Oranžová kuzuka

  • martian 27.10.2012 - 17:42

    Súťaž pre bohatých alebo autá určené na superkšeft pre bazáristov ???

    "Výherca berie na vedomie, že výhra podlieha dani z príjmov a odvodovej povinnosti do Sociálnej poisťovne a zdravotnej poisťovne v zmysle platných právnych predpisov. Výherca je povinný výhru si sám zdaniť vo svojom daňovom priznaní za rok 2012 (resp. za rok 2013, ak k prevzatiu výhry dôjde až v roku 2013) ako ostatný zdaniteľný príjem a daň aj zaplatiť; taktiež je povinný z výhry zaplatiť aj príslušné odvody do Sociálnej poisťovne a príslušnej zdravotnej poisťovne. Hodnotu výhry, podliehajúcu zdaneniu a odvodovej povinnosti, výherca obdrží od spoločnosti Orange pri jej preberaní, resp. pri zasielaní informácie o výhre v zmysle Pravidiel. V prípade, ak by výherca výhru nezdanil, resp. neodviedol z nej príslušné odvody, spoločnosť Orange nenesie žiadnu zodpovednosť za toto jeho konanie, resp. opomenutie povinnosti."

    Zdroj: viď. bod 31.
    http://img.orange.sk/orange_sk/data/pdf/hra-o-auta.pdf

    Cena Mini je cca od 24.000 Eur
    19% daň z príjmu 4.560 Eur
    14 % odvod zdrav. poist. 3.360 Eur

    Takže šťastné a veselé vianoce pre výhercov ! Však minimálne 7.920 Eur je maličkosť pre Slovákov, nakoľko sme špecifický trh a môžeme si dovoliť platiť vyššie paušály, tak prečo by sme nemohli mať v ponožke aj nejaké drobné (7.920 Eur) ....

    POZOR! ... nie na splátky, ani na polovice, či tretinky, štvrtinky alebo uť aj pätinky ako u predajcov vozidiel, ale v jednej platbe.

    Už vidím, ako väčšina výhercov buď výhru odmietne, alebo ju bude musieť predať výrazne pod cenu do bazáru, aby mohli zaplatiť dane a odvody.

    Keď už chcel byť operátor taký grant, tak mal radšej dať do súťaže menej áut, ale mal výhercom už dané dane a odvody zaplatiť v rámci výhry ...

  • cas27.10.2012 - 20:49 Trvalý odkaz

    Tak zdravotna poistovna je fakt supa!
    No inak okrem tych 7900Eciek si vyherca musi pripravit este drobne za originalitu, estekacku, emisnu, zimne gumy, a co ja viem co este.
    Vianocne akcie pomaranca uz roky ignorujem.

    johan28.10.2012 - 13:04 Trvalý odkaz

    Dan by som este ako tak akceptoval, ale platit do poistovne je absurdne. Je to ale chyba tohto statu a nie len operatora. Zaklad pre dan pri mini je okolo 18tis., nie finalna cena u dilera. Mimochodom, ziadne dalsie poplatky tam nie su. Auta budu na zimnych pneumatikach. Letne v kufri a u novych sa ziadne poplatky za originalitu,STK a EK neplatia. Naviac po zaslani splnomocnenia operator vybavi znacky.