OR: preco toto robi?

  • 49 príspevkov
  • Gembler02.01.2007 - 00:45 Trvalý odkaz

    no aby mohol posielat esemes - len neviem ci free?! alebo boli platene nejakou sumou?!

    Filipo02.01.2007 - 00:53 Trvalý odkaz

    no mne tiez nefunguje pri Mojom asistentovi :(

    Whito02.01.2007 - 00:53 Trvalý odkaz

    nieee,,,,je to program na ovladanie /10sms mesacne orangeportal/, sms cez orangeportal, obdova DDT cez wap, ale toto bol soft, proste nemusel som chodit na web, ale spustil som si ten soft a poslal sms, ale teraz to blokli :cry: :(, tak ci niekto nepozna nieco podobne a funkcne este.

    DooDeeToo02.01.2007 - 10:34 Trvalý odkaz

    Ono v podstate som zablokoval ja z toho dovodu, ze Orange s velkou pravdepodobnostou zablokoval mna, cize ked nesiel moj web, nemohol ani ten program, to bol vychodzi stav - este raz: neslo nic (ani wap, ani web, ani program), lebo zo servera sa neda pripojit na Orangeportal.

    Nejake nudzove riesenie som sice pripravil, ale su v nom urcite docasne prvky, takze kym nenajdem definitivne riesenie, preventivne to bude bez programu - najvyssiu prioritu pre mna maju wap brany, potom web a az na konci su tretie strany, vcelku pochopitelne, nie?

    Kazdopadne autor programu udajne pracuje na novej verzii, ktora bude schopna SMS zasielat priamo, nie cez moje brany. Bude to tak lepsie, lebo ak zase bude chciet niekto nieco blokovat, budeme lepsie vidiet, ze co vlastne blokuje. A ten program nebude mozne blokovat zakazanim IP samozrejme. Tam zvolia inu taktiku, ale nechcem im napovedat, ak by to nahodou citali :)

    DooDeeToo02.01.2007 - 10:48 Trvalý odkaz

    Treba povedat, ze nie je vobec iste, ci Orange umyselne a cielene blokoval alebo to bolo automaticke zablokovanie ako ochrana pred DoS (prilis vysoka frekvencia poziadaviek dna 24. 12.)

    Skuste teda zavolat/napisat do Orange a stazovat sa, pytat sa, mozny scenar (prosim nie doslovne rovnako):
    "Mam doma internet cez mikrovlnku od lokalneho poskytovatela, vsetko mi dobre funguje, ale od Vianoc mi nejde pripojenie na www.orangeportal.sk. Ostatne stranky idu, aj www.orange.sk ide, ale pri zadani adresy Orangeportalu sa pocitac dlho pripaja, az napise, ze sa nepodarilo pripojit, vyprsal casovy limit. Myslel som, ze to je nejaky docasny vypadok, ale uz to trva viac ako tyzden. Poskytovatel nerobil ziaden zasah, vonkajsia adresa nasho pripojenia (proxy server) je 217.67.20.99"

    Ci to uz funguje, zistite na http://doodeetoo.ziak.sk/test/proxy.php - nic nevyplnat a stlacit tlacitko "ZMERAJ ORANGE"

    Whito02.01.2007 - 12:49 Trvalý odkaz

    aha...xapem, takze mi xces povedat, ze zatial musim xodit na orangeportal a posielat sms odtial, kym sa nenajde nieco ine? :( :cry:

    Whito02.01.2007 - 16:27 Trvalý odkaz

    2Quo: podla mna si tym prvym prispevkom mal cistu pravdu ;)

    skrutkaren02.01.2007 - 18:26 Trvalý odkaz

    Zaujimave je, ze mne osobne to pracovnik v orange predajni pri aktivacii OW nahodil do telefonu, a to ho vobec nepoznam, takze to nahadzoval asi kazdemu (dobracisko :) ) Predpokladal som, ze je to legalne a DDT ma nejaku dohodu z pomarancom. No je prada ze mi tam prskol aj wapku jedneho sikovneho chalana s mnozstvom hier a hudby :) .

    Arrow7902.01.2007 - 22:56 Trvalý odkaz

    Berme to nasledovne... to co poskytuje DDT nieje proste sluzba Orange... a kedze system DDT vyuziva vlastne "dieru v systeme", moze to poskytoval sluzby (Orange) kedykolvek zakazat bez toho, ze by sa pytal zakaznikov. Z toho vyplyva, ze maju kludne narok nato aby zakazali wapovu, ci inu verziu odosielania sms z inych zdrojov ako je ich portal :)

    Napr. ja by som si tiez nenechal sahat na moje veci z ineho zdroja ;)

    Pendo02.01.2007 - 23:27 Trvalý odkaz

    to Arrow79: Konecne jeden clovek, ktory to spravne pochopil!

    Sefko02.01.2007 - 23:29 Trvalý odkaz

    Arrow to vystihol uplne presne..DDT bol sikovny a vyuzil dieru v OR a teraz to OR odhalil a zablokoval to,zato nemusite pindat na OR je to normalne..akurat byt na mieste OR tak by som ponukol spolupracu DDT a nieco spolu upiekli,lebo takychto ludi nie je vela..tot moj nazor..

    Whito02.01.2007 - 23:36 Trvalý odkaz

    sice mate pravdu...ale preco OR nezaplati programatorov, aby urobili podobny program ako ten sender a urobili to officialnym? Im je lahsie, aby ludia chodili na ich portal, ale na potrebuby a konfort zakaznika sa zabudlo :(
    tu dieru v systeme beriem, na to pravo mali, ale ... ;)

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn03.01.2007 - 01:05 Trvalý odkaz

    Nemoralizujte tolko chlapci, orange je spol. ktora sa v prvom rade snazi nahrabat peniaze viac ako je zdrave, to je normalne v tejto spolocnosti. Ddt len vyuzil moznost ako nam to ulahcit a naviac zadarmo, co je teda spravne?

    bloodko03.01.2007 - 01:06 Trvalý odkaz

    Ronn: Tazka otazka. Zeby sposob Orange-u? :D

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn03.01.2007 - 01:14 Trvalý odkaz

    ale tie smsky s ddt nie su zadarmo, on len spristupnil moznost odosielat sms z wapu, no nic za to nechcel, ze by orange bol az taky svaty? Nepomohol tym nahodou aj samotnemu or vyuzivat jeho sluzby rozsirenim moznosti?

    Quo03.01.2007 - 01:20 Trvalý odkaz

    jj, presne ako som minule pisal. Nic nie je take, ze by to okradalo OR. 10sms mame tak ci tak. Dokonca mam doma papier, ktory dostal moj otec pred par rokmi v predajni OR, kde su wap stranky odporucane orangom. Figuruje tam stranka wap.dejl.wlist.sk - kde ked kliknete, dostanete sa na ddt stranky :)
    A aj samotne ddt je pod sms branami :) a to bola doba, kedy sa dalo este posielat 100sms, nie smiesnych 10!
    Kazdopadne, ci poslem 10sms cez ddt alebo 10sms z OR portalu - odoslem ich z orange, nie cez nejaku okradacsku sms branu. OR z toho len profituje. A ak mu nejde o vyssiu navstevnost jeho stranok, tak je to uz len barbarstvo a najvacsim narcisom je OR. TM zahatal posielanie sms cez DDT, ale aspon ponukol ako nahradu PC MESSENGER :)

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn03.01.2007 - 01:25 Trvalý odkaz

    No Quo to vistihol, sa mi zda ze v or lava ruka nevie co robi prava...

    Arrow7903.01.2007 - 07:34 Trvalý odkaz

    Whito napisal: ale preco OR nezaplati programatorov, aby urobili podobny program ako ten sender a urobili to officialnym? preto ;) inu odpoved na to nedostanes. Kazda firma ma nejake vyhody a nevyhody v pouzivani sluzieb. Je zbytocne o tom diskutovat v rovine spekulacii. :)

    metatron03.01.2007 - 09:34 Trvalý odkaz

    Zial to uz takto chodi v trhovej ekonomike :) Arrow ma pravdu jednoducho to takto je. A Orange-u je to jedno... :?

    Whito03.01.2007 - 12:57 Trvalý odkaz

    ja viem, ze Orange zasa nemoze vyhoviet kazdemu, ale mohol by sa o to aspon znazit :lol: uz ma ta firma nas**ra, uvidime s cim pride O2 8) ;)

    Pekox03.01.2007 - 15:54 Trvalý odkaz

    Reakcia na prispevok DoooDeeeTooo z "Utorok 02 Jan, 2007 09:48":
    - ten test pristupnosti naozaj vykazuje NEDOSTUPNOST, ale ak napisem www.orangeportal.sk do mojeho browsera, tak ide v pohode a dost rychlo...
    Takze - ako to teda je?

    P.S.: vo vyssiemenovanom prispevku je chybny hypertextovy odkaz:
    www.orangeportal.sk. (s bodkou na konci)
    takze, samozrejme, ten NEIDE... ;-)
    Inak, ten SMS-sender som vyuzival aj ja - je vyborny. Dufam, ze sa to nejako podari rozchodit. Ale, zial, Orange a vlastne aj T-Mobil (spolu s T-Com... je to vlastne jedno) su SMUTNOU realitou "miliardovych" komunikacnych spolocnosti ...z nasich penazi.

    Pekox

    bloodko03.01.2007 - 16:30 Trvalý odkaz

    Vsetci tu az nechutne zacinate verit v O2. O2 je ta ista firma ako, ktora kolvek ina. Verim, ze to zablokovanie by spravil ktorykolvek op a nie len Orange. Mozno to Orange aj nechcene zablokoval tak, ze kontroloval diery v systeme a ked tam takuto objavil tak ju zacelil a ani nemusel vediet o nejakom DDT ci Sms messengeri.

    bloodko03.01.2007 - 16:57 Trvalý odkaz

    Tak teda vedel o tom DDT a sms senderi. :P

    metatron03.01.2007 - 16:57 Trvalý odkaz

    aaaa... teoreticky sa to neda nejako oklamat.... ze by si siel este cez nejaky iny server.. teda ten tvoj nasmerovat na iny a odtial na orangeportal... S Risom si nepisal???

    DooDeeToo03.01.2007 - 17:03 Trvalý odkaz

    Mozno to Orange aj nechcene zablokoval tak, ze kontroloval diery v systeme a ked tam takuto objavil tak ju zacelil a ani nemusel vediet o nejakom DDT ci Sms messengeri.

    Casto spominate dieru, uvediem na spravnu mieru, ze o ziadnu "dieru" nejde (s vynimkou tych 1000 znakov). Brany u mna nevyuzivaju ziadnu dieru, spravaju sa z technickeho hladiska uplne identicky ako bezny proxy server! S prvou castou tvrdenia suhlasim, mozno Orange nechcene zablkoval - ani nie ze nechcene, ale skor nevedome - automaticky pri vysokej frekvencii poziadaviek. S druhou castou nie - nema to nic s kontrolou dier.

    To suvisi aj s otazkou legalnosti, ci opravnenosti blokovat - v principe je to to iste, ako ked by sa Orange rozhodol blokovat co ja viem, napr. klientov nejakeho poskytovatela internetu. V podstate moze, su to jeho sluzby, len to nie je velmi rozumne a ani sa to asi nepatri.

    Mne sa nezda, ze by chalani z Orange boli nejaki protivni (na rozdiel od situacie v T-Mobile pred rokom), skor ani nevedia, ze sa nieco udialo, aspon sa mi to tak javi na zaklade ich chybajucej reakcie na moje nasledne kroky. Mam skor dojem, ako by raz niekto nastavil firewall tak, ze pri vysokej frekvencii poziadaviek zablokuje IP (ako sa stalo i spolocnej IP Infoveku) a koniec... no a ako by uz aj zabudli, ze nieco taketo raz nastavili a tvrdia, ze ved oni nic neblokuju, navyse ani velmi nevedia, kde to overit :) To len moj dojem ;) Ale ak sa niekomu podari prerazit od milych slecien na infolinke az k nejakemu znalemu adminovi, mozno veci posunie dalej (ako som pisal vyssie vcera ci kedy).

    DooDeeToo03.01.2007 - 17:09 Trvalý odkaz

    aaaa... teoreticky sa to neda nejako oklamat.... ze by si siel este cez nejaky iny server.. teda ten tvoj nasmerovat na iny a odtial na orangeportal...

    Hm.. :?: a vari to nejde? Ono to takto obidene aj je, ved funguje, ci nie? Denne (i dnes) sa par tisic SMS sprav posiela, takze snad je to ok... az na to, ze SMS Sender som nepustil preventivne, kym neviem, odkial vietor fuka a kym nemam obidenie dokoncene (sucasny stav je docasny, pracuje sa na tom).

    Problem je, ze ak by niekto vyslovene chcel blokovat, tak bude postupne blokovat kazdy ten "nejaky iny server", ako pises - a takto sa spraval clovek z T-Mobile, co sme tu rozoberali pred rokom.

    andreios04.01.2007 - 16:57 Trvalý odkaz

    Ja aj chapem, ze chcu, aby ludia chodili na ich portal, resp. by tych 10 SMS zadarmo mohli aj vyslovene podmienovat navstevou ich stranky, ale 1. bolo by seriozne, keby to jasne napisali 2. chcelo by to portal prerobit, aby bol pouzitelny. Uz nie je aspon tak zufalo pomaly ako kedysi (aspon sa mi zda), ale i tak eurotelova brana sa aspon vcelku lahko a prijemne pouziva, co sa o orange neda povedat. A preto je clovek nuteny posielat smssender ci ddt.

    Arrow7904.01.2007 - 19:58 Trvalý odkaz

    Andreios ved je to napisane seriozne a zrozumitelne... hlavne co sa tyka mojho asistenta.. je jasne napisane, ze z portalu orange sa odosielaju tie sms.. :roll:

    Chipy05.01.2007 - 08:03 Trvalý odkaz

    Moze mi prosim niekto strucne vysvetlit,co je to ten sms sender?Viem ze sluzi na odosielanie sms z Orange,ale neviem ci to je java alebo symbian aplikacia.A je to(resp. bolo to) aj na tych 50 sms k Orangeworld?Dik.

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn05.01.2007 - 08:33 Trvalý odkaz

    je to pc program, pre mobily je wap brana.

    DooDeeToo05.01.2007 - 14:51 Trvalý odkaz

    SMS Sender je Win32 aplikacia, cize len pe PC, Google navedie k zdroju. (inak si dovolim napisat i adresu, nie ako reklamu, ale pre info: mssoft.szm.sk)

    racto10.01.2007 - 01:18 Trvalý odkaz

    tak ti z orangu su riadne blbi nedokazu si za 10 rokov zmenit svoju neschodnu stranku a potom zablokuju jediny funkcny program ale co uz vsak co ked sa jeden clovek nim ozve tak z tich ich miliardoveho zisku si to ani nevsimnu

    sefo14.01.2007 - 23:32 Trvalý odkaz

    ak tu su ludia, ktorym SMS Sender chyba, tak na mssoft.szm.sk najdete aktualnu funkcnu beta verziu.
    su v nej opravene brany:
    - orangeportal
    - orangeportal + moj asistent
    - t-mobile
    pridana brana
    - studentsky klub sl. sporitelne
    pracuje sa na:
    - O2 ireland
    - gosms.sk
    - paypay (este som na to nepozeral, ale malo by sa to dat)

    ak by ste v programe privitali nejaku dalsiu sms branu a ste ochotny pozicat svoje konto na testovanie, nemal by byt problem ju do programu dorobit

    snazil som sa urobit, aby sa program pri pripojeni na server spraval presne ako webovy prehliadac a teda nebolo by ho mozne zablokovat zo strany prevadzkovatelov bran, samozrejme da sa vsetko, uvidime kto dlhsie vydrzi :badgrin:

    edit: este som zabudol, program uz nevyuziva viac DDT stranky, pripaja sa priamo na servery bran

    bloodko15.01.2007 - 01:22 Trvalý odkaz

    Super! Funguje to. Som nechcene 2 spravy poslal na ine cislo ako na moje. Dufam, ze to cislo je neexistujuce a zajtra mi niekto nevytoto. :D Vdaka. Dobra pracicka.

    Whito15.01.2007 - 16:50 Trvalý odkaz

    2sefo: si Frajer ;) ;)
    ide na 100% 8) :lol:

    Profile picture for user zedenko@gmail.com

    Ronn15.01.2007 - 16:59 Trvalý odkaz

    Sefo a doodeto robite skvelu pracu =D>

    Edit: nemozem sa dostat na stranky mssoft.szm.sk, mozete mi tu betaverziu niekto poslat mailom? Vopred dakujem

    ilcik15.01.2007 - 22:26 Trvalý odkaz

    Super program, dlho som ho pouzival, ale nefunguje mi ani nova verzia. Som pripojeny v praci cez LAN. Ked dam zistit stav vypise mi to,ze Nastala chyba v spojeni so serverom! (Server neocakavane prerusil spojenie) Viete mi niekto poradit?????? Prosim. :roll:

    Whito16.01.2007 - 17:38 Trvalý odkaz

    a na www.orangeportal.sk Ta pusti??? lebo ved autor ma urobeny program tak, aby sa tvaril ako keby si pisal z orangeportalu ;)
    alebo firewall??? :o

    ilcik16.01.2007 - 19:14 Trvalý odkaz

    Pusti. Problem je v tom ze ma nepusti cez proxi server. SMS Sender 1.4 beta 3+ (vo vyvoji) to uz bude mat opravene. Uz sa tesim

    ixus16.01.2007 - 21:49 Trvalý odkaz

    mne ta nova verzia nefunguje :(
    Mam W 98 Se, je to tym, alebo ...

    Dik za info

    andreios20.01.2007 - 15:36 Trvalý odkaz

    Sefo,

    velka vdaka, krasne to fachci.