvalý odkaz

    akurat si zabudol povedat, ze napr. blackberry je platena a pekne mastna a hlavne u nas nedostupna sluzba, vratim sa este k cenam nserie, uvadzacia cena 70 je 650usd a u 90 a 91 az 750usd. taka 70 bude dostupna v Q3, to uz tu budu aj motky a budu prichadzat se. uvidime ako bude potom na tom nocka.

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    trif04.06.2005 - 17:37 Trvalý odkaz

    Takze takto. Aqvik ak Ti vadi styri krat tuknut do klavesnice kvoli nahodeniu ovladacov,ktore mas priamo v baleni,tak kup si fak puke mlokiu...Ak Ti vadi,ze nemas tam EDGE,tak kup si finku blokiu,a nikto sa Ti nedovola... Mne K750-ka plne vyhovuje,aj ked ma troska svoje muchy,ale lahko je prehliadnem...

    Odoslany z Sony Ericsson mobile phone

    trif04.06.2005 - 17:55 Trvalý odkaz

    A teraz k teme: moje nasledujece skusenosti...kalendar ma opakovane udalosti,kodov penazenke je desat,ale pochybujem,ze je niekto doplna vyuzije.ja mam styri kreditky a ku kazdej viem aj cislo uctu.A nielen tie cisla...Manazer,ktory take udaje potrebuje,by si to mal pamatat. Zaloziek mam hodenych asi 24 a 11 stranok. Plus este polozka historia,kde mam uz 31 zaloziek. Zoom je pri mensich ale aj pri big rozliseniach velmi detailny.Staci si foto kuknut cez PhotoDj.Zvuk uzavierky je vypnuty,pokial je tichy mod.

    Odoslany z Sony Ericsson mobile phone

    aquila04.06.2005 - 18:00 Trvalý odkaz

    mne ide o uplne innu pointu, nemozem pomenovat nejaku funkciu ked nou nie je. ja nehovorim ze sa neda pouzivat k750i ako vymenitelny disk, resp ze po nainstalovani ovladacov sa to netvari ako removable device.

    ale NIE JE to USB Mass storage, kedy to uz pochopite ? USB mass storage je presne definovane a je to standardny driver.

    canon fotaky tiez mozes obhosporadovat po nainstalovani ovladacov ako externy disk, ale je to proprietarne riesenie a NIE JE to USB mass storage.

    atlis, to s blackberry so napisal schvalne ako analogiu, ze ked ty tvrdis ze k750i ma usb mass storage tak ja tvrdim ze 6230i ma podporu blackberry. jedno aj druhe je blbost a zavadzanie.

    btw. blackberry neni az tak drahe sotji asi 15 euro. resp v cechach asi 400 korun. ked chces ho mat ale na svojom exchange, domino ci inom mail servery tak potrebuejs licenciu asi za 2000 euro na 5 klientov + poplatky za kazdy dalsi. ale to je uz OT

    2 trif: ja mam 6630 a som s nou spokojny cakam na N70

    2 atlis: ad cena, cena d750 (k750 nebude v amerike) je stanocena tiez na 650 usd a nie teraz? preco davas dolarove ceny, ktore su irelevantne lebo je to iny trh a iny pricing. proste irelevante, tak isto ako si tresol cenu 350 usd. proste fest mimo. ja ti verim ze si fanatik do SE, ale zavadzas viacej ako ja zvyknem s nokiou :)

    ako som ti povedal N70 bude mat cenu 500 euro a bude koncom augusta alebo v septembri. nokia dodrzi terminy :) nie ako SE ktory sa stale presuva a k750i napr v CR resp u nas este oficialne ani nekupis.

    nehovoriac ze verzia N70 bez 3G bude asi o 50 euro lacnejsia. ale to je o inom.

    preventivne opakujem email klient na 6230i bol priklad kde som chcel vypichut nezmyslnost atlisoveho tvrdenia. ja viem ze nie je nic moc, ale na checkovanie mailov je to OK. tak isto ako ten na k750 nezvlada html, nezvlada office dokumenty, a n k750 mozes posielat len fotky, tak o com to je ?ich vyuzitelnost je plus minus rovnaka. s tym ze kym si na GPRS posles 2mpix fotku tak porodis :) fkatom je ze obmedzneie 6230i emailuy na 50kb je chujovina. ale ja hovorim ze to bolo len priklad, ze atlis trepe ked pise ze k750 ma usb mass storage, ked nema

    2 trif: ja osobne mam v penazenke 31 poloziek. 10 poloziek krytych kodov je malo, to je jasne

    ad opakovane udalosti, je to sice pekne ale nezadas ich z mobilu ani ich nemozes editovat, tak naco to je ? horsie riesenie ako nokia s email klientom

    btw. ale ked vidim ze ked povazujete klasicke bankomatove karty (ani nie debetky) za kreditky, tak sa ani nedivim ze neviete rozdiel medzi usb mass storage a proprietarnymi rieseniami ..

    Ing. FijoK04.06.2005 - 18:01 Trvalý odkaz

    no toto som sa este chcel spytat ze ci sa da vypnut zvuk fotaku, ale uz je tu aj odpoved :D

    Martin Vagner04.06.2005 - 18:08 Trvalý odkaz

    Pridavam se k gratulaci na prvni recenzi K750i na Slovensku, jen je skoda, ze je jen formou tohoto fora...

    Telefon je v recenzi vychvalovan a asi vazne bude dobry, se vsim lze souhlasit...

    Ale i minusy se najdou:
    - pristup k pametove karte je spatne vyresen. Karta je zapustena do tela telefonu a vubec nejde vycvaknout nebo
    zasunout. Cvik nehrozi, pujde to vzdy blbe.
    - prestoze prvni verze FW se zda byt super rychla a stabilni, tak tomu tak neni a telefon obcas rad zatuhne. Hlavne pri
    praci s fotkami.
    - ty ovladace pro pripojeni telefonu kabelem mi docela vadi, neni mozne efektivne prenaset soubory pomoci telefonu, s
    gigovou kartou, kterou mam v telefonu by to bylo fajn.

    Vice mne zatim nenapada, zbytek totiz prevazi tuny kladnych poznatku. S telefonem jsem totiz velmi spokojen. 8)

    trif04.06.2005 - 18:12 Trvalý odkaz

    Dnes som vymazal veci,ktore sa dali zmazat a pamat v telefone sa zvacsila na 38,5 MB. Rychlost Javy je extremna,tak ako aj celkovo cely telefon... Kua,ale neviem preco,ale velmi vela dat mi to zerie. Nezapol pomaranc inak APN?

    Odoslany z Sony Ericsson mobile phone

    Arrow7904.06.2005 - 18:17 Trvalý odkaz

    P. Vagner, vitam Vas u nas :)

    Trif: Hm, zerie ti to vela dat podla coho? Podla kontroly spotreby na wape, alebo pocitadla GPRS dat? :) Totiz pocitadla v Z600 a K700i (ktore som mal osobne) ukazovali mensie cisla ako bola skutocnost :)

    Akvatam04.06.2005 - 19:05 Trvalý odkaz

    Hm, recenzia super, dufam ze sa to tu konecne rozbehne. Inak vzdy som s radostou cital prestrelky medzi atlisom a aquillom, ste vazne super. Nechcem sa aquilu zastavat, ale s tym usb ms ma v podstate pravdu, nie ze by my to vadilo a naozaj to je len o 4-roch tukoch do klavesnice, ale "nie" je to usb ms. Je to uplny detail, v poctate my to uplne nevadi a rozhodne to nikomu rozumnemu vadit nemoze, ale je to fakt. Inac super fon.

    Marian04.06.2005 - 20:33 Trvalý odkaz

    hadame sa zbytocne. nema to vyznam. s usb mass storage to tazko vysvetlim, ked nie je ochota to chapat. btw som rad ze sa ozval mr. vagner, ktory ako malo kto vie o com Clara je.

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    aquila04.06.2005 - 20:48 Trvalý odkaz

    nie je ochota to chapat, lebo ty nevies co je USB mass storage, v tom je problem. ale skusim ti to este vysvetlit v tebe blizkej hantyrke.

    ked povies ze Dana/Zuzana je tank, a ja ti poviem ze to je hufnica. pravdu mam samozrejme ja aj ked mozu byt obe na "tankovom" podvozku. cize uz ti aspon dochadza ze problem je v terminologii a zamienani si pojmov ? :) snad to uz pochopis :)

    Marian04.06.2005 - 20:52 Trvalý odkaz

    Bohuzial, neviem o com hovoris...

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    Arrow7904.06.2005 - 21:23 Trvalý odkaz

    Prosim Vas - Zacnite sa obaja prosim venovat teme: SonyEricsson K750i

    Ak si chcete nieco povedat, mozte pouzit sukromne spravy.. vdaka.

    trif04.06.2005 - 21:57 Trvalý odkaz

    Suhlasim s Arrowkom. Hadajte sa v nokia forume o usb mass storage.he

    Odoslany z Sony Ericsson mobile phone

    aquila04.06.2005 - 22:08 Trvalý odkaz

    Bohuzial, neviem o com hovoris...

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black
    to som si vsimol ze neviem o com hovorim :) hovorim o USB mass storage, ktore k750 nema :) ale myslel som ze ti to cvakne, mylil som sa :)

    trif &amp; arrrow: vsak to je k teme :) ja hovorim ze k750 nema USB mass storage a ze atlis zavadza :) trif, v nokii sa neni o com hadat, kedze ta ma USB mass storage, na rozdiel od k750i :)

    Ing. FijoK04.06.2005 - 22:15 Trvalý odkaz

    to som si vsimol ze neviem o com hovorim :)tak nad touto vetou sa zamysli :)

    *:lol::lol::lol: sorry ze som sa vtrel do prispevku - *Arrow79*

    Richard Hombauer04.06.2005 - 22:16 Trvalý odkaz

    este jeden prispevok k mass storage a zacinam mazat! :!:

    Arrow7904.06.2005 - 23:29 Trvalý odkaz

    Este jedna vec mi napadla.. je sice pekne, ze Nokia ma USB mass storage, ale nema v standardnom baleni datovy kabel.. :(

    A.. Riso zacina mazat, sorry pani :(

    Martin Vagner05.06.2005 - 12:31 Trvalý odkaz

    2 Atlis: Zajimalo by me jak se ti telefon chova nebo choval, zda netuhl napriklad pri prohlizeni fotografii nebo zoomovani

    2 Aquila: Jsi desne zaujaty, K750i Mass Storage nema, ale zit s tim lze. Opravdu te nechapu, pokud ti neco vadi, tak je spravne, ze to tu napises, ale opakujes se stale dokola.
    A hlavne si K750i nekupuj 8)

    *diakritika odstranena - riso*

    Marian05.06.2005 - 13:19 Trvalý odkaz

    ano obcas sa to stalo ale pripisoval som to skor velkosti fotografii ktore si musel nacitat do pamati. pri malych fotkach sa to totiz nestalo nikdy. zaujimave je ze na krabici je pisany fw R2A ale v telefone je R1A. poprosim pisat bez diakritiky, wap nam ju nezobrazuje korektne

    Odoslany z Motorola V3 RAZR Black

    Ing. FijoK05.06.2005 - 13:36 Trvalý odkaz

    Este jedna vecicka ma napadla. Aku kapacitu ma baterka ktora je v baleni?

    stanleyjr05.06.2005 - 13:38 Trvalý odkaz

    mam pocit ze lion 900mAh

    Odoslany z mobile device